Balti börsid 19. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 19. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel lõpetasid kõik kolm Baltikumi börsiindeksit kauplemise madalamal: Tallinn -0.60%, Riia -0.09% ja Vilnius -0.21%. Käive jäi reedel 753 tuhande euro juurde, millest üle poole moodustasid tehingud Tallink Grupp (204 tuhat eurot), OEG (116 tuhat eurot) ja City Service (70 tuhat eurot) aktsiatega. Suurimad tõusjad olid Arco Vara (3.39%) ja Skano (1.87%). Langejatest võib välja tuua Baltika (-5.19%), Olainfarm (-3.26%) ja Lietuvos Energijos (-3.17%).

    Homsel taasiseseisvuspäeval on Tallinna börs suletud ning käesoleval nädalal on oodata Skano tulemusi.
  • Statistikaameti andmetel vahendasid Eesti sadamad juulikuus kaupu kokku 3.6 miljonit tonni kaupu, mis on 12% enam kui aasta varem. Tänavu seitsme kuuga on vahendatud 25.8 miljonit tonni kaupu, mis jääb möödunud aastaga samale tasemele. Võrreldes tänavu juuniga kasvas kaubavedu sadamates 5.2%. Kaupade lastimine moodustas seitsme kuuga 19.4 miljonit tonni ja kaupade lossimine 6.4 miljonit tonni, vahendab BNS.
  • Endine Hansapanga juht ja praegune Bank Saint Petersburgi nõukogu esimees Indrek Neivelt ütles nädalavahetusel Paides peetud arvamusfestivalil, et Eesti võiks kaaluda tulumaksuvaba miinimumi ja miinimumpalga tasemete ühtlustamist. http://www.ap3.ee/article/2013/8/16/indrek-neivelt-miinimumpalk-maksuvabaks
  • Arno Tara
    Statistikaameti andmetel vahendasid Eesti sadamad juulikuus kaupu kokku 3553 tonni kaupu, mis on 12% varasema aasta samal perioodil. Tänavu seitsme kuuga on vahendatud 25 758 tonni kaupu, mis jääb möödunud aastaga samale tasemele. Võrreldes tänavu juuniga kasvas kaubavedu sadamates 5.2%. Kaupade lastimine moodustas seitsme kuuga 19 368 tonni ja kaupade lossimine 6390 tonni, vahendab BNS.


    ... et 12% rohkem siis.
  • Rinja
    Arno Tara
    Statistikaameti andmetel vahendasid Eesti sadamad juulikuus kaupu kokku 3553 tonni kaupu, mis on 12% varasema aasta samal perioodil. Tänavu seitsme kuuga on vahendatud 25 758 tonni kaupu, mis jääb möödunud aastaga samale tasemele. Võrreldes tänavu juuniga kasvas kaubavedu sadamates 5.2%. Kaupade lastimine moodustas seitsme kuuga 19 368 tonni ja kaupade lossimine 6390 tonni, vahendab BNS.


    ... et 12% rohkem siis.


    Jutt käib ikka tuhandetest tonnidest:)
  • Arco Vara müügitulu langes II kvartalis 4.8 miljoni euroni, mis on 35.0% vähem kui varasemal aastal. Segmentide lõikes langes II kvartali müügitulu arendusdivisjonis (8.1%) ja ehitusdivisjonis (64.1%). Ehitusdivisjoni müügitulude langus oli peamiselt tingitud ehituslepingute mahu langusest ning vähestest uutest lepingutest. Ehituslepingute järelejäänud maht oli käesoleva aasta II kvartali lõpus 1.0 miljonit eurot, mis on 9.3 miljonit eurot vähem kui eelmisel aastal II kvartalis. Vaatamata käibe langusele suutis ettevõtte silmnähtavalt parandada nii bruto kui ärikasumi marginaale. Kokkuvõttes lõpetas ettevõtte II kvartali 1.5 miljoni euro suuruse puhaskasumiga, mis märkimisväärne kasv eelmise aasta sama kvartali 0.4 miljoni suurusest kahjumist. https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=569140&messageId=702977
  • Ülevaade viimase kahe nädala jooksul avalikustatud II kvartali tulemustest.

  • Leedu Pank langetas Leedu selle aasta keskmise aastainflatsiooni prognoosi 2.0 protsendilt 1.4 protsendile ja järgmise aasta prognoosi 2.4 protsendilt 1.5 protsendile. Keskpank põhjendas inflatsiooni aeglustumist tööjõukulude piiratud kasvuga ning soodsa arenguga maailma toormeturul. Keskpanga majanduskasvu prognoos jäi samaks ja selle kohaselt peaks Leedu majandus sel aastal kasvama 2.8 protsenti ning järgmine aasta 3.5 protsenti. Keskmine palk peaks sel aastal kasvama 4.1 protsenti ja järgmisel aastal 3.2 protsenti. Töötuse määraks prognoositakse tänavu 11.6 ja 2014. aastal 10.3 protsenti, vahendab BNS. http://www.lb.lt/price_tendencies_favourable_to_consumers_influence_much_lower_inflation
  • Lisasime Balti analüüside alla Tallinki II kvartali tulemuste ülevaate, millega saate lähemalt tutvuda siin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon