Börsipäev 23. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 23. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilset kauplemispäeva USA börsidel varjutasid taaskord probleemid Nasdaqi kauplemissüsteemis, mistõttu jäi börs kolmeks tunniks suletuks. Kauplemine algas taas 35 minutit enne börsi sulgumist. Probleemi põhjuseks oli rike andmevoo süsteemis, mis väidetavalt suudeti parandada esimese 30 minuti jooksul. Elektrooniliste süsteemide tõttu tekkinud segadused on börsidel üha sagedamad külalised, kui eelmisel nädalal ujutas Everbright Hiina aktsiaturu ekslikult üle ostuorderitega ning paar päeva tagasi saatis Goldman Sachs kogemata välja optsiooniordereid. Nasdaqi sulgemine mõjutas märkimisväärselt USA börside käivet, tuues kaasa madalaima kaubeldud aktsiate arvu viimase viie aasta jooksul. S&P indeks lõpetas eilse päeva 0,9% kõrgemal ning Nasdaqi indeks kerkis 1,1%.

    Eilne oli positiivne päev ka Euroopa turgudel, kui oodatust paremad PMI indeksid Hiinast ning eurotsoonist tõstsid lootust, et regioon on mustast august välja ronimas. Eurotsooni teenindus- ja tööstussektori PMI indeks oli viimase kahe aasta kõrgeimal tasemel.

    Aasia börsidel on täna parem päev. Jaapani aktsiaindeks Nikkei on kauplemas 2,8% kõrgemal, kui jeen on dollari vastu viimase kolme nädala madalaimal tasemel, mis suurendab riigi eksportijate konkurentsivõimet. Regiooni sentimenti parandas ka Deutsche Bank poolt Hiina majanduskasvu prognoosi tõstmine. Lisaks on hommikul tulnud uudis, et otsesed välisinvesteeringud Hiinasse kasvasid juulis aastatagusega võrreldes 24,1% vs oodatud 14%-line kasv.

    Tänast makrokalendrit vaadates saavad enim tähelepanu Saksamaa ja Suurbritannia SKP näidud, eurotsooni tarbijausaldusindeks ning USA uute majade müük.

    09:00 Saksamaa SKP lõplik näit (Q2)
    11:30 Suurbritannia SKP (Q2)
    17:00 Eurotsooni tarbijausaldusindeks (august)
    17:00 USA uute majade müük (juuli)

    USA ja Euroopa indeksite futuurid on kauplemas väikeses plussis.
  • Saksamaa SKP kasvas teises kvartalis võrreldes esimese kvartaliga 0,7% ning aastataguse perioodiga 0,9%, mis vastab ka esialgsetele hinnangutele. Saksamaa statistikaameti andmetel töötas teises kvartalis esialgsetel andmetel 41,8 miljonit inimest ehk 242 000 rohkem kui aasta tagasi. Tööjõu tootlikkus (SKP töötaja kohta) kasvas 0,3%, olles eelnevad neli kvartalit järjest langenud. Eksport kasvas eelmise aastaga võrreldes 1,1%, olles esimeses kvartalis langenud 2,6%.
  • Eile teatas comScore, et kõige külastatavamad lehed USAs juulikuus kuulusid Yahoole (YHOO), kes esimest korda alates 2011. aasta maist suutis edastada Google’it (GOOG). Yahool oli 196,6 mln unikaalset külastajat vs Google 192,3 mln. Märkimisväärne on see veel seetõttu, et Yahoo number ei sisalda Tumblr’i külastusi, mis on eraldi välja toodud ja asub 28. kohal. Siiski tuleb mainida, et kuised numbrid võivad olla volatiilsed ning tähtis on arvestada ka seda, et antud näitajad ei sisalda külastusi mobiilseadmetelt. Viimane aga võib pilti oluliselt muuta. Näiteks andmed veebruari kohta näitavad, et lauaarvutite segmendis oli Google’il 10 miljonit rohkem külastajat kui Yahool ning tahvelarvutite ja nutitelefonide kaudu külastas Google lehekülgi ca 20 miljonit inimest enam kui Yahoo lehekülgi.
  • Suurbritannia teise kvartali SKP kasv tõsteti esimese korrigeerimise käigus 0,1 protsendipunkti võrra kõrgemaks ehk riigi majandus kasvas võrreldes esimese kvartaliga 0,7% ning võrreldes aastataguse perioodiga 1,5%. Raport kättesaadav siit.
  • Kuulujuttude kohaselt jõuavad iPhone 5S ja iPhone 5C telefonid Hiinas müügile ca kaks kuud pärast USA lanseerimist ehk 28. novembril, kuna need peavad veel läbima tehnilise kontrolli. Lisaks spekuleeritakse, et odavam 5C mudel toetab ka China Mobile võrku ehk Apple saaks oma telefoni müüa ka Hiina suurima telekomioperaatori klientidele. (link)
  • EXPE on eelturul ligi 6% kõrgemal kauplemas, kuna ettevõtte teatas pikaajalisest koostöölepingust Travelocity`ga, mis peaks Expediale kaasa tooma suurema käibe ja laiema haarde.

    Expedia and Travelocity announce strategic marketing agreement
    Co and Travelocity (TZOO unit) today announced entry into an exclusive, long-term strategic marketing agreement, whereby Expedia will power the technology platforms for Travelocity's existing websites in the US and Canada, while providing Travelocity access to Expedia, Inc.'s supply and customer services. Upon the implementation of the agreement, Travelocity will focus its efforts on promoting its brand and marketing the broad offering of travel services and supply made available through this agreement. Both parties plan to begin development and implementation immediately, with an expected launch in 2014.


  • Kas see on PCLN kahjulik? Vist küll.
  • Ah
    stocker
    Kas see on PCLN kahjulik? Vist küll.


    Kratsin nüüd küll kukalt. Ehk siis kuidas see peaks PCLN-i liigutama?
  • Hetkel on Expedia turuosa endiselt USA-s oluliselt suurem kui PCLN-l ja viimane on ka üsna aktiivselt üritamas seal oma osa kasvatada. Teisisõnu muudab see PCLN-i ürituse kahtlemata keerulisemaks.
  • Microsoft (MSFT) teatas, et Ballmer lahkub tegevjuhi kohalt järgmise 12 kuu jooksul. Aktsia eelturul +8,7%.

    Co announced that Chief Executive Officer Steve Ballmer has decided to retire as CEO within the next 12 months, upon the completion of a process to choose his successor. In the meantime, Ballmer will continue as CEO and will lead Microsoft through the next steps of its transformation to a devices and services company.
  • USA juulikuu uute majade müük jääb ootustele üsna kõvasti alla ning ka eelmise kuu numbreid tõmmati üksjagu allapoole.

    July New Home Sales 394K vs 485K Briefing.com consensus; Prior revised to 455K from 497K
  • Eurotsooni tarbijausaldusindeks jätkab paranemist, ületades ka analüütikute prognoose.

    EUR CONSUMER CONFIDENCE (AUG A): -15.6 versus -16.5 expected, from -17.4.
  • Nelli Janson
    Hetkel on Expedia turuosa endiselt USA-s oluliselt suurem kui PCLN-l ja viimane on ka üsna aktiivselt üritamas seal oma osa kasvatada. Teisisõnu muudab see PCLN-i ürituse kahtlemata keerulisemaks.

    turuosa milles?
  • pahurik
    Nelli Janson
    Hetkel on Expedia turuosa endiselt USA-s oluliselt suurem kui PCLN-l ja viimane on ka üsna aktiivselt üritamas seal oma osa kasvatada. Teisisõnu muudab see PCLN-i ürituse kahtlemata keerulisemaks.

    turuosa milles?


    US travel market

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon