Börsipäev 16. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 16. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kui mingil hetkel otsustavad turuosalised, et nüüd on aeg portfellis riske vähendada ja osa kasumist lukku lüüa, siis kipub see moment tulema üsna ootamatult ja kiirelt. Eilsele sügavamale langusele tegi teatud mõttes sissejuhatuse juba kolmapäevane sessioon, ent kuna siiani on päris pikka aega päevasiseseid põhjasid kasutatud ostukohtadena, siis oli keeruline sealt välja lugeda trendi pööret ja ma arvan, et isegi pärast S&P 500 indeksi kahepäevast -2% kukkumist on seda raske ette näha.

    Korrektsioonid pikalt tõusnud turgudel aitavad sentimenti jahutada ning mõjutavad selles mõttes igati tervitatavalt aga mida viimased aastad on selgeks teinud, on see, et keskpangad on kõige enam premeerinud osta-ja-hoia strateegiaga investoreid ja kuna rahapoliitika jääb mitmel pool maailmas veel mõneks ajaks majandust soosivaks, siis peaks see aktsiaturgude jaoks endiselt töötama ühe katalüsaatorina.

    Makropoolel langes fookus USA-le, kus osad näitajad veensid turuosalisi ilmselt rohkem selles, et FED hakkab varsti võlakirjade ostusid vähendama. Tööturu paranemisele viitas töötutoetuste jätkunud langus, kui sedapuhku esitati möödunud nädalal esmakordselt taotlusi 320K ehk 15 tuhande võrra vähem võrreldes eelneva nädalaga (oodati 335K).

    Kuna mitmed FEDi liikmed on oma sõnavõttudes toonud inflatsiooniootuste võimalikku langust kui ühte riski majandusele, siis juulikuu THI kerkimine YoY 1,8% pealt 2,0% peal (tuuminflatsioon 1,6% pealt 1,7% peale) aitas samuti disinflatsiooni hirmu leevendada. Teatavasti jälgib FED aga rohkem teist inflatsiooninäitu nimega Personal Consumption Expenditures, mis tuleb avaldamisele alles augusti lõpus.

    Pettumustvalmistavam oli USA juuli tööstustoodangu muutus, mis prognoositud 0,3% kuise kasvu asemel jäi muutumatuks. Lisaks kõnelesid mõnevõrra pehmemast töötleva tööstuse aktiivsusest mõlemad regionaalsed FEDi küsitlused New Yorkis ja Philadelphias. Esimese puhul langes indeks 9,46 punkti pealt 8,24 punktile (oodati 10,0 punkti) ja Philadelphia puhul 19,8 punktilt 9,3 punktile (oodati 15,0 punkti).

    Huvitav oli aktsiaturu languse ja võlakirjade tulususte tõusu juures aga EUR/USDi ja kulla liikumine, kui esimene kerkis 0,7% 1,3347 dollarile ja teine 2,2% 1366,2 dollarile, mis mõlemad viitasid pigem spekulatsioonile, et QEd jätkatakse septembris samas mahus nagu siiani.

    Liikudes tänase makrokalendri juurde, siis rõhk langeb endiselt USAle, kust on oodata esimesi märke juulikuu aktiivsusele kinnisvaraturul. Lisaks avaldatakse üks kahest tarbijate kindlustunnet mõõtvatest indeksitest.

    12.00 Eurotsooni THI (juuli lõplik)
    15.30 USAs alustatud elamuehituste arv (juuli)
    15.30 USAs väljastatud ehituslubade arv (juuli)
    16.55 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (august)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma muutuseta.
  • Väga müstiline liikumine oli täna Hiina aktsiaturul, kus Shanghai Composite indeks rallis päevasiseselt üle 5% ja on praeguseks kogu võidu uueesti käest andnud. Osade väitel oli tegemist mingi erroriga aga võimalike põhjustena on veel toodud valitsuse osaluste restruktureerimist osades börsifirmades ja potentsiaalset intressimäära langetamist keskpanga poolt.
  • Erko Rebane
    Väga müstiline liikumine oli täna Hiina aktsiaturul, kus Shanghai Composite indeks rallis päevasiseselt üle 5% ja on praeguseks kogu võidu uueesti käest andnud.


    China Everbright tegi Knight Capitali
  • CSCO cautios, WMT revs miss, M revs miss, tööstustoodangu muutumatus, stiimuli vähendamine, kui nüüd kinnisvara ka vilets tuleb siis mille arvelt see turg veel ülesse peaks minema?

    Because it can?
  • JP76
    CSCO cautios, WMT revs miss, M revs miss, tööstustoodangu muutumatus, stiimuli vähendamine, kui nüüd kinnisvara ka vilets tuleb siis mille arvelt see turg veel ülesse peaks minema?

    Because it can?


    Kas Sa pole siis aru saanud, et halvad uudised on praegu head ja vastupidi? Kui data halb, siis FED trükib ja pidu jätkub. Kõige hullem on, kui majandus peaks äkki tugevamatele jalgadele saama, see oleks katastroof :-)
  • Peamine on kõrge enesehinnang (USA vs Euroopa):

    “It’s clear the U.S. approach of stimulate first, get the economy running and work on the deficit later has turned out much better than a crackdown of budget deficits now and assuming it will all work out in the long run,” Robert Tipp, the chief investment strategist in Newark, New Jersey, for Prudential Financial Inc.’s fixed-income division, said July 23 in a telephone interview. The group oversees $400 billion."
  • Kui ma siin kunagi arvasin, et CSCO võiks NSA eest sisse saada, siis on oht, et hoopis mõned teised saavad.

    http://www.fudzilla.com/home/item/32251-china-might-ban-us-tech-companies
  • Vaatamata iTunes raadio riskile ja sellele, et kuiselt on Pandora kuulajate ja kuulatud tundide YoY kasv aeglustunud viimasel ajal, tõstab Goldman täna Pandora soovituse osta peale ja targeti 18 dollarilt 27 dollarile, mis on uus street high.


  • Erko Rebane
    Vaatamata iTunes raadio riskile ja sellele, et kuiselt on Pandora kuulajate ja kuulatud tundide YoY kasv aeglustunud viimasel ajal, tõstab Goldman täna Pandora soovituse osta peale ja targeti 18 dollarilt 27 dollarile, mis on uus street high.




    Oi, street high.
    Ma vaatan, et pigem street high pealt tehtud.
  • Kuidas sellesse pangastocki täna suhtuda:
    JoS. A. Bank sees Q2 EPS 49c-53c, consensus 68c


    Asja teeb eriliseks see, et tegelikult tulemused 28.08, tegu hoiatusega. Ja ka see, et osanik haipis aktsiahinda loetud päevad tagasi just korralikult üles:
    "After extensive study and analysis, we are convinced that tremendous value is trapped inside the company due to the absence of a credible capital allocation policy, an insular insider board, poorly aligned management incentives, and the company's refusal to communicate with shareholders... We urge the board to meet with shareholders with the goal of reconstituting the board to add true shareholder representation, and strongly encourage other shareholders to reach out to the company to demand change..we believe that the stock should be worth $70 per share even at a discounted multiple to its peers," BeaconLight Capital said

    Lõks või võimalus?
  • USA kinnisvarastat üsna ootuspärane

    July Housing Starts 896K vs 895K Briefing.com consensus; Prior revised to 846K from 836K
    July Building Permits 943K vs 934K Briefing.com consensus; Prior revised to 918K from 911K
    Q2 Unit Labor Costs +1.4% vs -0.3% Briefing.com consensus
    Q2 Productivity-Prelim +0.9% vs 0.0% Briefing.com consensus
  • Samsung Electronics Co. tutvustab järgmisel kuul, neli päeva enne IFA elektroonika näitust kõrgtehnoloogilist käekella Galaxy Gear, millega on võimalik sooritada kõnesid, lugeda elektronkirjasid ja sirvida internetis. Toode on valmistatud konkureerimaks samalaadse Apple’i seadmega, mis tuleb turule sellel aastal.
    Rohkem saab luged siit: Samsung Said to Introduce Wristwatch-Like Smartphone Next Month
  • Arno Tara
    Techradar tõi oma ülevaates välja kümme materjali, mille kasutuselevõtt peaks lähitulevikus kardinaalselt tehnoloogiatööstust muutma.
    EST: http://www.e24.ee/1350646/millised-kumme-materjali-hakkavad-lahitulevikus-tehnoloogiatoostust-enim-mojutama ENG: http://www.techradar.com/news/world-of-tech/10-amazing-materials-that-could-transform-our-tech-1172122

    Kurb, et kõrgtemperatuuriliste ülijuhtide kohta ei ole midagi kirjas. Need materialid võiks lõpuks oma arenguhüppe teha ja võimaldada ehitada võimsaid elektrivõrke et saaks tuhandete kilomeetrite taha viia elektrienergiat väga minimaalsete elektrikadudega.
    Teine kurb asi on ka kütuseelementide arengu aeglus ja puudulikud tehnoloogilised arengud vesiniku säilitamisel balloonides kütuseelementide tarbeks.

    Mõlemad tehnoloogiad muudaksid maailma majandust ja eri piirkondade energiasõltuvust totaalselt. Sellest tulenevalt muudaks see ka totaalselt maailma poliitilist pilti.

    Mõlema tehnoloogia kohta on juba 10 ja enam aastat vihjeid tulnud, aga siiamaani asi ei idane ega mädane.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon