Börsipäev 13. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 13. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Käive oli eile USA börsidel suhtelistelt madal ning ühtlasi puudusid uudised, mis oleks tinginud ühes või teises suunas suuremaid liikumisi. Sessioon algas küll veidi negatiivsemate meeleolude saatel, kuid mida eilne päev ühest küljest ikkagi näitas, on see, et ostjad tunnevad ennast jätkuvalt suhteliselt kindlalt ja neid pole niivõrd lihtne veenda lühiajalises korrektsiooniohus. S&P 500 indeks sulgus -0,12% madalamal, Stoxx 600 käis päeva jooksul kuni poole protsendi jagu miinuses, kuid suutis sellest siiski nulli taastuda.

    Makrokalender osutus eile suhteliselt õhukeseks Euroopas ja USAs. Viimase puhul tasub siiski välja tuua föderaalvalitsuse juulikuu eelarvepuudujäägi, mis hüppas juunikuu 69,6 miljardi dollari pealt 97,6 miljardi peale. Tegemist oli oodatud 96,0 miljardist dollarist veidi suurema defitsiidiga ja samuti ületas eelmise aasta näitajat 40% võrra, kuid rahandusministeeriumi sõnul olid põhjused kalendripõhised. Näiteks osad maksed, mis tavaliselt lähevad välja kuu alguses, nihkusid eelmisel aastal juunikuusse, kuna juulikuu esimene päev langes toona pühapäeva peale ja see muutis baasi kunstlikult madalaks.

    Fiskaalaasta 10 kuu lõikes oli USA valitsuse eelarve kumulatiivne defitsiit 607,42 miljardit dollarit ehk 38% vähem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Tulude pool on kümne kuuga kasvanud 14% tänu majanduskasvule, maksude tõstmisele ja Freddie ja Fannie dividendidele, samal ajal on kulutuste pool pisut vähenenud, kuid kokkuvõttes kulutatakse siiski rohkem kui teenitakse, lihtsalt aeglasemas tempos.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis Euroopas võiks tähelepanu pälvida eurotsooni tööstustoodang ja Saksamaa ZEW küsitlused, kuid suurem fookus peaks siiski langema USA juulikuu jaemüügi statistkale.

    11.30 Suurbritannia inflatsioon (juuli)
    12.00 Saksamaa investorite ja analüütikute sentimendi uuring (august)
    12.00 Eurotsooni tööstustoodangu muutus (juuni)
    15.30 USA jaemüük (juuli)
    17.00 USA ettevõtete varud (juuni)

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,1% kõrgemal, Euroopa on alustamas ilma muutuseta.
  • Samal ajal kui Sakamaa valitsuse 10a yield on viimasel ajal üles liikunud, on Itaalia oma jätkanud langust, vähendades sellega spreadi, mis nüüd on viimase 2a väikseim.
  • Itaaliaga käsikäes on ka Hispaania tulusus kahanenud. Euroopas toimub (ajutine?) normaliseerumine.
  • Raske uskuda, et enne Saksamaa sügiseseid valimisi lastakse millelgi võlakirjaturgusid raputada. Aasta teine pool vast näitab paremini, kas majanduslik taastumine jätkub või Kreekal ja Portugalil on sellest hoolimata vaja täiendavat finantsabi.
  • Suurbritannia inflatsioon ulatus juulis 2,8%ni, mis märkis väikest kasvu aeglustumist võrreldes juuni 2,9%ga. Tänane number vastas analüütikute ootustele.
  • Nordea on valmis saanud Bundestagi valimiste põhjaliku eelvaate. Link
  • Saksamaa investorite ja analüütikute hinnang nii riigi jooksvale olukorrale kui ka kuue kuu väljavaadetele paranes mõnevõrra augustis. Jooksva olukorra indeks hüppas 7,7 punkti 18,3 punkti peale (oodati 12,0 punkti) ja ootuste indeks 5,7 punkti 42,0 punkti peale (oodati 39,9 punkti).
  • Eurotsooni juuni tööstustoodang kerkis aastaga 0,3%, mis ühtis analüütikute konsensusega (mais -1,3%). Kuu baasil oli kasv 0,7% vs prognoositud 1,0%.
  • San Francisco FED on välja lasknud uurimuse, milles analüüsiti keskpanga võlakirjade ostuprogrammi mõju majandusele ja kokkuvõttes järeldatakse, et see on olnud mõõdukas lisatugi. Suuremat mõju näib avaldavat pigem kommunikatsioon tuleviku intressimäärade osas. Link

    Asset purchase programs like QE2 appear to have, at best, moderate effects on economic growth and inflation. Research suggests that the key reason these effects are limited is that bond market segmentation is small. Moreover, the magnitude of LSAP effects depends greatly on expectations for interest rate policy, but those effects are weaker and more uncertain than conventional interest rate policy. This suggests that communication about the beginning of federal funds rate increases will have stronger effects than guidance about the end of asset purchases.
  • Jaemüük ex auto oodatust veidi parem

    July Retail Sales +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus; Prior revised to +0.6% from +0.4%
    July Retail Sales ex-auto +0.5% vs +0.3% Briefing.com consensus; Prior revised to +0.1% from 0.0%

  • Eile peale turgu tulemused avaldanud Hiina online-meedia ettevõte Sina Corp teenis teenis teises kvartalis $0,21 aktsia kohta, analüütikud olid oodanud $0,11. Käive tõusis võrreldes aasta tagusega 19,7% $157,49 miljonile. Kuigi firma teenis kahjumit $11,5 miljonit on see seletatav investeeringuga Alibaba Group-i.

    Hetkel kaupleb SINA eelturul $85,97 (+6,99%)
  • Täna pärast turu sulgumist avaldab 3D-printerite tootja ExOne (XONE) oma teise kvartali tulemused. Konsensus ootab viis senti kahjumit aktsia kohta ja käivet USD 9.11 mld. Ettevõtte aktsia on börsil emiteeritud alates selle aasta veebruarist ning on selle ajaga kasvanud 167%.
    Eelturul kaupleb XONE USD 72.86 (+2.97%)
  • Is The Bank Of England The Worst Central Bank In Europe? Zerohedge.com sõnul jah, sest BOE on viimase 5 aasta jooksul mööda pannud valitsuse poolt seatud inflatsiooni sihist rohkem kui ükski teine keskpank Euroopas. Seekordne target oli 2%.
  • Kui USA jaemüügist välja jätta autod, mootorikütus ja ehitusmaterjalid, et paremini kajastada nö tegelikku jaemüüki, siis see kasvas kuu baasil 0,5% (juunis 0,1%), ületades analüütikute 0,4%st ootust. Aasta baasil oli sellel tasandil jaemüük mullusest 3,4% võrra suurem. Trendiks näib siiski endiselt olevat tempo aeglustumine.

  • Täna pärast turu sulgumist avaldab Cree oma teise kvartali tulemused. Konsensus ootab USD 0.37 kasumit aktsia kohta ja käivet USD 376.93 mld. Viimase aastaga on antud aktsia kasvanud 168.40%.
    Eelturul kaupleb CREE USD 75.45 (+0.94%)
  • Icahn on Twitter Says He Has Large Position in Apple
  • AAPL teeb päevasiseselt kiire hüppe ülespoole,sest Icahn teatab,et tal on suur positsioon aktsias:

    @Carl_C_Icahn: "We currently have a large position in APPLE. We believe the company to be extremely undervalued. Spoke to Tim Cook today.

  • Nelli Janson
    AAPL teeb päevasiseselt kiire hüppe ülespoole,sest Icahn teatab,et tal on suur positsioon aktsias:

    @Carl_C_Icahn: "We currently have a large position in APPLE. We believe the company to be extremely undervalued. Spoke to Tim Cook today.



    AAPL +4%, $486,50
  • Ackman võiks öelda et ta on short AAPL-is ;D
  • Cree prelim $0.38 vs $0.37 Capital IQ Consensus Estimate; revs $375 mln vs $376.93 mln Capital IQ Consensus Estimate

    CREE järelkauplemisel 10% miinuses

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon