Balti börsid 23. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 23. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tallinna börs alustas eilset päeva kerges miinuses, kuid juba keskpäevaks oli turg tõusnud üle kahe protsendi. Pärastlõunal langes börs oma avamishinna juurde tagasi, kuid viimastel tundidel kaubeldi turg siiski 0.17% kõrgemale. Riia ja Vilniuse börsil olid investorid üldiselt negatiivselt meelestatud, mõlemad börsiindeksid kauplesid juba esimestest tundidest allpool avamishinda ning lõpetasid vastavalt 1.26% ja 0.27% miinuses.

    Balti turgude käive jäi eile 842 tuhande euro juurde, millest enamuse moodustasid tehingud Apranga (275 tuhat eurot), Silvano (140 tuhat eurot), Tallink (142 tuhat eurot) ja Tallinna Vee (124 tuhat eurot) aktsiatega. Suurimatest tõusjatest võib välja tuua Merko (2.04%), Apranga (1.95%) ja Baltika (1.15%) ning langejatest Grindeksi (1.02%) ja Olainfarmi (1.00%).

    Täna on oodata Skano II kvartali tulemusi.
  • Statistikaameti andmeil suurenes juulis piima kokkuost Eestis aastaga 5.5 protsenti 61 900 tonnini ja kokkuostuhind 21.1 protsenti 330.83 euroni tonni kohta. Juuniga võrreldes kasvas piima kokkuost 2.7% ja piima kokkuostuhind 0.9%, vahendab BNS.
  • Lisasime Balti analüüside alla Premia II kvartali tulemuste ülevaate, millega saate lähemalt tutvuda siin.
  • Lõpetasime TEO LT katmise. Põhjuseks madalad käibed ja väheste vabalt kaubeldavate aktsiate arv.
  • Läti gaasituru saaks liberaliseerida viie-kuue aastaga, ütles Läti majandusminister Daniels Pavluts. Läti valitsus on otsustanud teha seda kahes etapis. Esimese etapi juhatab sisse valitsuse koostatud seaduseelnõu, mis nõuab kooskõlas Euroopa Liidu direktiiviga Läti ainsalt gaasimüüjalt Latvijas Gaze põhi- ja jaotusvõrgu eraldamist. See peab teoks saama järgmise aasta aprilliks. Teine etapp sõltub tema sõnul Läti olukorrast ja kohustustest, mida Läti on endale võtnud Latvijas Gaze erastamiskokkuleppes, mis lõpeb 2017. aastal, vahendab BNS.
  • Eesti konjunktuuriinstituudi (EKI) tarbijabaromeetri andmetel elanike kindlustunne augustis tõusis, indikaatori näit oli augustis miinus kuus, juulis ja mullu augustis oli see miinus kaheksa ning kindlustunne on parem ka pikaajalisest keskmisest miinus üheksast.

    Kindlustunde tõusu taga on paranenud ootused riigi majandusolukorra suhtes. 33 protsendi vastanute hinnangul on Eesti majandusolukord 12 kuu pärast parem kui praegu, 37 protsenti ootab sama olukorra püsimist ja 20 protsendi vastanute hinnangul võib olukord halveneda, selgub EKI andmetest.


    Allikas: http://www.ki.ee/wordpress/?p=1562
  • Merko Ehitus ja SIA Gipša Fabrika sõlmisid 5.3 miljoni euro suuruse lepingu, millele lisandub käibemaks. Lepingu kohaselt teostab Merko viimistlustöid 45 korteriga elamus kogupinnaga 4550 ruutmeetrit. (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon