Börsipäev 26. juuli - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. juuli

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui USA sessiooni alguses võis isegi arvata, et kolmapäevane müük jätkub, siis ostjad võtsid seda kui ostukohta, toetades nõnda eile indeksite jõudmist kergesse plussi. Kindlustunnet aitasid sisendada ettevõtete kohati oodatust paremad majandustulemused ja makro. S&P 500 indeks sulgus 0,26% kõrgemal. Euroopas kujunes sessioon aga negatiivsemaks, kui Stoxx 600 indeks lõpetas -0,5% madalamal.

    USA kestvuskaupade tellimused osutusid oodatust tugevamaks, kasvades juunis eelmise kuu baasil 4,2% vs prognoositud 1,4% aga suuresti tulenes see üsna volatiilsest tsiviillennukite tellimusest, mis kasvas kuu baasil 28,5%. Ettevõtete kapitalikulustest annab paremat aimu aga kestvuskaupade tellimuste näitaja, kust on välja jäetud nii lennu- kui ka kaitsetööstuse tellimused ning see paranes kuu baasil 0,7%, prognoositust 0,1 protsendipunkti võrra enam. Aasta baasil oli see maht 6,1% suurem.

    Möödunud nädala töötuabiraha taotlused kerkisid seitsme tuhande võrra 343K võrra ületades konsensus 340K ootust, kuid arvestatavalt tugeva juuli NFP kasuks peaks rääkima see, et töötutoetuste nelja nädala libisev keskmine alanes 1200 võrra.

    Aasias on indeksid täna hommikul kauplemas valdavalt miinuspoolel eesotsas Jaapaniga, kus Nikkei on tulnud alla -2,8%, seda osalt tänu tugevnenud jeenile (eile -1% ja täna veel -0,5%, hetkel kaupleb USDJPY 98,8 jeenil). Positiivselt pole mõjunud isegi Jaapani juunikuu inflatsiooni raport, mille kohaselt kallinesid antud riigis hinnad aastaga 0,2% (mais -0,3%). Kui aga välja jätta kütus ja toit, siis tuuminflatsiooni alusel maadeldakse endiselt -0,2% deflatsiooniga, kuigi tempo võrreldes maikuu -0,4% on aeglustunud.

    Jaapani tarbijahinnaindeksi aastapõhine muutus (energiat ja värsket toitu arvestamata)


    Liikudes tänase päeva juurde, siis makrokalender jääb suhteliselt õhukeseks.

    09.45 Prantsusmaa tarbijate kindlustunde indeks (juuli)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde lõplik indeks (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal. Euroopa olulisemate indeksite futuurid kauplevad 0,5% plussis.
  • Activision Blizzard on jõudnud viimaks Vivendiga kokkuleppeni osta ära viimasele kuuluv osalus ATVIs ligi 5,8 miljardi dollari eest. Võrreldes eilse 15,18 dollarise sulgumishinnaga on discount ca 10% ja lisaks muutub oluliselt videomängude tootja kapitalistruktuur, kuna tehing finantseeritakse 1,2 miljardi dollari ulatuses enda vabade vahenditega ja ülejäänud pangalaenuga. Ettevõttel oli viimase kvartali seisuga 4,3 miljardit dollarit vaba raha aga 2,7 miljardit dollarit sellest väljaspool USA. Activisioni juhid panevad lisaks mängu veel 2,34 miljardit dollarit enda raha, et investeerimisgrupi läbi Vivendi osalust veelgi vähendada, mis kokkuvõttes jätab viimasele kätte 12% ATVIst.
  • Prantsusmaa tarbijate kindlustunne paranes juulis 82 punkti peale vs oodatud ning juuni 79 punkti
  • Võiks arvata, et aktsiaturgude nõnda tugeva soorituse taustal liigub raha aktsiatesse, kui see võlakirjade fondidest välja võetakse, kuid WSJ kirjutab, et tegelikult see teps mitte nii ei ole. Kui juunis voolas USA võlakirjafondidest välja rekordilised 43 miljardit dollarit, siis aktsiapõhistest fondidest võeti välja samuti 6,3 miljardit dollarit. Kasusaajad on rahaturufondid, mis peegeldab investorite jätkuvat soovi oma rahale kaitset otsida.
  • Ühe uue veebilehekülje vahendusel saab nüüd paremini pilku peal hoida, kuidas muutub ja milline on Kreekas avaliku sektori töötajate koosseis. Juuni seisuga oli koguarv 618 709, mis tähendab vähenemist ca 10K võrra detsembri baasil.
  • Deutsche Bank tõstab täna TSLA reitingu Hoia pealt Osta peale koos $ 160 hinnasihiga.
    Analüütikud usuvad, et kui seni on EV-de masstootmine seisnud suuresti märkimisväärse hinnavahe taga, siis TSLA-l on täna kõik eeldused see takistus kaotada ja see on alles ettevõtte kasvu algus.

    TESLA MOTORS (TSLA) Only Just Begun; Upgrading to Buy
    Tesla capitalizing on the inherent advantages of EV’s In our “Electric Cars: Plugged In” report published in 2008, we wrote that inherent advantages of pure Electric Veh's had the potential to drive a paradigm shift in the industry, once key driving range and battery cost disadvantages closed over time. TSLA appears well on its way to proving this,
    evidenced by several unbiased third parties concluding that TSLA’s first massproduced vehicle is the best car they’ve ever tested. TSLA has already largely eliminated the range issue; and we now believe that Gen3 can fully close the cost gap while generating 25% gross margins. We believe that Tesla could still more than double inside of 3-4 years and are upgrading to Buy from Hold.


    Aktsia kaupleb eelturul 3% plusspoolel, $ 128 juures.
  • Amazon üllatas eile kahjumiga $0,02 aktsia kohta. Firma CFO Tom Szkutak põhjendas seda investeeringutega distributsiooni infrastruktuuri ja valuutakursside kõikumisega. Collin Gills´i, analüütik BGC Capitalis, sõnul peab Amazon hakkama näitama, et suudab müüa kaupa suurema kasumimarginaaliga, et õigustada oma $136 miljardist turukapitalisatsiooni. Amazoni käive oli $15,7 miljardit, 22% kõrgem võrreldes eelmse aasta sama perioodiga.
    Hetkel kaupleb AMZN eelturul $299,50 (-1,29%).
  • Reutersis on lugu sellest, kui palju on FEDi poolt taotletud madalamad intressimäärad aidanud S&P 500 ettevõtete kasumitel kasvada. Link

    The Fed's effect on corporate earnings is difficult to quantify. Van Batenburg estimates that corporate savings on interest expense after rates fell to historic lows has accounted for about 47 percent of S&P 500 earnings growth since 2009.
    At the end of 2009, quarterly earnings per share for the S&P 500 were less than $20, and companies in the index paid about $4 a share in interest, van Batenburg said. Now the S&P 500 is generating about $26.70 a share in quarterly earnings but pays just $1.50 a share in interest.
  • Eile tulemused avaldanud reisifirma Expedia aktsia langes 23%. Expedia teatas käibest $1,21 miljardit, $0,61 aktsia kohta, samas kui analüütikud olid oodanud $0,79 ja käivet $1,26 miljardit. Firma enda sõnul oli põhjuseks Hotwire nõrk müük ja suurenenud konkurents turul.
    Hetkel kaupleb EXPE $48 (-26,15%)
  • Täna avaldas IMF oma hinnangu USA majandusele. Ennustatakse aastast kasvu 1,7%, jäädes alla FED-i prognoositud 2,3-2,6 protsendile. IMF soovitab jätkata kvantitatiivse lõdvendamisega kuni aasta lõpuni.
    IMF-i raportit saab täismahus lugeda siit: United States: 2013 Article IV Consultation
  • USU pigistamine kestab rõõmsalt edasi
  • montes
    USU pigistamine kestab rõõmsalt edasi


    Jah, aktsia on juba kauplemas 55% kõrgemal.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon