Börsipäev 19. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 19. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA indeksid lõpetasid eilse sessiooni kerge plussiga, kui fookus langes oodatust parematele töötu abiraha taotlustele ja Philadelphia Fedi töötleva tööstuse küsitlusele. Teoorias peaks see viitama suuremale võimalusele, et keskpank hakkab mingi hetk likviidsust koomale tõmbama, kuid turuosalised näivad seda mõtet seedivat paremini kui kuuaega tagasi. S&P 500 indeks lõpetas 0,5% kõrgemal, Stoxx 600 indeks 0,9% plussis.

    Töötu abiraha taotluste arv kahanes Ühendriikides eelmisel nädalal 24 tuhande võrra 334 tuhande peale, kui analüütikud ootasid selleks tasemeks 345 tuhat. Suur kõikumine on paljude arvates viimastel nädalatel tulnud iseseisvuspäevast ja ajutisest tehaste sulgemise mõjust autotööstuses.

    Sarnaselt NY piirkonnale, osutus ka Philadelphia regiooni töötleva tööstuse aktiivsus prognoositust paremaks, kui FEDi küsitlusel põhinev indeks kerkis juulis 12,5 punkti pealt 19,8 punkti peale (oodati 8,0). Uute tellimuste indeks kahanes 16,6 punktilt 10,2 punktile, kuid tööhõive indeks kerkis -5,4 punkti pealt 7,7 punkti peale, saavutades positiivse taseme esimest korda nelja kuu jooksul.

    Moody’s otsustas pärast turgude sulgemist jätta USA krediidireitingu Aaa peale ja tõsta väljavaate „negatiivse“ pealt „positiivse“ peale, tuues põhjusena valitsuse eelarve arvatust kiirema languse ja mitmetest teistest kõrgeimat krediidireitingut omavatest riikidest kiiremat majanduskasvu.

    Sellest hoolimata on aga USA indeksite futuurid hetkel kergesse miinusesse vajunud ja Aasia samuti valdavalt punane pärast uudist, et Detroit on andnud sisse USA linnadest siiani läbi ajaloo suurima pankrotikaitse avalduse. Ühtlasi avaldasid Google ja Microsoft oodatust nõrgemad majandustulemused, mis asetab nad mitmete tehnoloogiaettevõtete kõrvale, kes seni investorite ootusi alt vedanud nagu näiteks Intel, American Express, eBay, Nokia.

    70st S&P 500 ettevõttest, kes siiani oma tulemused avaldanud, on 50 suutnud lüüa analüütikute kasumiprognoosi, kuid vaid 37 on suutnud teha sama ka müügitulu poolel. Käibe osas on lisatuge pakkunud finantssektor, sest kui viimane välja jätta, langeb Deutsche andmetel ületajate osakaal 53% pealt 45% peale.

    Tulles tänase päeva juurde, siis makrokalender jääb sedapuhku väga õhukeseks. Oma kvartaalsed majandustulemused avaldavad enne USA turu avanemist General Electric, Baker Hughes, Honeywell, Schlumberger.

    11.00 Itaalia tehaste tellimused ja müük (mai)

  • Zerohedge vahendab Goldmani makrokella, mille kohaselt on globaalne majandus taas momentumit hakanud kaotama
  • Itaalia tehaste tellimuste hooajaliselt korrigeerimata maht kahanes mais aastaga -1,1%, mis oli väiksem langus tempo kui aprillis registreeritud -1,6%.
  • Hiina keskpank on väidetavalt võtmas ära alumise limiidi, millest laenuintressid ei tohi madalamal olla. Seega liigutakse rohkem turupõhisele laenusüsteemile ja teiseks võiks seda vahest tõlgendada ka teatava stiimulina, kui erasektor saab hakata odavamalt laenama hakata.

    China has removed floor from lending rates, according to reports out
  • Detroit esitas täna avalduse pankroti kaitseks
    Neljapäeva pärastlõunane avaldus teeb Detroidi USA ajaloo suurimaks munitsipaal pankroti juhtumiks. Hetkeseisuga on linnal pikaajalisi kohustusi 20 miljardi dollari ulatuses, erakorralise halduri Keyvin Orr´i sõnul on Detroit sisuliselt maksejõuetu, suutmata hiljuti maksta 40 miljoni dollari ulatuses pensioneid.
    Sotsiaalsete probleemide ja ebakindla majandusliku kliima tõttu on Detroiti elanikkond vähenenud alates 1950ndatest ligi kahelt miljonilt 700000-le.

    Artiklit saab lugeda siit:
    Record Bankruptcy for Detroit
  • Eile avaldatud Microsofti teise kvartali tulemused olid alla analüütikute ootusi. Ettevõte teenis $0,59 kasumit aktsia kohta $19,9 miljardi käibe juures. Samas kui analüütikud olid oodanud $0,75 kasumit ja $20,7 miljardit käivet. Samuti langetati täna aktsia reitingut vähemalt kahe maaklerfirma poolt, viies Microsofti aktsia edasisse 9 protsendilisse langusesse.
    Hetkel kaupleb MSFT 32,25 (-9%)
  • Täna avanes kauplemiseks maailma suurima kupongide pakkuja RetailMeNot (SALE) aktsia. Firma pakub avalikkusele 9 miljonit aktsiat IPO hinnaga $21.
    Hetkel kaupleb SALE 26,90

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon