Telescan (TSC1T) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Telescan (TSC1T)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Nagu börsipäeva teemast juba läbi jooksis, siis reedel alustab alternatiivturul kauplemist Telescan AS (TSC1T).
    Minu hinnangul on nad oma prospektiga vähe üle pingutanud. 95 lk on hiljuti alustanud start-upi kohta ikka veidi palju ning maailma tervishoiu ja demograafia kirjeldusi ning muu asjasse mitte puutuva oleks võinud julgelt välja jätta. Ja nende lk 49 asuvad oodatavad 2014 finantsid tunduvad ka üsna laest võetud.
  • Ma ei jaksa kõike läbi lugeda, aga kas ma saan õigesti aru, et nad kavatsevad olla siin listitud ainult mõned kuud/pool aastat, kuni teevad IPO tõenäoliselt USAs? Ja et neil pole veel ühtegi töötajat, aga plaanivad IPO käigus koguda 250-400 mln USD?
  • Kopeerin siia chatist ühe valdkonnaga paremini kursisoleva inimese põgusa hinnangu ulmeplaanide kohta:

    "2013. aasta lõpuks näidata 6 miljoni eurost käivet ja väikest kasumit????
    mismoodi see toimuma peaks?
    nad ei saa aasta lõpuks kõiki seadmeid kättegi...
    analüsaatorite, mida nad kõike seal üle lugesid, nende tarneaeg on mitu kuud...
    aga see on ilmselgelt üks väga julge trikiga ettevõtmine, mis käib kindlasti panktoriäärest läbi
    kui ei lähe pankrotti, siis võib sellest hea asi välja tulla...
    aga sellise mastaapse asja käivitamine võtab metsikult aega
    närune ISBK labor võttis käivitamiseks 3 aastat
    seadmete kalibreerimine, protokollide optimeerimine, ainuüksi kvaliteedisüsteemi juurutamine võttis ca aasta, sest selleks et pakkuda teenust peab olema valideeritud labor
    teadust võid teha kasvõi põlve otsas, aga et teenust müüa
    aus oleks kirjutada, et enne 2015 ärge lootke midagi näha...
    aga see näeb välja kui avantüür, mille kohta on juba läbi mõeldud, mismoodi ta võimalikult valutult põhja lastakse
    aga see on muidugi pessimistlik suhtumine
    saada mulle see pikem pdf fail, ma tahaks lugeda täpsemalt kuidas nad kavatsevad seda teostada
    kui mingid toimivad laborid on kuskil püsti juba ja protokollid on juba valideeritud kujul olemas, ja kaader värbatud, siis on reaalne, et hakkab kohe toimima"
  • Arvan, et kogu prospektis kirjeldatud analüüside radioloogiatehnika ettevõtte bilanssi soetamine oleks pehmelt öeldes Eesti turu kontekstis finantsiliselt ajuvaba. Eesti mastaabis on isegi olemasolevad tomograafiaseadmed alakoormatud, nii et mina näen siin mõistliku tegevusena enamiku vajalike analüüside sisseostmist tuginedes olemasolevale meditsiinilise taristule.

    Kui arvestada veel Eestis üha enam lanseeritava digitaalse haigusloo võimalustega, siis lõpude lõpuks tuleb vajalik diagnostiline personaal ka kindlasti juba olemasolevate tervishoiu- ja raviasutuste personali seast pädevusteenuse sisse ostmise meetodil. Ja siit edasi küsides, miks peaks see muudes riikides teist moodi olema?

    Sisuliselt oleks tegu nagu töötervishoiu arsti teenuse pakkumisega, kus tehakse rida analüüse tervise profülaktilise kontrolli sildi all. Mida siin siis uut on? Ainult pakend ja toote komplektsus. Kõike pakutavat saab juba täna osta Eesti meditsiiniteenuste turul jupi kaupa ka perearsti vahendusel - raha on ainult vaja välja käia.

    Vägisi jääb mulje, et panus on tehtud ainult frantsiiside müügi peale, sest arvestades üha suuremat riigipiiride ülest läbikäimist ja globaliseeruvat majandust, siis ei suuda keegi takistada ka piiriülest meditsiinilise pädevusteenuste turgu; eriti arvestades EL'is ühenduse siseselt avanevat meditsiiniteenuste turgu. Õige oleks EL'i sees 1 frantsiis ja seda haldav ettevõte SE vormis.

    Mõistliku ja edukat perspektiivi tahaks näha, aga ei näe.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon