Börsipäev 22. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 22. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Fedi eelmise istungi protokollist selgus, et pea kõigi komitee liikmete arvates oli eelmisel istungil veel liiga vara võlakirjade ostuprogrammi kärpida, kuid mõned juhtisid tähelepanu sellele, et varsti on aeg siiski korrektuure sisse viia. Osad FOMC liikmed rõhutasid, et enne otsuse tegemist tuleb olla kannatlik ja hoolikalt analüüsida majanduse seisu, kuid üldjoontes sobis kõigile Bernanke mõte käesoleval aastal võlakirjade ostuprogrammi vähendada. Kuigi iseenesest polnud kuskil viidet sellele, et kärpimine toimuks 17-18 septembri kohtumisel, lugesid turuosalised välja, et see on üsna arvestatav stsenaarium. Kuigi aktsiaturgude esimene reaktsioon näis olevat positiivne, S&P 500 ronis 0,7%-lisest miinusest 0,3%-lisse plussi, lõpetas indeks siiski 0,6% madalamal, mis tähendab, et 2. augustil tehtud tipust on 3,9% allapoole tuldud.

    USA võlakirjahinnad langesid, viies tulusused kõrgemale. USA 10-aastase võlakirja tulusus tõusis 2,89% peale ehk viimase kahe aasta kõrgeimale tasemele. Ka eelmisel kohtumisel avaldasid mõned Fedi komitee liikmed muret tõusvate pikaajaliste intresside üle, öeldes, et viimastel võib olla märgatav negatiivne mõju tarbijate kulutustele ja majanduskasvule. Teised aga leidsid, et tõusvatel intressidel erilist mõju majandusele ei ole, sest kerkivad aktsiahinnad ja lõdvemad laenustandardid vähendavad kõrgemate laenukulude mõju. Mõned isegi reageerisid pikaajaliste võlakirjade tulususte tõusule positiivselt, kuna see aitab vähendada spekulatiivsete positsioonide osakaalu turul.

    Aasia aktsiaturud aga ei saa kuidagi leevendust, kui MSCI Asia Pacific indeks kaupleb 1,1% miinuses ning on seega kogu käesoleva aasta tootluse miinusesse viinud. Natukene suutis olukorda parandada HSBC Hiina töötleva tööstuse PMI indeks, mis tõusis juulikuu 47,7 punkti pealt 50,1 punktini.

    Tänases makrokalendris on tähtsamad sündmused eurotsooni PMI indeksid, USA töötu abiraha taotlejate arv ning USA esialgne PMI näit.

    10:30 Saksamaa PMI indeksid (august)
    11:00 Eurotsooni PMI indeksid (august)
    15:30 USA esmaste töötu abiraha taotlejate arv
    15:58 USA Markiti PMI (august)
    16:00 USA majade hinnaindeks (juuni)
    17:00 USA juhtivindikaatorid (juuli)
    18:00 Kansas City Fed tootmisaktiivsus (august)

    USA ja Euroopa futuurid on kauplemas 0,2% madalamal.
  • Eile avaldatud olemasolevate majade müük juulis (sesoonselt korrigeeritud ja annualiseeritult 5,39 miljonit ühikut) püstitas uue viimase nelja aasta rekordi. Mediaanhind, mida juulis maksti oli $213 500 ehk 13,7% rohkem kui aasta tagasi. Ühtlasi on see 17 järjestikune kuu, mil majade mediaanhind aastases võrdluses tõusnud on. Kuigi juulis tõusis fikseeritud intressiga hüpoteeklaenu hind eelneva kuu 4,07% pealt 4,37% peale, ei saa veel kindlalt väita, et kõrgemad intressid ei ole vähendanud isu uue kodu ostmise vastu. Kuna National Association of Realtors raporteerib lõpule viidud müüke, siis tuleb arvestada, et aeg laenulepingu sõlmimise ja maja müügi lõpule viimise vahel ulatub tavaliselt 45-60 päevani. Seega, kuigi müük tehti juulis, võis see suure tõenäosusega toimuda kuu või kaks enne kokku lepitud tingimustel ehk madalama hüpoteegi intressiga kui juulis.

    Samuti märgitakse, et varud kasvasid juulis võrreldes juuniga 5,6% ning võrreldes aastataguse perioodiga langesid 5%. Kuigi varud on madalaimal tasemel alates 2002. aasta juulist, siis tähelepanuväärne on see, et varude langus oli viimase kahe aasta aeglaseim. Seega arvatakse, et peagi võime näha varude yoy kasvu, mis toob allapoole hindade kasvutempo. Alloleval joonisel toodud sinise joonega varude aastane muutus ning punase joonega varude kestus hetke müügitempo juures (juulis 5,1 kuud).
  • Prantsusmaa esialgne teenindussektori PMI indeks langes augustis kahe kuu madalaimale tasemele, ehk 47,7 punktini (juuli 48,6) ja tööstussektori PMI jäi muutumatuks 49,7 punkti peale. Uued tellimused jätkasid langemist, teenindussektoris oli kukkumine viimase kolme kuu suurim, samal ajal suutsid üle 26 kuu tootjad taas näidata uute tellimuste kasvu. Töötajate arv Prantsusmaa erasektoris aga jätkas kahanemist ning on langenud nüüd poolteist aastat järjest. Ootuste alamindeks aga püsis samal tasemel juuliga ehk 11-kuu kõrgeimal tasemel.

    France PMI Manufacturing (Aug P) at 49.7 versus 50.2 expected and 49.7 prior
    France PMI Services (Aug P) at 47.7 versus 49.2 expected and 48.6 prior
  • Saksamaa esialgsed PMI indeksid näitavad tugevust, kui teenindussektori indeks saavutas kuue kuu kõrgeima taseme 52,4 punkti (51,3 juulis) ja tööstussektori PMI kerkis 25-kuu kõrgustesse ehk 52,0 punktini (50,7 juulis). Uute tellimuste indeks oli viimase seitsme kuu kõrgeimal tasemel ning peamine suurenemine tuli tööstussektori arvelt. Ühtlasi märkisid tootjad, et uued eksporditellimused augustis tõusid, lõpetades viis kuud kestnud languse. Kuigi aktiivsuse kasv oli suurem just tööstussektoris, siis töökohtade loomine tuli teenindussektorist, tööstussektoris töötajate arv langes ning üleüldine erasektori tööhõive jäi muutumatuks. Kulude kasvutempo erasektoris tõusis seitsme kuu kõrgeimale tasemele, mis küsitluses osalejate sõnul tulenes kõrgematest energiahindadest ja palgakuludest.

    German PMI Manufacturing (Aug A) at 52.0 versus 51.1 expected and 50.7 prior.
    PMI Services at 52.4 versus 51.7 expected and 51.3 prior.
  • Eurotsooni taastumine on hoogu juurde saamas kui regiooni esialgne teenuste PMI tõusis kahe aasta kõrgeimale tasemele ehk 51,0 punktini (49,8 juulis) ning tööstussektori PMI 26-kuu tippu ehk 51,3 punktini (50,3 juulis). Uued tellimused tõusid marginaalselt, kuid on selles mõttes siiski märkimisväärne, et näitas kasvu esimest korda alates 2011. aasta juulist. Kasv tuli peamiselt tööstussektorist, kus uued tellimused tõusid teist järjestikust kuud ja kiireimas tempos alates 2011. aasta maikuust. Tööhõive aga langes ja seda nii tööstus- kui ka teenindussektoris kiiremas tempos kui juulis.

    Euro-zone PMI Manufacturing (Aug A) at 51.3 versus 50.7 expected and 50.3 prior.
    PMI Services at 51.0 versus 50.2 expected and 49.8 prior.

  • Deutsche Bank tõstab tänu oodatust paremale HSBC Hiina PMI indeksile riigi kolmanda kvartali majanduskasvu prognoosi 7,5% pealt 7,7% peale ning Q4 kasvuprognoosi 7,7% pealt 7,8% peale. Seega oodatakse teiseks poolaastaks 7,7% kasvu vs turg 7,5%. 2014. aasta SKP kasvuootus jäeti muutmata 8,5% peale. Deutsche analüütikute hinnangul on viimase pooleteise kuu jooksul toimunud muutusi, mis lubavad oodata kiiremat majanduskasvu kui varasemalt arvatud. Täpsemalt tuuakse välja varude täiendamine, ettevõtete kindlustunde suurendamine tänu uutele reformidele (maksusoodustused mikroettevõtetele, raudtee arengufondi loomine, energeetika- ja keskkonnaprojektid) ning uute kinnisvaraprojektide elluviimine tänu oodatust lõdvematele piirangutele.
  • ANF on eelturul tublisti pihta saamas, kaubeldes ligi 20% allpool eilset sulgumishinda. Jaemüüja ANF teatas täna hommikul oma kvartalitulemused, mis jäid konsensuse ootustele alla, kuid külma külma duššina tabas investoreid ettevõtte prognoos kolmandaks kvartaliks, mida on poole vähem, kui konsensus ootab ja lisaks teatas firma veel, et ei kavatse kolmandast kvartalist kaugemale prognoose teha kuna hetkel turul toimivate trendide muutust on keeruline pikemas perspektiivis hinnata.

    Abercrombie & Fitch misses by $0.12, misses on revs; guides Q3 EPS below consensus; Q2 comps -10%; will not be providing guidance beyond Q3 due to lack of visibility (46.80)

    Reports Q2 (Jul) earnings of $0.16 per share, excluding non-recurring items (see below), $0.12 worse than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.28; revenues fell 0.6% year/year to $945.7 mln vs the $998.06 mln consensus.

    Co issues downside guidance for Q3, sees EPS of $0.40-0.45 vs. $1.06 Capital IQ Consensus Estimate. The Company is not providing guidance beyond the third quarter due to a lack of visibility given recent traffic trends. The guidance does not include the impact of potential impairment and store closure charges or additional charges related to the implementation of the Company's profit improvement initiative.
  • Esmaste töötu abiraha taotlejate arv vastas ootustele, nelja nädala libisev keskmine langes madalaimale tasemele alates 2007. aasta novembrist:

    Weekly Initial Jobless Claims 336K vs 337K Briefing.com consensus; Prior revised to 323K from 320K
    Continuing Claims rises to 2.999 mln from 2.969 mln, Briefing.com consensus 2.959 mln

  • USA esialgne tööstussektori PMI jääb ootustele alla, tõustes juulikuu 53,7 punkti pealt 53,9 punktini. Positiivne oli uute tellimuste tugev lisandumine. Tööhõive tööstussektoris jätkas kasvamist ja seda natukene kiiremas tempos kui juulis.

    FHFA majade hinnaindeks kerkis juunis võrreldes eelneva kuuga 0,7% ehk rohkem kui analüütikute oodatud 0,6%.

    USD MARKIT US PMI (AUG P): 53.9 versus 54.2 expected.
    FHFA Housing Price Index +0.7% MoM, Prior revised to +0.8% from +0.7%

  • USA juhtivindikaatorite indeks tõusis juulis oodatust enam:

    Leading Indicators +0.6% vs +0.5% Briefing.com consensus; Prior 0.0%
  • Nasdaqi aktsiad kohe ei liigu üldse. Hapukurgihooaja tipp.
  • NASDAQ-l kauplevatel aktsiatel mõningad tehnilised probleemid, sellest ka teatud hinnaanomaaliad turul.

    NASDAQ Update: NDAQ reporting due to the ongoing equity SIP issue NASDAQ (PHLX, NOM and BX Options) recommends that firms route all open orders away.

    Under Creative Commons License: AttributionNASDAQ Update: NASDAQ intends to re-open trading in all Tape C securities with a halt cross with a 5-minute quote only period starting at a time to be determined
    NASDAQ intends to re-open trading in all Tape C securities with a halt cross with a 5-minute quote only period starting at a time to be determined. NASDAQ will not be cancelling open orders on the book. Customers who wish to cancel their orders may do so and any customer who wishes to not participate in the re-opening should cancel their orders prior to the resumption of trading. Additionally, NASDAQ will clear all stale quotes from the UTP SIP prior to the commencement of trading.

    NDAQ hetkel siis kauplemine peatatud


  • Mina küll aru ei saa, et midagi viltu oleks, vaikne lihtsalt nagu iga päev :)
  • NASDAQ Update: Equity Trading in NASDAQ Listed Securities is resuming at approximately 15:10 ET
    Nasdaq says Equity Trading in NASDAQ Listed Securities is resuming at approximately 15:10 ET . At 15:20 ET PHLX, NOM, and BX will purge all SQF quotes, after this time Market Makers may begin sending quotes. PHLX will resume trading in ALL option classes at 15:25 ET . Trading on NOM and BX Options will resume at 15:30 ET. Normal intraday $5 wide quoting requirements will be in place for all options markets.

    NASDAQi aktsiad peaks kauplemist alustama ca poole tunni pärast ehk meie aja järgi 22.10

  • Test trade AAME, see on ikka tase. Stockil pole vist never sellist vol olnud:D
  • Moody's reviews US bank holding company ratings to consider reduced government support
    Four -- Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Morgan Stanley and Wells Fargo -- are on review for downgrade. Two, Bank of America and Citigroup, are on review direction uncertain, as the rating agency considers the potentially offsetting influence of improvements in the standalone credit strength of their main operating subsidiaries, the ratings on which were simultaneously placed on review for upgrade.
    https://www.moodys.com/research/Moodys-reviews-US-bank-holding-company-ratings-to-consider-reduced--PR_280779
  • Keegi vist rääkis, et Nasdaqil on välja kujunenud niisugune muster, mis ennustab krahhi. Äkki keegi oskab seda mustrit kommenteerida?
  • Las see keegi, kes rääkis, ka kommenteerib.

    Muide, ma kuulsin seda, et too tegi toda. Järsku sa MSM kommenteeriksid seda ja kui aega on, siis ka toda.
  • No see keegi oli ikka välismaa rikkur, fondijuht või midagi niisugust, (mitte keegi minu tuttavatest). ;-)
  • Siis peab igaks juhuks kõik maha müüma, kui juba niisugused mehed niimoodi arvavad. Ega kõlakad tühja koha pealt ei sünni. Ega ei kuulnud, kas raha ikka jääb kehtima?

  • ymeramees
    Ma guugeldasin, järsku on abiks

    Jaa, seal on igaühele midagi!

    Selle esimese järgi oleks nagu klassikaline topeltpõhi, aga teine läheb jah käest ära.
  • Tume inimene oled ymeramees.

    KAS SIIS KEEGI MIND EI KAITSE ?!
  • Ymera ongi vanast ajast pärit, ta on nagu vampiir, toitub kergeusklike verest.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon