Börsipäev 14. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilne päev kujunes USA turgudel kolmapäevase negatiivse sessiooni peegelpildiks. Kuigi futuurid olid hommikul üsna punased pärast jeeni tugevnemist dollari suhtes ning Nikkei sügavat langust, siis Ühendriikide ootuspärane või kohati isegi parem makro ning päeva teises pooles Jon Hilsenrathi kolumn WSJs selle kohta, kuidas FED võiks oma järgmise nädala kohtumisel veenda turgusid, et nad on veel üsna kaugel võlakirjade ostuprogrammi lõpetamisest ja intressimäärade tõstmisest, aitasid kokkuvõttes S&P 500 indeksil kerkida 1,5%. Stoxx 600 indeks jõudis sulgumise ajaks samuti tagasi nulli lähedale pärast avanemisejärgset -1,7% langust.

    Sellega on S&P 500 suutnud taas tekitada veidi hingamisruumi 50 päeva libiseva keskmise suhtes.


    Vaadates tänast kalendrit, siis fookus näib olevat kallutatud taas pigem USA kasuks, kus tulevad avaldamisele mai tööstustoodang ja juunikuu tarbijate kindlustunde indeks.

    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorem (aprill)
    12.00 Eurotsooni inflatsioon (mai)
    16.15 USA tööstustoodang (mai)
    16.55 USA Michigani Ülikooli tarbija kindlustunde indeks (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nulli lähedal.
  • FT kirjutab, kuidas FEDi jutt QE võimalikust vähendamisest on teinud suurt kurja ettevõtete võlakirjaturul, kuna valitsuse võlakirjde tulususte tõus on vähendanud ka selle atraktiivsust. Globaalselt on investeerimisjärgu ja junk võlakirjade emiteerijaid sel nädalal olnud 55 vs keskmiselt 202 selle aasta eelnevatel nädalatel. USAs näiteks müüdi neljapäeva seisuga sel nädalal 4,1 miljardi dollari jagu investeerimisjärgu võlakirju vs keskmiselt 23,2 miljardit dollarit nädalas seni käesoleval aastal.
  • Aasta alguses valitses teatav hirm USA valitsuse suuremate lepingupartnerite tulude pärast võttes arvesse märtsist pihta hakanud eelarvekulude kärpeid aga nagu näha, siis see ununes sama kiiresti ning paljudel juhtudel kauplevad aktsiad täna mitme aasta tippudel. Lockheed Martini ( valge), Boeingu (oranž), Raytheoni (kollane) ja Northrop Grummani (roheline) aktsiad:

  • Itaalia valitsuse võlakoorem kasvas aprillis 6,6 miljardi euro võrra 2,041 triljoni euroni (aastatagusega +83 miljardit eurot)
  • Üks, mis on võib-olla aidanud eelpoolnimetatud kaitsetööstusega seotud ettevõtteid languse eest päästa, on nende suhteliselt atraktiivne dividendimäär võrreldes USA valitsuse enda võlakirjadega. Tõenäoliselt on mingi lootus seotud ka sellega, et taastuv erasektor võib aidata kompenseerida avaliku sektori tulusid. All graafikutel on toodud nende firmade ajaloolised dividendid ja dividendimäär:

    LMT


    NOC


    BA


    RTN
  • Kui Warren Buffetti käest küsiti kunagi, et kui ta peaks ühe kuu veetma üksikul saarel ning tal oleks võimalik teada saada vaid ühte majandusnäitajat, siis tema vastuseks oli raudteel veetavad kaubamahud. Antud statistikat avaldakse nädala baasil ning peaks kajastama päris hästi USA majanduse aktiivsust, kuna raudteed mööda veetakse paljude tööstuste jaoks olulist toorainet, sisendeid ja ka varudesse minevat valmiskaupa. Nagu näha, siis kaubavaedu on hetkel näitamas aeglast, kuid siiski positiivset kasvu.

  • Eurotsooni maikuu lõplik inflatsioon vastas esialgsele näidule ehk +1,4% YoY

    Euro-zone CPI (May) in at 0.1%M/M and 1.4%Y/Y versus 0.1%M/M expected, 1.4%Y/Y previous estimate, and -0.1%M/M prior.

  • Täna teatab SCTY
    On June 7, 2013, a subsidiary of SolarCity Corporation (Nasdaq: SCTY) entered into a financing (the “Loan”) with certain lenders, Credit Suisse Securities (USA) LLC, ING Capital LLC and Rabobank, N.A., as joint lead arrangers, and Credit Suisse AG, Cayman Islands Branch, as administrative agent and collateral agent.

    Ja täitsa juhuslikult SolarCity upgraded to Outperform from Neutral at Credit Suisse PT 28->52
  • JP76
    Täna teatab SCTY
    On June 7, 2013, a subsidiary of SolarCity Corporation (Nasdaq: SCTY) entered into a financing (the “Loan”) with certain lenders, Credit Suisse Securities (USA) LLC, ING Capital LLC and Rabobank, N.A., as joint lead arrangers, and Credit Suisse AG, Cayman Islands Branch, as administrative agent and collateral agent.

    Ja täitsa juhuslikult SolarCity upgraded to Outperform from Neutral at Credit Suisse PT 28->52


    Arvestades floati, aetakse see asi ikka lille. Esimene ug, maja nagu vaja, väike laenusaamine ei riku ju seda väikest asja ära.
  • Credit Suisse eeldab SCTY 2014.a kahjumiks aktsia kohta -0,58 USD vs konsensuse -1,3 USD. Vaatasin, et Bloombergi konsensuse põhjal pole praeguse arvamuse kohaselt isegi 2015.a kasumisse jõudmist näha, kui keskmine EPS ootus hetkel -0,3 USD.
  • Kas peale teisipäeva ei peaks float 61M+ olema?
  • OK, Muskil on ca 21M, mis ei lähe arvesse ja ilmselt veel mõned insiderid.
  • jup, see on suurem, aga see shordime lockuppi, see treid oli vist enne. muidugi jube, kustkohast alustatakse, aga kahtlane, kas hetkel väga aktiivselt vastasolev ask kaua kannatab.
  • USA mai tööstustoodang oodatust tsipa nõrgem

    May Capacity Utilization 77.6% vs 77.8% Briefing.com consensus; Prior revised to 77.7% from 77.8%
    May Industrial Production 0.0% vs +0.1% Briefing.com consensus; Prior revised to -0.4% from -0.5%


    Tööstustoodang aasta baasil 1,6% (aprillis YoY 1,95%)

  • Jim Cramer just said Restoration Hardware $RH is the best retail stock right now
  • Deutsche Banki aktsiad on enne päeva lõppu veel kerge müügisurve alla sattunud, kuna Thomas Hoenig FDIC-st (Federal Deposit Insurance Corporation) sõnul on DB "kohutavalt alakapitaliseeritud".

    Deutsche Bank shares dropping on volume here, Reuters reporting FDIC's Hoenig says DB 'horribly undercapitalized', cites low leverage ratio -- DB CFO says it is one of world's best capitalized banks, calls leverage ratio 'misleading'

    DB kaupleb hetkel ligi 2% miinuspoolel.
  • Kõigi aegade madalaimal tasemel kaupleb täna kivisöe tootja WLT, kuna väidetavalt on ettevõttel probleeme oma laenu refinatseerimisega. Aktsiatega on hetkel kauplemine peatatud, aga enne seda käis WLT ära nii madalal nagu $ 11,80 tase, olles ligi 20% kukkunud. Ettevõtte juhtkond pole omapoolset kommentaari andnud ja pole ka teada, kas aktsiatega kauplemine veel enne tänast turupäeva lõppu jätkub.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon