Börsipäev 28. august - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 28. august

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Süüria domineeris eile väärtpaberi- ja tooraineturgusid, kui karmim retoorika USA ja teiste lääneriikide poolt tingis investorite riskikartlikkuse kasvu. WTI kallines ligi kolm protsenti ja on täna tõusnud täiendavad 2,8% 112 dollari juurde võimaliku ohu tõttu, et pinged Süürias võivad eskaleeruda laiemalt Lähis-Idas, tuues endaga kaasa pakkumise vähenemise. Brent on samal ajal rallinud 5,6% 116,9 dollarini.

    WTI (oranž) ja Brenti (valge) futuuride hinnaliikumised


    S&P 500 indeks sulgus -1,6% madalamal, olles seega augusti alguse tasemetest tulnud alla pea 5%. Tehniliselt on indeks jõudnud ülemüüdud tasemete lähedale, kuid kuna tegu võib olla alles konflikti algfaasiga ning väga raske on praegu aimata, kuidas reageerib president Assad või Venemaa, kui Obama peaks vastu võtma otsuse korraldada sõjaväelise rünnaku, siis ülemüüdud tase pole ilmselt ostjate jaoks hetkel kuigi tugevaks argumendiks. Pigem usuks, et kasvanud määramatuse taustal loodetakse näha paremaid sisenemise võimalusi.

    Oodatust positiivsem makro on samal ajal aga jäänud tagaplaanile. Euroopas üllatas analüütikuid meeldivalt Saksamaa ettevõtete paranenud kindlustunne nii riigi majanduse hetkeolukorra kui ka järgneva kuue kuu perspektiivi osas.

    USAs aga kerkis tarbijate kindlustunde indeks augustis 0,5 punkti võrra 81,5 punkti peale, samal ajal kui analüütikud prognoosisid ilmselt Michigani ülikooli sarnase näitaja põhjal langust 79,0 punktile. Antud kindlustunde tase jäi pisut alla juuni 82,0 punktile, mis aga iseenesest oli sel hetkel kõrgeim tase alates 2008.a.

    Richmond Fedi töötleva tööstuse aktiivsust mõõtev indeks paranes augustis tervelt 25 punkti võrra 14 punktini, mis osutus oodatud 0 punktist märksa tugevamaks. Ülespoole liikusid nii tarned, uued tellimused kui ka erinevad tööturgu iseloomustavad alaindeksid.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis uudised ja spekulatsioonid Süüria teemal mõjutavad turgu tõenäoliselt kõige rohkem, eriti kuna makrokalender jääb suhteliselt õhukeseks.

    09.00 Saksamaa tarbijate kindlustunde indeks (september)
    11.00 Itaalia jaemüük (juuni)
    11.00 Eurotsooni M3 rahapakkumise statistika (juuli)
    17.00 USA pooleliolevad majade müügitehingud (juuli)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel 0,2% kõrgemal.
  • Saksamaa tarbijate septembri kindlustunde näitaja kahanes 0,1 punkti võrra 6,9 punktini, samas kui analüütikud prognoosisid kasvu 0,1 punkti võrra.
  • Itaalia jaemüügi YoY langus kiirenes juunis -1,2% pealt -3,0% peale
  • Eurotsooni M3 rahapakkumise kasv aeglustus juulis, kuid lõi konsensuse ootust. Laenud erasektorile jätkasid aga kahanemist 15. kuud järjest.

    Euro-zone M3 Money Supply (Jul) in at 2.2%Y/Y versus 2.0%Y/Y expected and 2.3%Y/Y prior.
    Euro-area Private Loans Contract 1.9% YoY in July from 1.6% Contraction in June and 1.1% Contraction in May
  • Euroala erasektorile väljastatud laenude aastapõhine muutus. Siin joonisel veel juuli stastikat puudub, kuid nagu näha, siis pole EKP suutnud intressimäärasid madalal tasemel hoides ja sellise poliitika jätkamist lubades kuidagi laenutegevust ergutada. Küsimus ei pruugi olla muidugi ainult pakkumises, vaid ka laenude nõudluses.
  • Erinevalt mitmest teisest jaemüüjaast läheb GES-il pigem hästi.
    Ettevõtte teatas oodatust paremast kvartalist ja tõstab ka aastaprognoose. Samas kolmanda kvartali osas jäädakse konsensuse kasumiootustele natukene alla.
    Guess? prelim $0.52 vs $0.35 Capital IQ Consensus Estimate; revs $639.0 mln vs $622.87 mln Capital IQ Consensus Estimate
    Guess? sees Q3 $0.34-0.38 vs $0.40 Capital IQ Consensus Estimate; sees revs $610-620 mln vs $614.52 mln Capital IQ Consensus
    Guess? raises FY14 EPS guidance $1.78-1.92 vs $1.81 Capital IQ Consensus Estimate, from $1.70-1.90; rasies revs $2.56-2.59 bln vs $2.58 bln Capital IQ Consensus Estimate, from $2.57-2.61 bln

    Aktsia kauplemas ligi 14% plusspoolel, $31 taseme kandis.
  • Njah. GES on nüüd küll üks suuremaid üllatajaid. Tal oli aasta algus nõrk, USA juht sai saabast, sellele järgnes Q1 auk. Peale seda on see kvartal USA retailis ettevõtted reeglina pange pannud. Ja siis compsudes niimoodi ületada. Üldine tape on negatiivne olnud kogu aeg, viimane kvartal tõmbas ka viimased buy peal olijad saba jalge vahele (Piper loetud päevad enne tulemusi, great success).
    Lõuna-Euroopa jätkuvalt nõrk, Euroopa uued turud, kuhu hajutama hakati, teevad eelmise nõrkust tasa nagu loodetud.
    Guido osas, US Q3 tiksub mid-single digit compsu miinust (nõrgem kui Q2 oli), aga loodetakse kvartali lõpus tugevnevat. See ei pane ilmselt pimesi ostma. Tulemustesse massilist shorti ka ei näe, pigem on viimase aja nõrkus sektoris üldine ja seotud dumpimisega, mis siin sektori stockide rämedate hoiatuste ajal peale hakkas. Ei ostaks seda pupsu, iseasi kui lüütikute tapeet überhäppit panema ei tule.
  • kaua sa retailis ikka oma epsi marketingi arvelt yleval suudad hoida, tundub, et see pluss on siin enamalt varasemate kvartalite lageraie tulemus, guido inline suht koht.

    Aga see eufooria tundub nagu jah, madalate ootuste reaktsioon.

    Jeffco 27>29 N
    ISI 30>33
    rohkem ei näe veel
  • Jup, revenue tuuga või paigaltammumine kajab jätkuvalt läbi.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon