Börsipäev 12. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 12. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Suviste puhkuste tippaeg on kahtlemata peegeldumas ka tavapärasest madalamas likviidsuses ja kuna suuremaid uudiseid viimasel nädalal polnud, seilati üsna kitsas koridoris. Kolmapäeval ja neljapäeval oli ostjate huvi paremini näha, reedel seevastu sessiooni teises pooles andsid pullid veidi järgi ning kokkuvõttes sulgus S&P 500 nädala lõikes protsendi jagu madalamal. Stoxx 600 lõpetas aga viie tööpäeva lõikes 0,6% kõrgemal.

    Vaadates otsa alanud nädalale, siis USAs saab suurt tähelepanu homne juulikuu jaemüügi statistika. Neljapäeval tuleb juuli inflatsiooniraport, mida pärast FOMC eelmise kohtumise protokolli on põhjust kiivamalt jälgida. Ühtlasi selguvad neljapäeval esimesed regionaalsed töötleva tööstuse küsitlused (NY ja Philadelphia) ja juuli tööstustoodang. Reedel laekub juuli kinnisvarastatistikat ja augustikuu üks tarbija sentimendi indeksitest.

    Euroopas avaldatakse homme Suurbritannia juuli inflatsioon, eurotsooni tööstustoodang ja Saksamaa ZEW küsitlused. Kolmapäeval selguvad eurotsooni riikide teise kvartali SKP esimesed näitajad. Ühtlasi avaldatakse Inglise keskpanga eelmise kohtumise protokoll, kust on huvitav välja lugeda, milline oli diskussioon hiljutiste otsuste osas. Neljapäeva peale jääb Suurbritannia juuli jaemüügistatistika.

    Aasia poolel on Jaapan täna hommikul avaldatud teise kvartali SKP, mis paraku valmistas kerge pettumuse, kuna riigi majandus kasvas annualiseeritult 3,6% asemel 2,6% (esimeses kvartalis 3,8%).

    Tänane kalender:
    10.00 Hispaania kinnisvaratehingute muutus (juuni)
    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorem (juuni)
    21.00 USA valitsuse eelarvetasakaal (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad ilma erilise muutuseta.
  • South China Morning Post kirjutab sellest, kuidas suuremate ametlike stiimulite asemel pannakse Hiinas majandusele käsi all läbi mastaapsemate pangalaenude. Nimelt on riigi üks suurematest pankadest Agricultural Bank of China sõlminud eelmisel nädalal Shanghai linnavalitsusega ligi 40 miljardi dollari suuruse laenulepingu, võrdväärne 12,5%ga linna SKPst. Pakutakse, et sellist praktikat võivad kasutada ka teised pangad ja linnad.

    According to an internal government memo seen by the Post, Agbank said it would support "the constructions of key international tourism and resort projects in Shanghai, in particular the Disneyland project" and it would also "play an active role in the construction of Shanghai's free-trade zone".
  • Hispaania kinnisvaratehingute maht kahanes juunis aasta baasil -5,5%, mis oli mõnevõrra suurem langus kui mais registreeritud -3,7%.
  • Kreeka teise kvartali SKP kahanes mullusega võrreldes -4,6%. Tegemist oli küll aeglasema langustempoga võrreldes esimese kvartali -5,6%ga, kuid kui majandus on 20 kvartalit juba languses olnud, siis praeguses punktis oleks vist juba ammu oodatatud oluliselt väiksemat langust või kasvu. Rahandusminister kinnitab jätkuvalt, et selle aast SKP langus piirdub -4,0%ga, mis aga eeldab selget paranemist järgmiste kvartalite jooksul.

    Eraldiseisvalt selgus veel, et keskvalitsuse eelarve struktuurne ülejääk ulatus selle aasta seitsme kuu kokkuvõttes 2,6 miljardi euroni ehk 1,4% SKPst ja see on märksa parem tulemus võrreldes prognoositud -3,1 miljardiga. Kuid antud number ei võta arvesse intressimakseid, kohalike omavalitsuste eelarveid ja sotsiaalkindlustusfonde. Viimaseid arvesse võttesse oli defitsiit -7,9 miljardit eurot. Nädalavahetusel kirjutas der Spiegel, et Bundesbanki arvates vajab Kreeka tuleva aasta alguses juba uut finantsabi lisaks seni antud 240 miljardile eurole, millest 90% on juba ära kulutatud.
  • Itaalia valitsuse võlakoorem ulatus juunis 2,075 triljoni euroni ehk 0,5 miljardi euro jagu kõrgem võrreldes maiga.
  • SilverLake või mõni teine kosilane viib Private? Plaanid selles osas ammu ja terve eelmine nädal visati vihjeid, et BBRY tahab private minna, et oma probleem vähemavalikult parandada kui börsifirmal võimalik.
  • Pärast Reutersi lugu saab spekulatsioon ametlikuma vormi

    BLACKBERRY BOARD REPORTS EXPLORATION OF ALTERNATIVES

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon