Börsipäev 16. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käive on aktsiaturgudel suveperioodile omaselt madal ja kuna Hiina statistika tuli eile suhteliselt ootuspärane, polnud pullidel erilist põhjust tormata eelnevate nädalate kasumit lukku lööma. USA indeksid liikusid üsna marginaalselt kõrgemale, ent sellest piisas järjekordsete rekordite purustamiseks. Hetkel tundub, et pärast Bernanke eelmise nädala etteastet on turuosalised taas seisukohal, et keskpank kaitseb igal juhul nende seljatagust, kuid see võib muutuda, kui Föderaalreservi president kolmapäeval Kongressi ees rahapoliitikast räägib. S&P 500 sulgus 0,1% kõrgemal, Stoxx 600 kerkis 0,4%.

    Kuigi FEDi kvantitatiivset lõdvendamist seotakse eelkõige tööturuga ja sealne trend on viimastel kuudel kujunenud oodatust paremaks, siis ei saa öelda, et see oleks tarbijaid väga palju kulutama kutsunud ning eilsest jaemüügi statistikast loeb jätkuvalt välja ettevaatlikku käitumist, mis jätab majanduse väga madala kasvu juurde.

    USA juunikuu jaemüük kasvas eelmise kuuga võrreldes 0,4%, mida oli oodatust poole vähem. Suur osa sellest kasvust tuli tänu autode müügile, kuid kui vaadata tuumiknäitajat (välja on jäetud autode, kütuse ja ehitusmaterjalide müük), siis see paranes kuuga vaid 0,1% (oodati 0,3%) ja kui siia juurde arvestada veel sarnases tempos inflatsiooni, siis mahu poolest püsis jaemüük järelikult sisuliselt muutumatuna. Autosid, kütust ja ehitusmaterjale arvestamata oli jaemüük aastatagusega võrreldes siiski 3,9% kõrgem.

    USA jaemüügi aastane muutus autosid, kütust ja ehitusmaterjale arvestamata.


    Oodatust nõrgema tarbimise taga võib olla fakt, et vaatamata prognoositust suuremale töökohtade arvule viimastel kuudel, on loodud positsioonid olnud valdavalt osalise tööajaga ning teisalt on reaalne palgakasv juba mitu aastat olnud pea olematu. Lisaks võib endiselt mõju avaldada aasta alguses kerkinud sotsiaalmaks, mis jätab töötajale vähem raha kätte.

    Kesisema juunikuu jaemüügi tõttu kärpisid paljud analüüsimajad eile USA teise kvartali SKP prognoosi. Deutsche näiteks langetas Q2 QoQ annualiseeritud muutuse 2,3% pealt 1,3% peale, Morgan Stanley puhul on see 0,3% ja Goldman Sachsil 0,8%. Paljud usuvad, et aasta lõpp tuleb parem, ent nõnda nõrgad teise kvartali näitajad paratamatult sisendavad samas ka teatud usku, et keskpank ei saa niipea hüvasti jätta.

    Positiivsema uudisena üllatas aga NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus, mille indeks kerkis 1,7 punkti 9,5 punkti peale juulis, ületades 5,0 suurust ootust. Uute tellimuste indeks kerkis 10,5 punkti võrra 3,8 punktini ja kuue kuu ettevaatavad indeksid olid samuti pisut paremad.

    Tulles tänase päeva juurde, siis Saksamaal selgub, milline on olnud sealsete investorite ja analüütikute nägemus praegusest ning ettevaatavast majanduslikust olukorrast. USAs raporteeritakse juuni inflatsioon ja tööstustoodang. Oma majandustulemused avaldavad täna enne turgu Coca-Cola, Goldman Sachs, Mosaic, Johnson & Johnson ning järelkauplemise ajal Yahoo!.

    09.00 Eurotsooni ja EU uute autode registreerimine (juuni)
    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorem (mai)
    11.30 Suurbritannia inflatsioon (juuni)
    12.00 Saksamaa ZEW küsitlus (juuli)
    12.00 Eurotsooni inflatsioon (juuni)
    12.00 Eurotsooni kaubandusbilanss (mai)
    15.30 USA inflatsioon (juuni)
    16.15 USA tööstustoodangu muutus (juuni)
    17.00 USA NAHB majade ehitajate kindlustunde indeks (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma muutuseta.
  • Uute autode registreerimine Euroopa Liidus kahanes juunis aastaga -5,6% ja eurotsoonis -9,6%. Mõlemal juhul oli tempo üsna ligilähedane maikuu näitajale.
  • Suurbritannia inflatsioon kiirenes juunis 2,7% pealt 2,9% peale, kuid jäi oodatud 3,0%st siiski väiksemaks.
  • Itaalia valitsuse võlakoorem kujunes mais rekordiliseks, kerkides aprilliga võrreldes 34 miljardi võrra 2,075 triljoni euroni. Keegi tahab trendi muutust mingiks kuupäevaks ennustada?
  • Erko Rebane
    Itaalia valitsuse võlakoorem kujunes mais rekordiliseks, kerkides aprilliga võrreldes 34 miljardi võrra 2,075 triljoni euroni. Keegi tahab trendi muutust mingiks kuupäevaks ennustada?


    Kas on võimalik sama graafik saada ka Prantsusmaa/Saksamaa kohta?
    Tänud ette.
  • Täiendus: lisaks veel Soome/Rootsi kohta.
  • Saksamaa võlakoorem eelmise aasta lõpu seisuga Eurostat andmetel (triljonit eurot)


    Ja Prantsusmaa võlg 2012.a dets seisuga
  • Soome riigi võlakoorem 2012.a dets seisuga (triljonit euri)


    Rootsi võlg
  • Saksamaa investorite ja analüütikute arvamus Saksamaa majanduse jooksva olukorra kohta paranes indeksi näol 8,6 punkti pealt 10,6 punktile, ületades sellega konsensuse 9,0 punktist ootust. Kuid järgmise kuue kuu hinnang tuli 38,5 punktilt 36,3 punktile, mida oli vähem kui loodetud 40,0 punkti. Maikuu nõrgad tööstustoodangu ja tehaste tellimuste numbrid võisid sellele kaasa aidata.
  • Ehk keegi teab, kust võiks leida tasuta täismahus research reporte? Võivad olla ka vanenenud.
  • klmike
    Ehk keegi teab, kust võiks leida tasuta täismahus research reporte? Võivad olla ka vanenenud.


    Aeg-ajalt pangad avaldavad enda kodulehtedel makro- ja turuanalüüse tasuta, kui neid silmas pead. Ettevõtete analüüsid ja tegelikult üldse suurem osa analüüsidest kipub olema ikkagi tasuline kaup.
  • Erko Rebane
    klmike
    Ehk keegi teab, kust võiks leida tasuta täismahus research reporte? Võivad olla ka vanenenud.


    Aeg-ajalt pangad avaldavad enda kodulehtedel makro- ja turuanalüüse tasuta, kui neid silmas pead. Ettevõtete analüüsid ja tegelikult üldse suurem osa analüüsidest kipub olema ikkagi tasuline kaup.


    Mõtlesin jah ettevõtete analüüsi (mis avaldatakse koos reitinguga). Kuna ma sooviksin tulevikus töötada Equity Research'is siis tunduvad need raportid parim võimalus õppimiseks. Kui rääkida tasulistest raportitest, siis milline kuutasuga peaks arvestama?
  • Paraku ei ole need parimaks võimaluseks analüüsi õppimisel, kuna ei selgita, mil viisil protsess on läbi viidud või kuidas midagi tõlgendada, vaid annavad ülevaate hüpoteesidest ja lõpptulemusest. Õppimisprotsess võiks ikkagi alata raamatutest ja internetipõhistest õppekeskkondadest.
  • Goldmani headline numbrid paremad, Coca-Cola jääb müügituluga alla. Aktsiad eelturul vastavalt +0,7% ja -2,2%.

    Goldman Sachs prelim $3.70 vs $2.83 Capital IQ Consensus Estimate; revs $8.61 bln vs $7.90 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Coca-Cola prelim $0.63 vs $0.63 Capital IQ Consensus Estimate; revs $12.75 bln vs $13.02 bln Capital IQ Consensus Estimate
  • Erko Rebane
    Paraku ei ole need parimaks võimaluseks analüüsi õppimisel, kuna ei selgita, mil viisil protsess on läbi viidud või kuidas midagi tõlgendada, vaid annavad ülevaate hüpoteesidest ja lõpptulemusest. Õppimisprotsess võiks ikkagi alata raamatutest.

    Tänud. Praegu ongi mul pooleli see raamat: http://www.amazon.com/Security-Analysis-Business-Valuation-Companion/dp/0470277343/ref=pd_sim_b_3. Hea oleks näha, kuidas neid meetoteid reaalselt kasutatakse.
  • Tesla Motors: Hearing Goldman discusses valuation based on 3 scenarios (arrives to tgt of $84 based on avg from scenarios)

    Väidetavalt on Goldman väljas pigem kommentaariga, mis pakub valustaioonile tuginedes välja kolm võimalikku hinnasihti. Base case $84 TSLA eelturul kerges miinuses, $127.
  • Headline inflatsioon hüppas energia ja toidu tõttu 1,4% pealt 1,8% peale, tuuminflatsioon aeglustus aga 0,1 protsendipunkti võrra 1,6% peale.

    June Headline CPI Y/Y +1.8%; Core CPI Y/Y +1.6%
    June CPI M/M +0.5% vs +0.3% Briefing.com consensus; Prior +0.1%
    June Core CPI M/M +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus; Prior +0.2%

  • Dollar on pärast inflatsiooninumbreid euro suhtes jälle järgi andmas (eurusd +0,5% @ 1,3127 USD). Viide ehk sellele, et tuuminflatsiooni aeglustumine hoiab keskpanka endiselt pildil.
  • USA tööstustoodang kasvas juunis ootuspärased 0,3% võrreldes maiga. Aasta baasil kasv 2,0%

    June Capacity Utilization 77.8% vs 77.7% Briefing.com consensus; May revised to 77.7% from 77.6%
    June Industrial Production +0.3% vs +0.3% Briefing.com consensus; May 0.0%



  • Nelli Janson
    Tesla Motors: Hearing Goldman discusses valuation based on 3 scenarios (arrives to tgt of $84 based on avg from scenarios)

    Väidetavalt on Goldman väljas pigem kommentaariga, mis pakub valustaioonile tuginedes välja kolm võimalikku hinnasihti. Base case $84 TSLA eelturul kerges miinuses, $127.


    TSLA on siis täna ka korralikult pihta saamas ja kaupleb hetkel 8,3% miinuspoolel, $116,40
  • Yahoo! beats by $0.04, slight misses on rev (26.88 -0.46)
    Reports Q2 (Jun) earnings of $0.35 per share, excluding non-recurring items, $0.04 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.31; net rev (ex-TAC) fell 0.9% year/year to $1.07 bln vs the $1.08 bln consensus.



    YHOO järelkauplemisel kerges miinuses.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon