Balti börsid 9. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 9. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Uut nädalat alustati Baltikumis küll suvetempos ehk siis käive oli kaks korda väiksem kui eelmisel nädalal päevasiseselt näha võis. Eile vahetati aktsiaid napilt üle poole miljoni euro eest (eelmine nädal kõik päevad miljoni euro juures) ja kuigi Baltikum avanes kerges plussis, siis lõpetati miinuses: OMXT oli -0,2% ja Balti indeks -0,4%. Enim vahetatud aktsiad olid kõik madalamal peale Tallinna Vee, mis sulgus muutumatul tasemel: Silvano -0,4%, Merko -1,4%, TEO -0,4%, Olympic -0,6% jne. Tallinna Kaubamaja oli ühena vähestest +0,2% ja Leedu ehitusettevõte PST +0,9%, kui teatati kaitseministeeriumiga ehituslepingu sõlmimisest (link siin).

    Kuna homme on Silvano FG ex-kuupäev, siis tänasega kaasneb veel õigus dividendile ja kapitali vähendamisele.
  • Premia Foodsi II kvartali müük oli oodatust parem ja kasvas 6,5% 27,8 mln euroni (LHV: +3,2% ja 26,9 mln eurot). Kasvu vedasid üle ootuste kõva tulemuse teinud jäätise segment (+13%) ja külmutatud tooted (+7%). Jäätise puhul tuuakse katalüsaatoritena välja soe ilm, hästi õnnestunud uued tooted ning tugevad reklaamikampaaniad. Pettumuseks oli kala segment, kus müük kahanes kvartalis 3,2% (LHV: +5%). Põhjusena on Premia toonud kõrgenenud kalahinnast tingitud vähenenud müügikampaaniad. Riikidest kasvas müük II kvartalis Lätis 16%, Leedus +11%, Venemaal 6,1%, Eestis 5,3% ja Soomes 1,3%.

    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=564580&messageId=697074

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon