Börsipäev 9. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 9. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sarnaselt kolmapäevale oli ka eilne USA sessioon alguses väga närviline, kuid ostjad kasutasid väiksemat müüki kohe ära, ega hellitanud sellega karude lootust näha vaheldust ülespoole trendis. Nii S&P 500 kui Stoxx 600 indeksid lõpetasid 0,4% kõrgemal.

    Makrouudiseid jagus eilsesse päeva suhteliselt vähe, kui päeva alguses mõjutas sentimenti Hiina oodatust tugevamad ekspordi ja impordi näitajad.

    USAs esitatud esmakordsete töötu abiraha taotluste arv kasvas möödunud nädalal viie tuhande võrra 333 tuhande peale, kuid osutus oodatud 335 tuhandest siiski paremaks. Nelja nädala libisev keskmine tuli alla 336 tuhande peale, mis on madalaim näitaja alates 2007.a novembrist. See infokild peaks jooksva kuu puhul viitama tugevamale tööturu raportile võrreldes juuliga, mis aga omakorda suurendab võimalust, et FED võib septembris teatavaid korrektuure oma võlakirjade ostudes teha.

    Öösel avaldatud Hiina inflatsioon püsis juulis 2,7% peal, kujunedes oodatud 2,8%st madalamaks ning olles ühtlasi jätkuvalt alla keskpanga poolt seatud ülemise sihi (3,5%). Juuli tööstustoodang kerkis aasta baasil 9,7% vs oodatud 8,9% (juunis 8,9%) ja jaemüük 13,2% vs oodatud 13,5% (juunis 13,3%).

    Euroopas ja USAs tõotab tänane sessioon uudiste osas olla vaikne, kui suuremat tähelepanu võib köita Prantsusmaa juuni tööstustoodangu muutus.

    09.45 Prantsusmaa valitsuse eelarvetasakaal (juuni)
    09.45 Prantsusmaa tööstustoodangu muutus (juuni)
    17.00 USA hulgimüügi varude muutus (juuni)

    USA indeksite futuurid on hetkel kauplemas nullis, Euroopa futuurid viitavad avanemisele 0,2% kõrgemal.
  • Reuters kirjutab, et BlackBerry tegevjuht ja nõukogu kaaluvad ideed minna börsilt minema, et üritada oma haavasid parandada väljaspool avalikku tähelepanu. Siiani pole siiski müügiprotsessi veel kävitatud. Link
  • Citi koostatavad makronäitajate üllatusindeksid on juulis-augustis oodatust paremate uudiste tõttu liikunud üles nii USAs (valge), eurotsoonis (oranž) kui ka Hiinas (kollane).
  • Marc Faber tõmbab tänase turu puhul paralleele 1987.a suvega, mil turud olid eelnevalt samuti väga tugevalt rallinud, samal ajal kui ettevõtete kasumid ei kasvanud enam väga jõudsalt. Turud tegid tippe, samas 52 nädala kõrgeima taseme saavutanud aktsiate arv kahanes nagu praegugi ja lõpuks viis see kõik üle 30% krahhini börsidel. Link CNBC intervjuule, tema osa hakkab alates 1.30 minutist.

    NYSE 52 nädala tippe tegevate aktsiate arv
  • Fox vahendab potentsiaalselt väga huvitavaid kommentaare Apple'i nõukogult, juhul kui need tõeseks peaksid osutuma. Nimelt tuntakse muret firma tootearenduse suhtes ning soovitakse näha Tim Cooki töös rohkem innovatsiooni. Viimane küll lubas sügisel ja järgmisel aastal uusi tooteid, kuid antud kommentaarid heidavad pipeline'le sellisel juhul suhteliselt nõrka valgust. Link
  • Prantsusmaa tööstustoodang kahanes juunis aasta baasil -0,2%, kui analüütikud ootasid 1,5% kasvu (mai näitaja revideeriti 0,4% pealt 0,9% peale).
  • Prantsusmaa valitsuse tänavune eelarvedefitsiit oli juuni seisuga -59,3 miljardit dollarit ehk mullusega võrreldes 2,6 miljardi võrra suurem.


    Eelarvetulud on siiani olnud 5% suuremad võrreldes mullusega, kuid samal ajal on ka kulud rekordilised.
  • Faber: blaa-blaa-blaa. 87 oli kõik nii üleval ja tuli nii alla. Praegu on ka nii üleval, järsku tuleb ka alla.
    Kuld on jätkuvalt nummi. Stock market on pekkis. Mul on jätkuvalt õigus, stockmarket on minu valitud graafikul natuke üleval, aga kuld on ju five times up.

    Hmm... kas mitte stockid pole siis ost ja kuld müügiks selle loogika järgi?

    Toob seal veel näiteks homebuilderid, et need on nõrgad. Krt, need tegid eelmne aasta sellise lennuki (100-200%), et väike korrektsioon on täitsa ok.
    Kullakaevajad oleks nagu ilgelt lahedad tema meelest. Kuld, mis on five times up ja langeb, siis miks peaks see olema koht, kuhu raha panna? Kullaketrajad on oma tulemustega juba kolistamas, väiksem hind, väiksem nõudlus, väiksemad mahud. Pole ehk nii fundamentaalselt tuksis kui näit. söetööstus, kuid siiski ei kisu.
  • Nõnda palju nagu on inimesi maamunal leidub ka erinevaid arvamusi. Kes kõrvutab tänast turgu 87.a, kes aga 82.a, mis viitaks hoopis aastatepikkusele tõusu jätkumisele. Ega Faber teab mis tuleviku kuulutaja ole, millele viitab näiteks tõsiasi, et ta oli tech mulli ajal short ja sai sealt oma elu ühe valusaima õppetunni. Aga aeg-ajalt on ta turu suunamuutusi päris hästi tabanud ja kokkuvõttes ma usun, et tema mõtteid on huvitav lugeda ja kuulata. Iseküsimus on see, kas ta ise selliste ootuste põhjal radikaalseid muutusi oma portfellis ette võtab või kas tema jälgijaskond seda peaks tegema.
  • Priceline.com (PCLN) avaldas eile pärast turu sulgumist oma teise kvartali tulemused, mis ületasid konsensuse ootuseid. Ettevõte kasum aktsia kohta oli USD 9.70 (konsensus USD 9.42) ja käive kasvas võrreldes eelneva aastaga 26.7% USD 1.68 miljardini (konsensus USD 1.66 mld). Paremaid tulemusi soosisid Euroopa kõrged näitajad ja kasvav trend Aasias. PCLN ootused kolmanda kvartali kasumiks aktsia kohta on USD 15.30-16.30 (konsensus USD 15.81).
    Pärast tulemuste avaldamist tõstis JPMorgan aktsia hinnasihi USD 1130-le, Lazard USD 1200-le ja Goldman muutis soovituse neutraalselt ostale.
    Eelturul kaupleb PCLN USD 990.46 (+6.07%)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon