Balti börsid 9. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 9. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Julgeks öelda, et eile oli käibe poolest viimase paari kuu aktiivsemaid päevi Baltikumis – aktsiaid vahetati üle 4,5 miljoni euro eest ning sellest 2,9 miljonit eurot olid Apranga (+0,4%) blokid ja miljoni moodustasid blokid Silvanos (+1,54%). Ilma nende tehinguteta oleks käive jäänud siiski suviselt vaikseks. Tallinna börs alustas eile kerges plussis ja vajus paar tundi enne sulgemist väiksesse miinusesse, kuid lõpuks sulgus minimaalsed 0,1% kõrgemal nagu ka Balti indeks. Teistest rohkem vahetatud aktsiatest oli Grindeks +1,2% (blokid), Olympic +0,5%, Merko Ehitus tõusis enne tulemuste avaldamist 1,4% ja keset päeva tulemused avaldanud Baltika oli -0,6%. Samuti õhtul tulemused avaldanud Nordeconiga kaubeldi tagasihoidlikult ja oli +0,9%.

    Täna Balti börsiettevõtete kalendris ühtegi eelnevalt teadaolevat sündmust ei ole.
  • Äripäev kirjutab, et Hans H. Luik on suurendanud osalust Ekspress Grupis 0,7 protsendipunkti võrra turuvälise tehinguga turuhinnast ligi poole odavamalt ehk 0,565 euro pealt (eilne sulgemishind 1,16 eurot). Hans H. Luige osalus Ekspress Grupis on nüüd siis 54,5%. Kuni uudise avaldamiseni polnud Ekspressiga eile tehtud ühtegi tehingut, kuid seejärel sai aktsia veidike hoogu ja lõpetas 1,8% kõrgemal.

    Link: http://ap3.ee/article/2013/8/8/hans-luik-suurendas-osalust-ekspress-grupis
  • Eesti riigieelarvesse on poole aastaga kogunenud 4,1% rohkem kui aasta tagasi ja 50,5% aastaks plaanitust. Mai lõpus kahanes valitsussektori eelarve puudujääk 0,8%-ni prognoositavast SKPst.
    http://www.fin.ee/poole-aastaga-kogunes-riigieelarvesse-41-protsenti-mullusest-enam/
  • Juunis vähenes kaupade eksport 5% aastatagusega võrreldes, import jäi aga samale tasemele, teatab Statistikaamet.

    Kõige rohkem imporditi juunis kaupu Soomest (14% Eesti koguimpordist), Saksamaalt ja Rootsist (mõlemast 10%). Võrreldes aastatagusega vähenes import Eestisse Venemaalt ja Lätist (langus vastavalt 38% ja 20%). Samal ajal suurenes kaupade sissevedu Poolast (kasv 73%). Soomest imporditi Eestisse kõige rohkem kütust, Saksamaalt mehaanilisi seadmeid, Rootsist ja Poolast elektriseadmeid.

    Eestist eksporditi enim masinaid ja seadmeid (29% Eesti koguekspordist), mineraalseid kütuseid (10%) ning põllumajandussaadusi ja toidukaupu (9%). Eksport vähenes võrreldes eelmise aasta juuniga peamiselt mineraalsete kütuste (langus 32%) ning masinate ja seadmete väljaveo vähenemise tõttu (langus 7%). Samal ajal suurenes puidu ja puittoodete väljavedu (kasv 10%). http://www.stat.ee/65109
  • Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta juunis 4% enam turiste, kui eelmise aasta samal kuul, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

    Juunis pakkus külastajatele teenust 1163 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 21 000 tuba ja 49 000 voodikohta. Täidetud oli pool tubadest ja 41% voodikohtadest. Tallinnas oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus riigi keskmisest suurem. Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 33 eurot ning oli eelmise aasta juuniga võrreldes euro võrra odavam. http://www.stat.ee/65203
  • Tänavu on Lätis seitsme kuuga registreeritud 7198 uut autot, mis on 6,2 protsenti vähem kui aasta tagasi, selgub Läti automüüjate liidu andmetest. Juulis müüdi 1121 uut autot, see on 0,4 protsenti rohkem kui mullu juulis kuid 2,9 protsenti vähem kui juunis, vahendab BNS.
  • Leedu eksport kasvas käesoleva aasta esimese kuue kuuga 14.7% tõustes 41 miljardi litini, teatas Leedu statistikaamet. Import kasvas sama ajaga 10.4% ulatudes 43.8 miljardit litini. Maiga võrreldes kasvas eksport juunis 4.6% ja oli 6.8 miljardit litti, import vähenes 0.8% ja oli 6.85 miljardit litti.
  • Alusinflatsioon, mis hõlmab tööstuskaupu ja teenuseid, püsis juulis madal, 1,3%. Suur osa tööstuskaupade odavnemisest oli hooajaline, kuid allahindlused olid tänavu väiksemad kui eelmisel aastal. Riidekaupade ja jalatsite hind langes juuniga võrreldes 3,5%,aasta tagasi aga ligikaudu 5%. Teenuste kallinemise juures mängib tõenäoliselt üha suuremat rolli palgakasv, aga ka turismi elavnemine. Eesti Panga juuniprognoosi kohaselt on Eesti tarbijahindade inflatsioon 2013. aastal 3,0%. http://www.eestipank.ee/en/press/electricity-price-pressures-eased-july-08082013
  • Arno Tara
    Leedu eksport kasvas käesoleva aasta esimese kuue kuuga 14.7% tõustes 41 miljardi litini, teatas Leedu statistikaamet. Import kasvas sama ajaga 10.4% ulatudes 43.8 miljardit litini. Maiga võrreldes kasvas eksport juunis 4.6% ja oli 6.8 miljardit litti, import vähenes 0.8% ja oli 6.85 miljardit litti.


    Arno, kas linki oleks võimalik saada sellele statistikale?
  • romanr
    Arno Tara
    Leedu eksport kasvas käesoleva aasta esimese kuue kuuga 14.7% tõustes 41 miljardi litini, teatas Leedu statistikaamet. Import kasvas sama ajaga 10.4% ulatudes 43.8 miljardit litini. Maiga võrreldes kasvas eksport juunis 4.6% ja oli 6.8 miljardit litti, import vähenes 0.8% ja oli 6.85 miljardit litti.


    Arno, kas linki oleks võimalik saada sellele statistikale?


    See statistika pärines BNSst. Leedu statistikaamet on avaldanud tabeli käesoleva aasta esimese kuue kuu ekspordi/impordi kohta kuid juhul kui otsite mingit kindlat numbrit, soovitaks Teil kasutada Leedu statistikaameti andmebaasi.
  • Läti statistikaameti esialgsel hinnangul kasvas riigi SKT teises kvartalis 3.8%. Teenindussektoris oli kasv 7%, ehituses 5%, kaubanduses 3% ja tööstustoodang vähenes 0.6%, vahendab BNS. Esimese kvartaliga võrreldes kasvas SKT teises kvartalis 0.5 protsenti. Teise kvartali täpsustatud andmed esitab statistikaamet 6. septembril. http://www.csb.gov.lv/en/notikumi/gdp-flash-estimate-growth-second-quarter-38-36517.html
  • Lisasime Balti analüüside alla Harju Elektri II kvartali tulemuste ülevaate, millega saate lähemalt tutvuda siin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon