Börsipäev 28. juuni - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. juuni

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA turud kulgesid pärast avanemist külgsuunas ning lõpetasid kolmandat päeva rohelises (S&P 500 +0,6%). See, et aktsiaturud on suutnud viimastel päevadel eelturu plussi hoida sessiooni lõpuni võiks olla märgiks, et Bernanke kommentaare hinnati kui ülereaktsiooni ning oodatust paremad makronäitajad lasevad samuti QE vähendamist seedida. S&P 500 indeks põrkas kenasti 100 päeva libisevalt keskmiselt ning liigub nüüd tagasi 50 päeva libiseva keskmise suunas, millest võib saada vastupanu tase või läbimurdmisel toetustase.



    Mitmed Föderaalreservi liikmed on üritanud viimastel päevadel lähemalt selgitada, mida Bernanke pressikonverentsil ikkagi mõtles, mitte et tema sõnum oleks segaseks jäänud. New Yorki FEDi president William Dudley kordas turgu pehmendavat sõnumit, et QE vähendamine ei tähenda karmimat rahapoliitikat ning et intresside tõstmisest ollakse endiselt väga kaugel. Tema sõnul kavatsetakse võlakirju hoida keskpanga bilansis esialgsest plaanist kauem ja see peaks andma majandusele täiendavat tuge.

    FEDi nõukogu liige Jerome Powell nentis, et forward ja futuurituru kohaselt hakkab keskpank lühiajalisi intresse tõstma juba järgmisel aastal, mis aga eeldab tugevamat majanduskasvu võrreldes paljude FOMC või erasektori analüütikute ootustega. Sestap on tema sõnul korrektsioon turgudel olnud arvatust suurem.

    Atlanta FEDi presidendi Dennis Lockharti kohaselt jääb keskpanga poliitika stimuleerivaks veel mitmeks aastaks ning eelmine istung ei toonud tema arvates rahapoliitika kurssi suuri muutusi. Ta tuletas meelde, et hetkel pole veel kindlaks määratud millises ulatuses QEd vähendatakse või millal see võiks lõppeda, kuna kõik sõltub majandusest.

    Tulles tänase päeva juurde, siis Saksamaa jaemüük, Prantsusmaa tarbijate maikuu kulutused ja USA Chicago PMI võiksid saada enim tähelepanu. Enne USA turu avanemist avaldab oma lõppenud kvartali numbrid BlackBerry.

    09.00 Saksamaa jaemüük (mai)
    09.45 Prantsusmaa tarbijate kulutused (mai)
    11.00 Itaalia ettevõtete kindlustunne (juuni)
    13.00 Portugali tööstustoodang (mai)
    13.00 Portugali jaemüük (mai)
    16.45 USA Chigago PMI (juuni)
    16.55 USA Michigani ülikooli lõplik tarbija kindlustunde indeks (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal, Euroopa on alustamas nulli juurest.
  • Aasia turgu ja Nikkeid eriti on täna toetamas Jaapani makro, mis osutus kohati paremaks kui arvati. Juuni PMI tuli 52,3 vs 51,5 punkti mais, töötustoodang kahanes aasta baasil -1,0%, olles väiksem langus võrreldes aprilli -3,4% ja oodatud -2,4%st ning jaemüük paranes YoY 0,8% vs oodatud 0,0%. Samas tarbijahinnaindeks oli toitu ja energiat arvestades eelmisel kuul arvatust negatiivsem (-0,4%).

    Jaapani makro
  • Saksamaalt tulemas täiendavaid positiivseid signaale. Kui eile osutus töötute arvu langus oodatust suuremaks ning tööpuudus tuli alla, siis tänase statistika kohaselt kujunes kardetust paremaks ka maikuu jaemüük, mis kerkis aasta baasil 0,4% (oodati 0,2%) ning aprilli number revidieeriti tugevamaks 1,8% peat 2,7% peale. MoM oli muutus 0,8% vs oodatud 0,4%.
  • WSJ kirjutab, et ka Google on arendamas oma Androidi põhist videomängude konsooli ja käekella. Link
  • Oskab keegi pakkuda seletusi, kuidas Jaapani majapidamiste kulutuste -1,6%-se muutuse juures sai jaemüük kasvada 0.8%? Kas tõesti turistid?
  • See on hea küsimus aga konkreetset vastust ei oska pakkuda. Pigem toetuks jaemüügi numbritele, sest see põhineb tegelikul müügistatistikal aga majapidamiste kulutuste muutus erinevatel küsitlustel.
  • Ei ole see suveperioodi algus sugugi nii vaikne käibe poolest USA börsidel. Juuni on just üks aktiivsemaid kuid, kuna siis tasakaalustab Russell kõiki oma indekseid ning tänavu peaks see toimuma just täna, mis aitaks senist juunikuu käivet veelgi tõsta.

    “We expect the net trade is about $42 billion” solely from the Russell changes, Keefe, Bruyette & Woods Inc. analysts Melissa Roberts and Kelly Motta wrote in a research note this week. The revision to the indexes “is a liquidity opportunity, which may offer attractive exit and entry points for stocks with net recon buy and sell imbalances, respectively,” the analysts wrote. Much of the trading will occur in the last few minutes of today’s session, they wrote.

    Russell, a Seattle-based company owned by Northwestern Mutual Life Insurance Co., adds and subtracts companies from gauges and reclassifies companies as growth stocks, value stocks or blends of the two based on changes in their valuation, historic sales growth and projected earnings.


    USA börside aktsiate päevane käive miljonites aktsiates
  • Itaalia ettevõtete kindlustunne paranes juunis 1,5 punkti võrra 90,2 punktile, ületades sellega konsensuse prognoositud 88,9 punkti
  • Portugali tööstustoodang mais YoY 4,4% vs 2,4% aprillis


    Portugali jaemüük -3,5% YoY vs -2,1% aprillis

  • BBRY - koledam kui koledat ootajad ootasid. Ei julge shortida, sest nii üleshorditud asjandus. Papershort, sest paber kannatab kõike.
  • Viskan siia mõned headline'd ka BBRY kohta

    BlackBerry prelim ($0.13) vs $0.07 Capital IQ Consensus Estimate; revs $3.07 bln vs $3.36 bln Capital IQ Consensus Estimate
    BlackBerry reported Q1 total smartphone shipments of 6.8 mln versus Street expectations of ~7.6 mln units
    BlackBerry anticipates Q2 operating loss (vs. $0.12 Capital IQ Consensus Estimate); company will also continue to implement the cost savings and process-improving initiatives



  • Lisaks veel, kui 2012 sai vabandada 2013 tuleva opi ja uute telefonide peale, siis nüüd... seda enam teha ei saa.
  • Chicago PMI oodatust oluliselt kesisem, tarbijate kindlustunne aga kõrgem

    June Chicago PMI 51.6 vs 55.5 Briefing.com consensus; May 58.7
    June Michigan Sentiment- Final 84.1 vs 82.7 Briefing.com consensus; Prelim 82.7

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon