Börsipäev 25. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 25. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Vaikselt saavad nüüd parastada kõik need, kes on aasta algusest korrektsiooni oodanud. Kuid vaatamata sellele, et S&P 500 on oma maikuu tipust kolistanud alla ligi 6% jagu, siis YTD on indeks nii eurodes kui dollarites mõõdetuna ikkagi veidi üle 10% plussis. Sama ei saa aga öelda aktsiaturgude kohta väljaspool USA, kui Euroopas on suuremate riikide börsid tänaseks kogu oma kuue kuu tootluse kaotanud ning Itaalia ja Hispaania kauplemas -7% jagu madalamal võrreldes aastaalguse tasemega.

    Kasvanud volatiilsust võib kirjutada erinevate tegurite arvele ning eriti motiveerib müüjaid ilmselt just nende kõigi üheaegne kombinatsioon. USA poolel üritatakse ära harjuda QE vähendamise mõttega ja Hiinas ollakse mures pankadevahelise laenuturu pärast, kus intresside kiire tõus võib oma jälje jätta ka majandusele. Shanghai Composite kukkus eile -5,3% ja on täna veel täiendavalt -3% allapoole tulnud (YTD -16,8%).

    Hiina puhul arvatakse, et keskpank võiks majanduses ja laenuturul toimuvat arvesse võttes leevendada oma rahapoliitikat, kuid viimase sõnul on likviidsus riigi panganduses piisavalt hea, mis pani kohe mõtlema, et täiendavat tuge pole niipea oodata. Lisaks kirjutas keskpank oma avalduses, et pangad peaksid liiga kiirest laenukasvust tulevat likviidsusriske ettenägelikult ohjama.

    S&P 500 indeks on nüüdseks läbi murdnud 50 päeva libisevast keskmisest ning asub täpselt 100 päeva libiseva keskmise juures. Turuosaliste meelt näib pigem domineerivat soov kasumit võtta ning mitte minna jahtima igat suuremat kukkumist, mis viitab riskile, et allapoole trend võib jätkuda kuniks ostupoolel kindlustunne jälle taastub. Tehnilise poole pealt näitab RSI indeks, et me oleme jõudnud ülemüüdud tasemel üsna lähedale ning tõenäoliselt mingil hetkel võiks lohutav hüpe ülespoole tulla.



    Makro poolel jagus aga ka paar uudist, mis kandsid endas positiivseid sõnumeid. Saksamaa ettevõtete kindlustunne paranes juunis IFO indeksi näol teist kuud järjest 0,2 punkti võrra 105,9 punkti peale (ühtis konsensusega). Jooksva olukorra hinnang küll alanes veidi, kuid järgmise kuue kuu väljavaadet peegeldav indeks kerkis 0,9 punkti võrra 102,5 punkti peale, ületades sellega konsensuse 102,0 prognoosi. Selle taga oli töötleva tööstuse paranev väljavaade, seda just autotööstuses.

    USAs aga paranes Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlusel põhinev indeks juunis 17 punkti võrra 6,5 punkti peal, kui analüütikud ootasid paranemist -10,5 punktilt -1,5 punktile.

    Tulles tänase päeva juurde, siis fookus langeb USAle, kus raporteeritakse kestvuskaupade tellimused, uute majade müük ja järgmine regionaalne PMI indeks.

    09.45 Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeks (juuni)
    11.00 Itaalia jaemüük (aprill)
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (mai)
    16.00 USA Case-Shilleri majade hinnaindeks (aprill)
    17.00 Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlus (juuni)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (juuni)
    17.00 USA uute majade müük (mai)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel nullis, Euroopa on avanemas 0,7% kõrgemal.

  • Soome tööpuudus kerkis mais 8,8% pealt 10,8% peale. Tegemist pole hooajaliselt korrigeeritud näiduga ning tavaliselt tööpuudus teeb aasta tipu just mais, kui tudengid tööturule sisenevad, ent eelnevate aastate põhjal pole tase nõnda kõrge mais olnud.
  • Prantsusmaa ettevõtete kindlustunne kasvas punkti võrra 93 punkti peale, mis vastas ka ootustele
  • Hiina aktsiaturg on hommikusest tugevast miinusest tagasi nulli ostetud, kuna mõni aeg tagasi oodati keskpanga pressiteadet ja sellega seoses ka ehk mõnda soodsat uudist, kuid näib, et sedapuhku midagi uut ei lisatud.

    PBOC OFFICIAL SAYS FINANCIAL MARKET STABLE THIS YEAR
    PBOC OFFICIAL SAYS MONEY MARKET FLUCTUATIONS TEMPORARY
    PBOC OFFICIAL SAYS SEASONAL FACTORS TO GRADUALLY DISAPPEAR
    PBOC OFFICIAL SAYS TO CLOSELY WATCH LIQUIDITY CONDITIONS
    PBOC OFFICIAL SAYS TO STEP UP COMMUNICATION TO GUIDE RATES
    PBOC OFFICIAL SAYS LIQUIDITY AMPLE
    RECENT SURGE IN CHINA MONEY RATES TEMPORARY, PBOC’S LING SAYS
    CHINA’S LIQUIDITY RISK IS CONTROLLABLE, PBOC’S LING SAYS

  • Itaalia jaemüügi aastane langustempo aeglustus aprillis -3,2% pealt -2,9% peale, kuid analüütikute konsensus ootas isegi paremat tulemust (-2,6%).
  • USA kestvuskaupade tellimused oodatust parem ja tegelikud tarned samuti

    US Durable Goods Orders (MAY). ACTUAL: 3.6%.Expected: 3.0%. Prior: 3.5%.
    USD Cap Goods Orders Nondef Ex Air (MAY): ACTUAL: 1.1% , EXPECTED: 0.5%, PRIOR: 1.2%
    USD Cap Goods Ship Nondef Ex Air (MAY): ACTUAL: 1.7%, EXPECTED: 0.8%, PRIOR: -1.3%
  • Kaitse- ja lennutööstust arvestamata oli kestvuskaupade tellimuste hooajaliselt korrigeerimata aastapõhine kasv veidi madalam kui aprillis

  • Kinnisvarahinnad jätkavad kiiret kasvu

    S&P/Case-Shiller Composite-20 (YoY) (APR): ACTUAL: 12.05%, EXPECTED: 10.60%, PRIOR: 10.87%

  • Tarbijate kindlustunne kõrgem ja uute majade müük lööb samuti ootust

    June Consumer Confidence 81.4 vs 75.0 Briefing.com consensus; May 76.2
    May New Home Sales 476K vs 460K Briefing.com consensus; April revised to 466K from 454K


  • President Obama in speech has proposed $8 bln in loan guarantees for investment into technology to keep carbon emissions out of the air; says hopes renewable energy will power 6 mln homes by 2020, says will expand permitting on public lands

    President Obama pidas kliimateemalise kõne, mis on pannud kivisöe sektori aktsiad rallima.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon