Balti börsid 19. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 19. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sarnaselt Euroopa suurematele börsidele liikusid ka Balti aktsiad eile suures enamuses kõrgemale. OMXT oli +0,8% ja Balti indeks ligi +0,7%. Aktsiaid vahetati suve keskpaiga kohta päris aktiivselt ehk ligi 1,2 mln euro eest. Eile keset päeva uue hotelli ehitamisest teavitanud Olympic lõpetas 2,1% kõrgemal ja oli enim vahetatud aktsiaks (ligi kolmandik käibest). Teistest rohkem tähelepanu saanutest oli Apranga +0,8% (blokid), Tallinna Kaubamaja tulemuste avaldamise järgselt -0,9% ja Tallink +0,3%.

    Suurimatest liikujatest võib välja tuua Merko Ehituse +3,6%, mis sai Olympicu poolt tellitava hotelli (ca 31 mln eurot) ja Liepaja kontserdimaja (ligi 29 mln eurot) ehituslepingud; Leedu piimatootja Pieno žvaigždės oli +3,3% ja Ekspress Grupp +2,7%. Miinuspoolel lõpetasid tugevamalt Lasco -2,1%, Baltika ja LESTO olid mõlemad -1,8%.

    Täna tulevad Šiaulių bankase esialgsed tulemused.
  • Täna hommikul tulid siis Šiaulių bankase esialgsed tulemused ning teatud ülevaatlik pilt on esimesest poolaastast olemas, kuid detailsem vahearuanne tuleb 20. augustil. Netointressitulud kasvasid I poolaastal 7% ning teenus- ja komisjonitasude tulud koguni 74% (kokku 6,5 mln litti). Samas kasvasid kulud II kvartalis 14% Ukio bankase liitmise tagajärjel. Laenuprovisjone lisandus kvartali jooksul 5,2 mln liti eest (6 kuuga 9,1 mln litti) ning 6 kuu puhaskasumiks tuli 6,5 mln litti, jäädes alla eelmise aasta omale 0,6 mln litiga. Laenuportfell kasvas kvartaliga 68 mln litti ja ulatus kvartali lõpus 2,79 miljardi litini.
    https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=566030&messageId=698942

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon