Börsipäev 6. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 6. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse päeva fookus langes teenindussektori aktiivsust mõõtvatele PMI indeksitele, mis paranesid mitmel pool maailmas. Aktsiaturgusid jättis aga see võrdlemisi külmaks, kuid eks rekordtasemete juures kauplevad aktsiaturgude indeksid võta seda juba ka arvesse. Tugevnev makro paneb võimsamalt vasardama mõtte, et FED võib hakata septembris QEd vähendama, millele viitas ka Dallas Fedi president Richard Fisheri oma kõnes. S&P 500 indeks sulgus -0,15% madalamal, Stoxx 600 indeks aga 0,2% plussis.

    Euroopas revideeriti eurotsooni teenuste sektori juuli PMI indeks 0,2 punkti võrra üles 49,8 punkti peale, olles 1,5 punkti parem võrreldes juuni näiduga. Koos töötleva tööstusega kerkis kombineeritud PMI indeks 1,8 punkti 50,5 punkti peale, mis antud tasemel püsides annaks Deutsche hinnangul eurotsooni kolmanda kvatali SKP QoQ kasvuks 0,1%.

    Eurotsooni kõrval oli aga veelgi muljetavaldavam Suurbritannia teenuste sektori PMI indeks 3,3 punktine kasv 60,2 punkti peale, mis märkis kõrgeimat taset alates 2006.a. UK majandus on viimastel kuudel hoogu juurde saanud ning juuli aktiivsusindeksid viitavad momentumi jätkumisele, mis tekitab küsimuse, kui väga on Inglise keskpangal tegelikult vaja juurutada intressimäära forward guidace’t, mille täpsemad detailid homme avalikustatakse.

    Sarnane lugu oli USA-s, kus teenuste sektori ISM indeks hüppas juulis 3,2 punkti 56,0 punkti peale vs oodatud 53,1 punkti. Uute tellimuste indeks paranes 4,8 punkti 57,7 punktini, samas tööhõive indeks osutus nõrgemaks, alanedes -1,9 punkti 53,2 punktini.

    Järgmisest aastast FOMC istungitel hääleõiguse saav Richard Fisher on viimase ringi QE juurutamise hetkest alates olnud programmi suhtes oma kolleegidest skeptilisem ning isiklikult alustanuks selle vähendamisega juba mõnda aega tagasi. Eilses kõnes nentis, et kui majanduses midagi väga hullu ei juhtu, siis keskpank võiks septembrist rahatrükki vähendama hakata.

    "Having stated this quite clearly, and with the unemployment rate having come down to 7.4pc, I would say that the [Fed's policy-setting] committee is now closer to execution mode, pondering the right time to begin reducing its purchases, assuming there is no intervening reversal in economic momentum in coming months."

    Liikudes tänase päeva juurde, siis Euroopas raporteeritakse esimesed juunikuu tööstustoodangu muutused ning tõenäoliselt jälgitakse suurema huviga ka Saksamaa juuli tehaste tellimusi. USAs on kalender hõredam, kuid oodatust nõrgem või parem kaubandusbilansi statistika võib tingida täiendavaid korrektuure analüüsimajade SKP prognoosides.

    11.00 Itaalia tööstustoodangu muutus (juuni)
    11.30 Suurbritannia tööstustoodangu muutus (juuni)
    12.00 Itaalia teise kvartali SKP
    13.00 Saksamaa tehaste tellimused (juuni)
    15.30 USA kaubandusbilanss (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,2% madalamal.
  • Soome SKP indikaator näitas mais väikest paranemist, kui eeldatav YoY langus oli -0,8%. Aprillikuu näitaja revideeriti -4,2% pealt -2,2% peale.
  • Ükskõik kui palju Zerohedge pole David Tepperit materdanud tema ülibullish kommentaaride pärast viimaste aastate jooksul, siis pikemat aega tuleb tunnistada, et jätkuvalt on viimasel õigus olnud. Viimati käis Tepper CNBC eetris mai keskel, kus kinnitas optimismi USA aktsiaturgude suhtes. Vahepeal tegid turud küll korrektsiooni, ent tänaseks kaupleb S&P 500 indeks 3% kõrgemal ning kui vaadata tema enda fondi YTD tootlust, siis +23,4% net of fees pole sugugi paha. CNBC rääkis sellest veidi eile.

    "We did chat briefly about the market, as well, with David Tepper telling me that stocks are still reasonable, in his words, probably still the only place to be. Made it clear that he's still long. Maybe not quite as bullish as he was, because of the move we've had, but he made it clear, if i was super bullish before, I'm just bullish now."


    S&P 500
  • Itaalia tööstustoodang tiba parem kui kardeti

    ITALIAN JUNE WORK-DAY ADJUSTED OUTPUT DROPS 2.1% ON YEAR, exp -3.3% prev -4.2%

  • Suurbritannia tööstustoodangu muutus oodatust parem

    UK Industrial Production (Jun) in at 1.1%M/M and 1.2%Y/Y versus 0.7%M/M and 0.8%Y/Y expected and 0.0%M/M and -2.3%Y/Y prior.
  • Itaalia teise kvartali SKP muutuse esimene hinnang oodatust parem

    Italy GDP (2Q P) WDA in at -0.2%Q/Q and -2.0%Y/Y versus -0.4%Q/Q and -2.2%Y/Y expected and -0.6%Q/Q and -2.4%Y/Y prior.
  • Fordi Hiina müük ei viita küll jahenevale autoturule....juuli YoY 71% vs juuni 44% ning seitsme kuu müük +50%. Via Reuters

  • Saksamaa juulikuu tehaste tellimuste maht kasvas aastaga 4,3%, mis oli märksa tugevam võrreldes oodatud 0,3% või juuni -1,8%ga.
  • Soomes on valitsus tuleval aastal egutamatas majandust mitmesaja miljoni eurose stiimuliga, mis ca 200 mld eur suuruse SKP kõrval väga suurena ei tundu

    FINLAND TO LAUNCH STIMULUS OF "SOME HUNDREDS OF MILLIONS" OF EUROS IN 2014 -FINANCE MINISTER
  • Täna avaldas Fossil Group (FOSL) oma teise kvartali tulemused, mis ületasid konsensuse ootuseid. Ettevõtte kasum aktsia kohta oli USD 1.10, mis oli 16 senti kõrgem konsensuse oodatust. Käive kasvas võrreldes eelneva aasta teise kvartaliga 11% ja oli USD 706.2 ning ületas analüütikute ootuseid (USD 692.86). Head tulemused olid tingitud paranenud müügitulemustest: Põhja-Ameerika +4%, Euroopa +16% ja Aasia +14%
    Eelturul kaupleb FOSL USD 107.42 (+9.20%)
  • USA juuni kaubandusbilansi defitsiit oodatust väiksem

    June Trade Balance -$34.2 bln vs -$43.4 bln Briefing.com consensus; Prior revised to -$44.1 bln from -$45.0 bln
  • Business Insideri usub, et Apple ei ole kasumi osakaalu liider samal ajal järgmine aasta. Hetkel omab Apple 53% sektori kasumitest, Samsung 50%. Aasta tagasi olid numbrid vastavalt veel 71 ja 37 protsenti.


    Allikas: Business Insider
  • BlackBerry (BBRY) Q10 müügitulemuste kohta liiguvad kuulujutud, mis on aktsia hinda tõstnud 7.4%. BBRY India juht Sunil Lalvani ütles Indian Expressile, et olenemata eelmise kvartali halbadest tulemusest, ei ole ettevõtte hädas. Ettevõtte töötas välja uue operatsiooni süsteemi BB10, millele kulus 15 kuud. Antud aja jooksul vahetasid paljud kliendid BB7 Androidi vastu, kuid nüüd kui BB10 on valmis loodab Lalvani uuesti turuosa suurendada.
    Rohkem saab lugeda siit: We are not in trouble: BlackBerry India MD Sunil Lalvani
    Eelturul kaupleb BBRY USD 9.58 (+1.37%)
  • Goldman tõstab USA teise kvartali SKP muutuse kõrgemaks

    Goldman raises Q2 GDP tracking estimate from 1.7% to 2.2% following trade data
  • Potase aktsiad (MOS, POT, IPI) on päevasiseselt ülespoole liikumas, kuna väidetavalt kavatseb Uralkali potase kartelliga taas liituda. Alles möödunud nädalal tegid peamised potasetootjate aktsiad läbi märkimisväärse languse, kuna Uralkali teatas, et lahkub väetisetootjate ekspordikartellist, mis kontrollis 43% globaalsest potase ekspordist.
  • First Solar prelim $0.39 vs $0.56 Capital IQ Consensus Estimate; revs $520 mln vs $729.71 mln Capital IQ Consensus Estimate

    FSLR jääb alla nii EPS-i kui käibeprognoosidele. Aktsia kauplemas ligi 8% miinuspoolel, $44,30

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon