Börsipäev 23. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kesksuvele omaselt on käibed börsidel kokku kuivanud ja kui erilisi uudiseid ka pole, kipuvad indeksite liikumised olema tagasihoidlikud ning valdavalt külgsuunas. S&P 500 indeks võttis sessiooni alguses suuna alla, kuid kosus sellest üsna kiiresti ning triivis seejärel väikeses koridoris lõpukellani välja, sulgudes 0,2% kõrgemal. Stoxx 600 indeks lõpetas 0,15% plussis.

    Sarnaselt muule juunikuu kinnisvarastatistikale valmistas ka olemasolevate majade müük USAs pettumuse, langedes maiga võrreldes -1,2% 5,08 miljonini, kui analüütikud ootasid 1,5% kasvu 5,26 miljoni ühikuni. Teatud mõju võib olla hüpoteeklaenu intresside tõusul, kuid analüütikute sõnul on ühe kuu statistika põhjal keeruline öelda, kas ja kui tugevalt mõjutab 30a laenu intressi hüppamine maikuu 3,4% pealt 4,6% peale juulis. Tänaseks on intress tulnud pisut allapoole 4,3% peale ühekoos yieldide langemisega USA valitsuse võlakirjaturul.

    Aastataguse perioodiga võrreldes kasvas olemasolevate majade müük siiski 15,2% ja mediaanhind 13,5%. Hinnatõus oli kiirem alates 2005.a, mis näitab, et üleüldist müüki on jätkuvalt survestamas madal varude tase. Viimane on küll vaikselt suurenenud, kuid aastatagusega võrreldes on varud endiselt kahanemas, langedes juunis -7,6%.

    USA olemasolevate majade annualiseeritud müük (oranž) ja varud (valge) miljonites



    Ka tänane makrokalender midagi väga põnevat ei tood, kui Euroopas on fookuses Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeks ja USAs järjekordne regionaalne töötleva tööstuse küsitlus. Majandustulemused teatavad enne USA turu avanemist DuPont, Lockheed Martin, UPS ja järelkauplemise ajal Apple.

    09.45 Prantsusmaa ettevõtete kindlustunde indeks (juuli)
    17.00 Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlus (juuli)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal.
  • Kui vahepeal käis Hiina ametnike suust läbi SKP kasvu aeglustumise lubamine isegi alla 7%, siis täna on peaminister Li Keqiang tõdenud, et alla 7% ei lubata sel kukkuda, mis sellisel juhul viitaks võimalikele stiimulitele. Shanghai Comp sestap täna +1,8% ja Hang Seng +2,1%.

    Expansion below 7 percent won’t be tolerated because China needs to achieve a moderately prosperous society by 2020, according to a commentary published July 21 by the official Xinhua News Agency and credited to reporter Wang Yuewei. Li said at a recent meeting with economists that 7 percent is the “bottom line” and the nation can’t allow growth below that, the Beijing News reported today.
  • Prantsusmaa ettevõtete kindlustunne paranes juulis oodatud ühe punkti asemel isegi kahe võrra

    France Business Confidence (Jul) in at 95 versus 94 expected and 93 prior
  • Soome töötuse määr kukkus juunis 10,8% pealt 7,8% peale. Nagu näha, siis see on hooajaliselt üsna tavapärane nähtus.
  • Jim Chanos, kes kelle üheks short positsiooniks on juba mõnda aega olnud HPQ ja hiljuti ka Caterpillar, on panustanud veel ka Fiati vastu. Pikka positsiooni on ta võtnud Volkswagenis. Link
  • Täna avalda UPS teise kvartali tulemused mis olid oodatust väiksemad. Teise kvartali käibeks oli $13,51mld ja kasumiks aktsia kohta $1,13 , eelmise aasta samas kvartalis oli käibeks $13,35mld ja kasumiks aktsia kohta $1,15.
    Eile 22.juulil sulgus UPS $87,61 (-0,06%)
  • Goldman Sachs osales väidetavalt alumiinumi hindade manipuleerimises. Nimelt Wall Street-i pangad domineerivad metalli ladustamise turgu ning ärakasutades LME (London Metal Exchange) reegleid metallikaubanduses, on võimalik manipuleerida alumiinumi spot hinda, mõjutades nii karastusjookide kui ka autode tootjaid.
    Rohkem saab lugeda siit: Goldman Sachs in spotlight over 'aluminium price-hike' scandal
  • Cisco Systems (CSCO) on $2,7 miljardise tehinguga üle võtmas küberjulgeoleku ettevõtet Sourcefire (FIRE). Tehingu kohaselt on Cisco maksmas $76 aktsia kohta, mis on 29% kõrgem Sourcefire esmaspäevaõhtusest sulgemishinnast. Väikeste ülevõtmiste rida on käik Cisco poolt areneda riistvara põhisest firmast infotehnoloogia põhiseks.
    Hetkel kaupleb eelturul CSCO $25,59 (-0,51%) ja FIRE $76,42 (+29,35)
  • Netflix(NFLX) avaldas eile teise kvartali tulemused, mis olid oodatust paremad. Kasum aktsia kohta oli teises kvartalis $0,49, mis oli $0,1 kõrgem oodatust ($0,39). Käibeks saavutati $1,07mld, mis vastas ootustele.
    Pärast tulemuste avaldamist tõstis JP Morgan NFLX hinnasihi $245-lt $290-le ja Evercore muutis hinnasihi $130-lt $150-le. Cantor Fitzgerald’i uueks hinnasihiks on $260 ja muutis aktsiareitingut osta pealt hoia peale. Cantor Fitzgerald väidab, et antud mudel meeldib neile endiselt: pikaajaline teenus, laienemisvalikud, paranenud personaliseerimine ja ainulaadne positsioon turul. Vaatamata selle usuvad analüütikud, et head tulemused on juba aktsia hinda sisse arvestatud.
    Hetkel kaupleb NFLX eelturul $261,96 (-3,81%).
  • Head kaasinvestorid edastan teile väikese abipalve.

    Hi! I am a student at the University of California, Berkeley and I’m currently here in Tallinn to participate in the European Innovation Academy 2013 (ERR media coverage). I’m contacting you on behalf of my start-up company called Fresh AGM and we would like have your input to validate the business model that we are currently developing and to receive some insight into how investors monitor corporate governance measures of different public companies.

    Please fill in the questionnaire. Thank you!
  • Apple (AAPL) avaldab täna pärast turu sulgumist teise kvartali tulemused. Konsensus ootab kasumit aktsia kohta $7,32 ja käivet $35,01mld. 2012 teises kvartalis oli kasum aktsia kohta $12,30 ja käive $39,20mld. AAPL ise ootab, et brutomarginaal jääb 36% ja 37% vahele. Eelmise aasta teise kvartali brutomarginaaliks oli 47,4%.
    Hetkel kaupleb AAPL $424,37 (-0,45%).
  • Marketwatchi peaökonomist ennustab stagflatsiooni USAs
    Irwin Kelleri sõnul on FED-i poolt tekitatud likviidsus läinud kõigepealt finatsturgudesse (nagu näiteks S&P500 rekordilne tase) ning on nüüd viivitusega jõudmas kütuse ja toiduhindadesse, suurendades kulusid pea kõikides majandussektorites.
    Rohkem saab lugeda: Stagflation: The Fed’s worst nightmare
  • VMware prelim $0.79 vs $0.77 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.24 bln vs $1.23 bln Capital IQ Consensus Estimate
    VMware sees Q3 revs $1.27-1.30 bln vs $1.29 bln Capital IQ Consensus Estimate; Q3 license revenues are expected to be between $535 million and $555 million

    VMW järelkauplemisel ligi 9% plusspoolel, $78 kandis.
  • Apple earned $6.9 billion, or $7.47 a share, in the fiscal third-quarter, on sales of $35.3 billion. Street consensus was for earnings of $7.31 a share on sales of $35.02 billion

    AAPL tulemused mõnevõrra ootustest paremad. Aktsia on siiski positiivselt reageerinud ja AAPL kauplemas 2,3% kõrgemal, $ 437 kandis.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon