Börsipäev 26. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 26. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Halbadest uudistest said reedel positiivne sõnum, kuna oodatud 2,0% kuise languse asemel -13,4% kukkunud uute majade müük USAs andis põhjust arvata, et järgmise FOMC istungi tulemus ei pruugi olla ikkagi nii üheselt selge. USA valitsuse võlakirjade tulusused tulid allapoole ning S&P 500 lõpetas sessiooni 0,4% kõrgemal (nädala lõikes +0,5%). Sarnase tõusuga pani nädalale punkti ka Stoxx 600 indeks, mis viie tööpäeva peale kaotas siiski -0,5%.

    Käesoleva nädala makrokalender saab olema võrdlemisi tihe, kui täna tulevad avaldamisele juuli kestvuskaupade tellimused, homme tarbijate kindlustunde indeks ja kolmapäeval juulis pooleliolnud majade müük. Nädala teise poolde jäävad teise kvartali SKP revideeritud näit, isiklike sissetulekute ja -kulutuste muutused, Chicago PMI ja Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde augusti lõplik näit.

    Vaadates Euroopasse, siis siin võiks suuremat huvi pakkuda Saksamaa ettevõtete augustikuu kindlustunde indeksid, mis tulevad homme avaldamisele. Euroopa Keskpanga forward guidance’i silmas pidades jälgitakse ilmselt terasemalt ka eurotsooni augusti inflatsiooni, mis raporteeritakse reedel. Kolmapäeva peale jääb aga eurotsooni juuli rahapakkumise ja krediidi statistika.

    Tänane kalender:
    15.30 USA kestvuskaupade tellimused (juuli)
    17.30 USA Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlus (august)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal, Euroopa on alustamas samuti 0,2% plusspoolel.
  • Kuigi signaalid, mida erinevad FEDi liikmed on viimasel ajal andnud pole investorite jaoks kuigi palju selgemaks pilti muutnud, kas keskpank on septembris QEd vähendamas või mitte, siis suurem osa analüütikutest sellist stsenaariumit prognoosib ja sarnane näib augusti aktsiaturu liikumist vaadates olevat ka ka investorite nägemus. Päris paljud ootavad esimese sammu astumist alles detsembris, mis realiseerudes toetaks ilmselt septembri istungi järel aktsiaturgu. Kuid kokkuvõttes ei tohiks paar kuud siia-sinna sentimendis drastilist muutust tuua, olulisem ilmselt see, kui palju vähendatakse ja milline on edasine kommunikatsioon.
  • Kestvuskaupade tellimused kipuvad olema üsna volatiilsed ja paljud suhtuvad seetõttu neisse ettevaatlikkusega, kuid juuli numbrid üllatavavd küll negatiivselt

    July Durable Orders -7.3% vs -5.0% Briefing.com consensus; Prior +3.9%
    July Durable Orders ex-trans -0.6% vs +0.6% Briefing.com consensus; Prior revised to +0.1% from -0.1%
  • Kui vaadata veidi teise nurga alt kestvuskaupade tellimusi, kust on välja jäetud lennu- ja kaitsetööstus, siis aasta baasil kiirenes kasv 6,8% pealt 9,1% peale.
  • Reaalselt mõjutavad majandust aga kestvuskaupade tarned (joonisel samuti ex air ja defense), mille kasv on aga aasta baasil pikka aega aeglustnud. Seega tellimuste kasv peaks mingi hetk hakkama toetama ka tarnete kasvu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon