Börsipäev 13. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud alustasid pärast teisipäevast langust positiivsel toonil, kuid terve sessioon tikstuti allapoole ning sulguti põhjade juures, mis S&P 500 indeksi puhul tähendas -0,8% langust. Vaatamata viimase kahe päeva -1,8% kukkumisele, kaupleb laiapõhjaline indeks siiski veel kõrgemal võrreldes 6. juuni põhjaga, ent futuuride praegust -0,6% langust arvesse võttes oleme tagasi selle taseme juures ning ühtlasi mängimas 50 päeva libiseva keskmisega. Stoxx 600 kauples suurema osa päevas plussis, kui liikus kahe viimase tunniga -0,3% punasesse.

    Kuigi turuliikumisi võib selgitada erinevate põhjustega, siis neist üks on USD/JPY vahetuskurss. Alloleval graafikul on kujutatud S&P 500 indeksi viimase kuu liikumist ja valge joonega toodud USA dollari ja Jaapani jeeni vahetuskurss, mis näitab üsna tugevat ühes taktis liikumist.

    USD/JPY (valge) ja S&P 500 (oranž)


    USD/JPY vajumine alla 95 jeeni (nüüdseks tagasi tasemele, enne kui Jaapani keskpank aprilli alguses oma suurest väärtpaberite ostuprogrammist teatas) on täna taas suurt peavalu valmistamas Jaapani aktsiaturul, kui Nikkei 225 indeks kaupleb üle -5% madalamal. Indeksi üks suuremaid komponente (osakaal ligi 10%) on rõivaste jaemüüja Fast Retailing, mille aktsia kolistas -7,9% allapoole ning on maikuu tipust kukkunud tänaseks ligi -30%. Kuna sellel perioodil pole ettevõttega seotud uudiseid eriti tulnud, siis see näitab üsna hästi, kuidas turuosalised seavad esiplaanile keskpanga tegevuse ning selle mõju valuutakursile.

    Sentimenti on täiendavalt kahjustanud Maailmapank, kes langetas öösel globaalse SKP tänavust kasvuprognoosi jaanuaris oodatust 2,4% pealt 2,2% peale (mullu 2,3%) eeskätt just Hiina tõttu, mille puhul kärbiti numbrit 8,4% pealt 7,7% peale. USA puhul kergitati 2013.a ootus 1,9% pealt 2,0% peale. Tuleval aastal peaks globaalse SKP kasv uuesti kiirenema 3%ni.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookus langeb USAle, kus avaldatakse maikuu jaemüügi statistika ja töötu abiraha taotlused.

    15.30 USA jaemüük (mai)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    17.00 USA ettevõtete varud (aprill)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,6% madalamal. Euroopa on startimas protsendise miinusega.
  • Kohati on sell in may täitsa hästi paika pidanud. Lisaks Jaapanile on täna tugeva müügisurve all ka Tai ja Filipiinide aktsiaturud, kus indeksid üle 5% miinuses ja tipust alla tulnud üle -15%. Laiem MSCI Asia Pacific on 20. mai tipust alla tulnud -10%.

    Tai (valge) ja Filipiinide börsiindeks (oranž)
  • WSJ kirjutab, kuidas Lululemoni asutaja Dennis Wilson on mais hunniku aktsiaid maha laadinud ja viimase portsu ehk veidi üle 600K aktsia vahetult enne majandustulemusi ja tegevjuhi tagasistumist, mille järel kukkus firma aktsia kahe päevaga üle 20%. Talle kuulub siiski veel 39,9 miljonit aktsiat ehk 27% ettevõttest.
  • Fundamentaalselt ei tohiks väga põhjust olla suurteks muutusteks naftaturul aga pikaajaline tehniline pilt on muutunud väga huvitavaks, kui sümmeetrilise kolmnurga lõppu jõudes peaks volatiilsus taas kasvama ning nafta hind kas üles või alla murdma.
  • Teiste toormete hindu vaadates alla, ikka alla.
  • Muidugi alla, sest kõik sõidavad varsti tesladega.
    Pealegi oil-shale buumib USA-s, kuhu OPEC oma nafta paneb? Hiinasse :)
  • Canaccord Genuity Upgrades $SPRD to Buy, Raises PT to $29.00
  • Digitimes samuti kirjutamas Samsungi vähendatud Galaxy S4 komponentide tellimustest, millele analüütikud hiljuti viidanud. link
  • Eile kommenteeris BA üsna positiivsetes toonides lennundussektori arengut ja täna alustab Morgan Stanley lennundussektori katmisega ning annab BEAV, TDG ja BA-le Osta reitingu.
    Analüütikute sõnul on tsükkel veel varases kasvufaasis ja ning soodsamad kütusekulud ning arenevate turgude kasv toetavad nende optimistlikku prognoosi.
    We are bullish on the aerospace cycle broadly. We are believers in the key themes supporting the OE cycle including: (1) continued global traffic growth led by the emerging economies, (2) elevated fuel prices, and (3) easy
    access to aircraft financing at attractive rates.
  • stp600
    Canaccord Genuity Upgrades $SPRD to Buy, Raises PT to $29.00


    osta tahad või shortida? kuhu läheb? palju?
  • ymeramees
    stp600
    Canaccord Genuity Upgrades $SPRD to Buy, Raises PT to $29.00


    osta tahad või shortida? kuhu läheb? palju?


    long suht riski SPRD puhul
  • Mida sa selle canaccordi reakesega siis välja tuua tahtsid?
  • Headline jaemüük parem aga autosid ja kütust arvestamata ootuspärane. Töötutosetused prognoositust madalamad

    Initial Claims 334K vs 345K Briefing.com consensus; Prior revised to 346K from 346K
    May Retail Sales M/M +0.6% vs +0.3% Briefing.com Consensus; Prior +0.1%
    May Retail Sales ex-auto M/M +0.3% vs +0.3% Briefing.com consensus; Prior revised to 0.0% from -0.1%

  • Aasta baasil kasvas jaemüük 4,3% vs 3,7% aprillis.

  • Täna teeb oma börsidebüüdi ilutoodete müügiga tegelev Coty (COTY). Coty tootevalikusse kuuluvad nii kosmeetika kui ka parfüümid (sealhulgas ka mitmed kuulsuste kaubamärgid) ning enamus ettevõtte tulust tuleb Euroopa turgudelt. Samas on firma toodete skaala väga lai ning nende kaupu võib leida nii Wal-Martist kui ka luksuskaupade poest. Aasta tagasi üritas Coty oma tegevust laiendada ning tegi ülevõtupakkumise Acvon Product (AVON)-le, mida oli valmis tagama ka Warren Buffett, kuid AVON polnud asjast huvitatud.
    COTY aktsia hinnaks kujunes $17,50
  • Keegi Mäletab Samsungi osakonda Best Buy-s ning BBY reaktsiooni sellele.

    Microsoft announced Windows Store at Best Buy Tuli siin just. Mõtlemapanevad reaktsioonid :)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon