Börsipäev 8. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 8. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA suuremad indeksid olid kolmandat päeva punased, äratades sellega üles karud, kes ilmselt jälgivad juba suurema huviga, kas siit õnnestub veel täiendavat survet lisada. Liikumised pole siiani olnud paanilised ja tegelikult tiksuti eile terve päeva hommikustest põhjadest kõrgemale, mis näitab, et ostjad pole ära hirmutatud ning langusi julgetakse kasutada ostukohtadena. S&P 500 indeks sulgus -0,3% kaotusega, Stoxx 600 loovutas -0,2%. Ka liikumised võlakirjaturgudel olid üsna marginaalsed.

    Suurim fookus langes eile Inglise keskpangale, kelle kauaoodatud sõnumist selgus, et sarnaselt FEDile seovad nad enda intressimäärapoliitika tööturuga. Konkreetsemalt ei tõsteta hetkel 0,5% peal olevat intressimäära enne, kui tööpuudus on jõudnud alla 7%, mis aga nende endi prognooside kohaselt ei juhtu enne 2016.a kolmandat kvartalit. Kuid sellel plaanil on kriips peal, juhul kui ilmneb, et inflatsioon võib järgneva 18-24 kuu jooksul olla 0,5 protsendipunkti võrra üle 2%.

    Ma arvan, et teatud määral võib see perspektiivi panna ka Euroopa Keskpanga praeguse tegevusplaani. Ehkki EKP ise ei anna kuupäeva või orientiiri, mille alusel oma intressimäärasid praegusel või madalamal tasemel kavatsetakse hoida, siis niikaua kui inflatsioon mandaadile vastu ei räägi, rakendatakse rahapoliitikat sel ajal muudel eesmärkidel, eeskätt siis just majandusaktiivsuse tõstmiseks ja tööpuuduse leevendamiseks.

    Märke Euroopa majanduse elavnemisest saabub aga iga päev. Eile raporteeriti Saksamaa juunikuu tööstustoodang, mis kerkis mai baasil oodatud 0,3% asemel 2,4% ning lisaks revideeriti ka mai langust pisemaks. Deutsche tõi välja, et kuna hard data on Saksamaal kujunenud isegi tugevamaks võrreldes sellega, millele viitab PMI, siis on väga võimalik, et riigi majandus kasvas teises kvartalis võimsamalt kui prognoositud 0,5% QoQ. Hetkel peaks küsitluste kohaselt tööstussektor toetavalt mõjutama ka kolmanda kvartali SKPd.

    Vaatamata negatiivsele USA sessioonile on Aasia indeksid kauplemas valdavalt plusspoolel. Jaapani keskpanga järjekordne istung muutust nende senises rahapoliitilises kursis ei toonud, mis oli ka oodatud. Hiina kaubandusstatistika üllatas aga positiivselt, kui ekspordi aastane muutus hüppas -3,1% pealt 5,1% peale (prognoositi 2,0%) ja impordi kasv paranes -0,7% pealt 10,9% peale (prognoositi 1,0%). Nõnda volatiilsete ühe kuu numbrite pealt on keeruline midagi järjekindlalt Hiina või globaalse majanduse kohta öelda (arvestades ka numbrite manipuleerimise võimalust), ent vähemalt on suund positiivne.

    Hiina ekspordi (valge joon) ja impodi (oranž) aastapõhine muutus protsentides


    Tänane makrokalender jääb võrdlemisi õhukeseks, kui hommiku poole tuleb Saksamaa ekspordi ja impordi statistika ning Hispaania tööstustoodang. Pärastlõunal jälgitakse aga USA töötutoetuste muutust.

    09.00 Saksamaa kaubandusstatistika (juuni)
    10.00 Hispaania tööstustoodang (juuni)
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal.
  • Saksamaa juuni eksport kasvas kuu baasil 0,6%, mis oli oodatud 0,9%st veidi nõrgem. Import aga kahanes -0,8%, kui analüütikud ootasid 0,5% kasvu. Aasta baasil muutusid YoY tempod üsna marginaalselt: eksport oli juunis YoY -1,4% ja import -0,8%.
  • Eile hilisõhtul avaldatud USA tarbijatele väljastatud krediidi muutus kujunes prognoositust nõrgemaks, kasvades juunis 15,0 miljardi asemel 13,8 miljardit dollarit. Ja kui maikuu statistika põhjal hakati juba lootma, et tarbijad julgevad auto- ja õppelaenude kõrvalt (non-revolving credit) võtta ka rohkem krediitkaardivõlga, siis juunis pöörati see arvamus peapeale. Sest kogu kasv tulenes endiselt auto- ja õppelaenudest ning krediitkaardivõlga maksti netona hoopis rohkem tagasi (joonisel sinine tulp). Graafik Zerohedge'i vahendusel.
  • Hispaania juuni tööstustoodangu muutus osutus oodatud -1,2% asemel nõrgemaks, kahanedes aasta baasil -1,9% (mais -1,5%).
  • Olukord Kreeka tööturul liigub endiselt halvemuse suunas, kui maikuu töötuse määr kerkis ühe kuuga 0,6 protsendipunkti võrra 27,6% peale (oodati 26,9%).
  • IDC avaldas Q2 2013 nutitelefonide op. süsteemide globaalsed turuosad ning Android jätkab domineerimist 79,3%-lise osakaaluga (aasta tagasi 69,1%). Ja kuigi Apple suutis lüüa analüütikute ootusi müüdud telefonide osas (+20% yoy), ei piisanud sellest, et turuosa võita. iOSi osakaal kahanes tulenevalt nutitelefonide turu kiirest kasvust 16,6% pealt 13,2%-ni. Lisaks Androidile suutis turuosa kasvata Windows Phone, suurendades turuosa 3,1% pealt 3,7%-ni. Windows Phone operatsioonisüsteeme kasutatavate telefonide müügikasv oli samuti kõige kiirem, kasvades aastatagusega võrreldes 77,6% ehk 8,7 miljoni ühikuni. BlackBerry turuosa kukkus 4,9% pealt 2,9% peale.

    Kokku müüdi teises kvartalis 236,4 mln nutitelefoni ehk 51% rohkem kui aasta tagasi. Täpsem jutt ja tabelid siin.
  • Groupon teatas eile peale turu sulgemist teise kvartali käibest $608,7 miljonit, 7,1% kõrgem aasta tagusest. EPS oli $0,02, vastates konsensuse ootustele. Selle aasta juunis tehti ligi 50% Grouponi Põhja-Ameerika tehingutest mobiiliseadmetelt, võrreldes 30 protsendiga eelmise aasta juunis. Lisaks autoriseeris firma $300 miljonilise aktsiate tagasiostu ning määras uueks CEOks Eric Lefkofsky.
    Tulemuste valguses tõstis UBS GRPN-i väljavaadet Sell-i pealt Neutral-ile.
    Hinnasihti tõstsid:
    Piper Jaffray $9-lt $15-le
    JPMorgan $7-lt $10-le

    Hetkel kaupleb GRPN eelturul $10,97 (+25,8%)
  • Eile pärast turu sulgumist avaldas Tesla Motors (TSLA) suurepärased tulemused. Kasum aktsia kohta oli 22 senti kõrgem konsensuse oodatust ja käive moodustas USD 405.1 mln (konsensus USD 385.1 mln). Ettevõtte brutomarginaal oli 22% (konsensus 18.7%).
    Barclays alandas täna TSLA soovituse OSTA-lt HOIA-le.
    Jeffries muutis hinnasihi USD 130-lt USD 160-le.

    Eelturul kaupleb TSLA USD 154 (+14.73%)
  • USA töötu abiraha taotlused oodatust väiksemad

    Continuing Claims rises to 3.018 mln from 2.951 mln
    Initial Claims 333K vs 340K Briefing.com consensus; Prior revised to 328K from 326K

  • TSLA käive, kas sellele juba tähelepanu ei juhitud? Raske küll uskuda, aga ei ole miljardeid :)
  • ymeramees
    TSLA käive, kas sellele juba tähelepanu ei juhitud? Raske küll uskuda, aga ei ole miljardeid :)


    Nüüd peaks kõik õige olema.
  • Antud graafik illustreerib lahknevust Hiina kaubandusbilansi ülejäägis USA-ga ja USA kaubandusbilansi defitsiidis Hiinaga. Korduv $10 miljardiline vahe annab põhjuse eeldada, et Hiina on tegemas "loovat" raamatupidamist, nagu tõdes juba jaanuaris Goldman Sachs.

    Allikas: Zerohedge.com
  • Hilton Worldwide naaseb taas aktsiaturule. IPO toimub, kas lähima paari kuu jooksul või järgneva aasta alguses. Hetkel otsitakse nelja panka, kes korraldaksid esmast aktsiamüüki.
    Blackstone Group (BX) sooritas 2007. aastal hotelliketi väljaostu enam kui 18miljardi dollari eest, mis on hotellisektori ajaloo suurim. Hetkel ei oska BX veel öelda kui suurt osa Hiltonist nad müüa soovivad.
    Rohkem saab lugeda siit: Hilton Signs Up Banks for IPO
  • Priceline.com prelim $9.70 vs $9.42 Capital IQ Consensus Estimate; revs $1.68 bln vs $1.66 bln Capital IQ Consensus Estimate

    PCLN järelkauplemisel 2% plussis, $951 juures
  • MCP-l tulemused oodatust halvemad nii käibe kui kasumi osas:
    Molycorp misses by $0.14, misses on revs
    Reports Q2 (Jun) loss of $0.36 per share, excluding non-recurring items, $0.14 worse than the Capital IQ Consensus Estimate of ($0.22); revenues rose 30.9% year/year to $136.86 mln vs the $157.77 mln consensus

    Aktsia kauplemas 4% miinuspoolel.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon