Börsipäev 15. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 15. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui eelnevatel päevadel on USAs sessiooni teine pool olnud esimesest tugevam, siis eile polnud ei makrouudiseid ega ka mõnda toetavat FEDi liiget, kes oleks andnud põhjust turgu üles osta. Samas ei saa öelda, et ka karud oleksid väga kallaletungivad olnud, kui S&P 500 indeks tiksus terve päeva vaikselt madalamale, lõpetades -0,5% punases. Euroopas sulgus Stoxx 600 indeks 0,3% plussis, jõudes sellega kõrgeimale tasemele alates mai keskpaigast ning olles vaid 0,6% kaugusel viie aasta tipust.

    Egiptus tõusis eile väga ärevate uudistega meedias esiplaanile, kuid siiani pole need globaalselt turgudel väga mõju avaldanud. Nimelt kuulutati riigis välja ühe kuu pikkune eriolukord pärast seda kui Egiptuse julgeolekujõud endise presidendi Mohamed Morsi toetajate laagrit ründasid ja selle käigus sai surma sadu surma ning üle tuhande inimese vigastada.

    Makrouudistest jäid kõlama suuremate Euroopa riikide ja kogu eurotsooni oodatust paremad teise kvartali SKP numbrid. Kogu euroala majandus kasvas teises kvartalis esimese kolme kuu baasil 0,3% (oodati 0,2%), mis märkis esimest positiivset muutust pärast kuue kvartali pikkust langust. Eelmise aasta sama perioodiga võrreldes oli sisemajanduse kogutoodang siiski -0,7% võrra väiksem, kuid langus aeglustus esimese kvartali -1,1%ga võrreldes. Kvartalipõhist kasvu toetasid Saksamaa ja Prantsusmaa (vastavalt 0,7% ja 0,5% QoQ), samas kui Itaalia ja Hispaania majandused kahanesid (vastavalt -0,2% ja -0,1% QoQ).

    Liikudes tänase päeva juurde, siis Euroopas avaldatakse ainsa olulise makrouudisena Suurbritannia jaemüük. USAs saab kalender olema üsn tihe, kui oodata on kahte suhteliselt kriitilist komponenti keskpanga rahapoliitilist kurssi silmas pidades (tööturu olukorda ilmestavad töötutoetused ja juuli tarbijahinnaindeks). Lisaks selguvad esimeste regionaalsete töötleva tööstuse küsitluse tulemused.

    11.30 Suurbritannia jaemüük (juuli)
    15.15 Fedi Bullard kõneleb majanduse teemal
    15.30 USA esmased töötu abiraha taotlused
    15.30 USA NY Fedi töötleva tööstuse küsitlus (august)
    15.30 USA tarbijahinnaindeks, CPI (juuli)
    16.15 USA tööstustoodangu muutus (juuli)
    17.00 USA NAHB majade ehitajate kindlustunde indeks (august)
    17.00 USA Philadelphia Fedi töötleva tööstuse küsitlus (august)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,2% madalamal. Euroopa on avanemas nulli lähedal.
  • Kui nädala alguses kirjutas South China Morning Post, et Agricultural Bank of China on Shanghai linnavalitsusele andmas suuremat laenu, siis täna avaldatud artikli põhjal on sama praktiseerimas ka China Development Bank, finantseerides massiivseid infrastruktuuri projekte kolmes provintsis Hebei, Jiangsu ja Qinghai. Link
  • Huvitav - kui Araabia kevad algas ja rahvas Kairosse meelt avaldama tuli, siis võis turgude ülinärvilise reaktsiooni järgi arvata, et tegemist on pea, et maailma säilimist ohustava tegevusega. Nüüd, kus seal inimesi sadade kaupa maha notitekase ja tegemist on sisuliselt kodusõjaga, ei huvita see turge üldse. Go figure...
  • Suurbritannia jaemüük kasvas autosid arvestamata juulis aasta baasil 3,1%, mis osutus oodatud 2,7%st paremaks (juunis 2,1%). Koos autodega oli YoY kasv 3,0% vs oodatud 2,4%.
  • MSCI All-Country World indeksisse kuuluvate 45 riigi ettevõtete EPS pole viimaste aastate jooksul eriti muutunud, kuid Citi arvates võib järgnevatel aastel olukord paremuse suunas pöörata, kui Euroopa ja arenevad riigid hakkavad lisaks Ameerikale kasumit toetama.
  • Päris hea kokkuvõttes sellest, milliseid investeerimisotsuseid on erinevad fondihaldajad long aktsiapositsioonide osas teises kvartalis vastu võtnud.
  • Wal-Marti tõmbab sarnaselt Macy'sele oma majandusaasta kasumiootust allapoole

    Wal-Mart lowers FY14 net sales ghrowth to +2-3% from +5-6%
    Wal-Mart sees U.S. Q3 comparable store sales relatively flat and Sam’s Club comparable store sales of 0-2%
    Wal-Mart prelim $1.25 ex-$0.01 charge vs $1.25 Capital IQ Consensus Estimate; revs $116.22 bln vs $118.10 bln Capital IQ Consensus Estimate
    Wal-Mart lowers FY14 to $5.10-5.30 from $5.20-5.40 vs $5.30 Capital IQ Consensus Estimate; Q3 $1.11-1.16 vs. $1.17 consensus


    "The retail environment remains challenging in the U.S. and our international markets, as customers are cautious in their spending."
  • Macy'se finantsjuht Karen Hoguet tõi eile oodatust nõrgema müügi puhul välja infokillu, et tarbijad näivad kulutavat raha hetkel rohkem auto- ja kinnisvarasektoris.

    "We believe much of our weakness is due to the health of the consumer and to the fact that the consumer is choosing to make purchases in non-department store categories such as cars, housing and home improvement," Ms. Hoguet said
  • Ymera, kuidas Sa kogu aeg nende idiootide otsa satud?
  • [i]SWHC
    KeyBanc downgraded Smith & Wesson following checks that indicate near-term retail demand has peaked and that recent pull forward in demand will limit growth over the next few quarters. Price target is $10.

    Downgrade for dummies, isegi minu jaoks kõlab loogiliselt. Selles hirmus, et rahval relvad ära keelatakse, läks hirmsaks relvaostuks. See põhjustas lühiajalise buumi, tänu millele sai SWHC paremaid numbreid reportida ja guidida.
    Kõlab loogiliselt, sest nüüd on igal matsil mõlema kaenla all ja soki sees relvad olemas, mis tuli loomuliku nõudluse arvelt päris pika perioodi peale.
    Omajagu tipust kukkunud (eks tipp oli ärakeelamise usus massive shortcovering ja numbrid). Lisaks mingid buybackid jms pimesi shortimast hoidev kraam ka juurde, aga ikkagi, üliloogiline. Ilmselt ei tööta.
  • jahe
    Ymera, kuidas Sa kogu aeg nende idiootide otsa satud?


    Milles küsimus?

    Sa näed selles midagi mõistlikku?
  • Core CPI YoY 1,7%, mis oli 0,1 protsendipunkti võrra enam juuni YoY tempost, kuid ootuspärane. Töötuabiraha taotlused oodatust paremad ja NY piirkonnad töötleva tööstuse indeks samuti kardetust kõrgem, kuigi juuliga võrreldes siiski nigelam. Kokuvõttes data pigem räägib QE vähendamise kasuks.

    July Core CPI M/M +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus
    Initial Claims 320K vs 339K Briefing.com consensus
    July CPI M/M +0.2% vs +0.2% Briefing.com consensus
    August Empire Manufacturing 8.2 vs 6.0 Briefing.com consensus; July 9.46
  • USA valitsuse 10a võlakirja yield spike'is pärast makrot 2,82% peale, mis on viimase kahe aasta kõrgeim tase. Võib üsna keeruliseks dilemmaks osutuda septembri istungil otsuseid tehes, kui ühest küljest tööturg küll taastub aeglaselt, ent samuti kerkivad jõudsalt ka valitsuse võlakirjade intressid ja sellega koos ka korporatiiv- ja kinnisvaralaenude kulukus, mis võib kahjustada edaspidist majanduskasvu.
  • USA 30a kinnisvaralaenu intress (valge) ja osade majadeehitajate aktsiad viimase poole aasta jooksul. Näis mida majade ehitajate kindlustunnet kajastav NAHB indeks täna veel räägib.
  • July Industrial Production 0.0% vs +0.4% Briefing.com consensus
    July Capacity Utilization 77.6% vs 78.0% Briefing.com consensus

    Tööstustoodang aasta baasil +1,4%

  • SWHC - pime kana leidis tera. Kristallkuul ütleb, et see on allpool 11 close täna, aga kuna mul on need asjandused sama õrnad, mitte terasest, siis käes vaid lotoks sobiv kogus.
  • Teisipäeval oli Hiina keskmise- ja väikeettevõtete mikrorahastaja China Commericial Credit IPO. Turule lasti 1,37 miljonit aktsiat hinnaga $6,50.
    Hetkel kauplemas CCCR $16,60 (+33,33%)
  • Eile pärast turu sulgumist avaldas Cisco Systems (CSCO) oma fiskaalaasta neljanda kvartali tulemused. Ettevõte teenis konsensuse ootustest ühe sendi rohkem kasumit USD 0.52 ja moodustas käibeks USD 12.417 mld-t. Ettevõte vähendas töökohti viie protsendi võrra, mis muutis analüütikud skeptilisemaks. Lisaks eelmainitule on järgneva kvartali prognoosid tagasihoidlikud ja pigem negatiivsed.
    Hetkel kaupleb CSCO USD 24.51 (-7.08%)
  • Graafik USA majandusest...

    Allikas: Zerohedge.com

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon