Balti börsid 2. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 2. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sarnaselt kõigile suurematele Euroopa ja USA börsidele lõpetasid ka Balti börsiindeksid (v.a. Vilnius) reedel kauplemise kerges miinuses. Tallinna ja Riia börsiindeksid langesid vastavalt 0.07% ja 0.92%, kuid Vilniuse börsiindeks tõusis 0.34%. Tehinguid tehti reedel 669 tuhande euro eest, millest üle poole moodustasid tehinguid PST (166 tuhat eurot), OEG (145 tuhat eurot) ja Linas Agro (74 tuhat eurot) aktsiatega. Suurimad tõusjad olid reedel Skano (3.48%), Pieno Zvaigzdes (3.35%), Baltika (1.44%) ja LESTO (1.34%). Langejatest võib välja tuua PST (6.72%), Lasco (3.39%) ja City Service (1.60%).

    Täna on oodata Baltika ja Apranga oma augusti müüginumbreid. Käesoleval nädalal avalikustab ka Tallink oma augusti statistika.
  • Läti jaemüügifirmade käive oli tänavu seitsme kuuga 6.2% suurem kui mullu sama ajal, teatas Läti statistikaamet. Toidukaupade jaemüük suurenes seitsme kuuga 3.8% ja tööstuskaupade jaemüük 7.9%. Juulis kasvas jaemüük aastaga 2.1% ja kuuga 7.4%, vahendab BNS.
  • Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta juulis 8% rohkem toodangut kui eelmise aasta juulis, teatab Statistikaamet. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv elektroonikaseadmete, elektrienergia ja turbatootmises.

    Alates jaanuarist kasvas töötlev tööstus võrreldes eelmise aasta sama kuuga stabiilselt 2–6%. Juulis toodeti töötlevas tööstuses 4% rohkem toodangut kui 2012. aasta juulis. Toodang ületas eelmise aasta taseme rohkem kui pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang elektroonikaseadmete, toiduainete, puit- ja keemiatoodete tootmises. Toodang vähenes metalltoodete, elektriseadmete ja mööblitootmises.

    Töötleva tööstuse toodangu mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2004 – juuli 2013 (2010 = 100)

    Allikas: http://www.stat.ee/65231
  • Grindeksi II kvartali müügitulud kasvasid 17.3% ulatudes 21.4 miljoni latini (LHV: LVL 20.9m). Ettevõtte II kvartali 65.8% brutomarginaal oli 5.8% oodatust kõrgem, kuid 9.0% puhasrentaablus jäi 2.2% alla meie ootustele. Vaatamata oodatust kõrgematest haldus- ja operatiivkuludest, ettevõtte lõpetas II kvartali 1.9 miljoni lati suuruse puhaskasumiga (LHV: LVL 2.3m). Lisaks jättis ettevõtte juhtkond käesoleva aasta müügitulu ja puhaskasumi eesmärgid samaks (100 miljonit latti ja 12 miljonit latti).

    Esimese poolaasta käibeks ja puhaskasumiks kujunesid 38.4 miljonit latti ja 4.1 miljonit latti, mis kasvasid aastaga vastavalt 12.3 protsenti ja 10.8 protsenti. (Link)
  • Keskmine brutokuupalk oli 2013. aasta II kvartalis 976 eurot ja brutotunnipalk 5,71 eurot, teatab Statistikaamet. Eelmise aasta II kvartaliga võrreldes tõusis keskmine brutokuupalk 8,5% ja brutotunnipalk 8,1%. Keskmise kuupalga aastakasv oli II kvartalis veidi kiirem kui I kvartalis.

    Ilma ebaregulaarsete preemiate ja lisatasudeta tõusis keskmine brutokuupalk 7,9%. Reaalpalk, milles tarbijahinnaindeksi muutuse mõju on arvesse võetud, tõusis 2013. aasta II kvartalis 4,9%. Reaalpalk tõusis eelmise aasta sama kvartaliga võrreldes kaheksandat kvartalit järjest.

    Palgatöötaja keskmine brutopalk ja tööjõukulu kuus, II kvartal 2013


    Palgatöötaja keskmine brutopalk ja tööjõukulu tunnis, II kvartal 2013

    Allikas: http://www.stat.ee/65267
  • Apranga müügitulud kasvasid augustis 59.0 miljoni littini, mis on 6.9% rohkem kui varasemal aastal. Riikide lõikes kasvas käesoleva aasta esimese seitseme kuu käive enim Lätis (13.2%), järgnesid Eesti (11.0%) ja Leedu (10.5%). Ettevõtte avas augustis kolm uut poodi ning rekonstrueeris kaks poodi. Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kasvas ettevõtte käive 363.1 miljoni littini, mis on 11.2% rohkem kui aasta tagasi. (Link)
  • Leedus registreeriti tänavu kaheksa kuuga 9008 uut autot, mis on 2% vähem kui mullu samal ajal, selgub Autotyrimai andmetest. Augustis müüdi 931 uut autot ehk 13% vähem kui eelmise aasta augustis. Turuliider oli augustis Volkswagen 131 müüdud autoga, järgnes Toyota 110 ja Škoda 96 autoga, vahendab BNS.
  • Baltika müügitulud ulatusid augustis 4.7 miljoni euroni, mis on 1% vähem kui eelmisel aastal. Kolme Balti riigi jaekäive jäi eelmise aasta augusti tasemele, Venemaal vähenes müük 18% ning Ukrainas 7%. Kaheksa kuu kokkuvõttes kasvas müügitulu 37.0 miljoni euroni, mis on 6% rohkem kui varasemal aasta. (Link)
  • Tallinna korterite keskmine ruutmeetri hind oli augustis 1251 eurot, mis on 14% enam kui mullu. Tänavu augustis toimus 636 korteritehingut, mis on 3% vähem kui mullu sama aja 657 tehingut. Omanikku vahetanud korterite keskmine suurus oli 53.2 ruutmeetrit ja tehingute kogumaht oli 44.1 miljonit eurot, selgub maa-ameti tehingute andmebaasist. (Link)
  • wise
    Kesasi on Autotyrimai?

    Ettevõtte rahvusvaheline nimi on AV Automotive Research (koduleht). Ise kirjeldavad nad enda tegevust järgevalt:
    AV Automotive Research is an information, research and consulting firm fully engaged in the automotive sector. Started up in 1994, it is now the primary supplier of automotive market intelligence in the Baltic States, covering Lithuania, Latvia and Estonia.
  • Debenhams avab oma esimese kaupluse Eestis 18. septembril Rocca al Mare kaubanduskeskuses. Debenhams on Briti päritolu juhtiv rahvusvaheline mitmesegmendiline kaubamärk, millel on 240 kauplust 28 riigis. Eestis hakatakse müüma Debenhamsis praegusel hetkel töötavate nimekate disainerite Jeff Banks, Red Herring, Jasper Conran, Julien Macdonald, Ben de Lisi, John Rocha, Bluezoo, Baker by Ted Baker ja teiste tooteid. (Link)
  • Punasest heeringast nagu oleks midagi kuulnud, teistest ei midagi. On alust arvata, et saavad edukamaks kui M&S?
  • TaivoS
    Punasest heeringast nagu oleks midagi kuulnud, teistest ei midagi. On alust arvata, et saavad edukamaks kui M&S?

    Raske öelda, aga ega nad koos H&Mga seal Baltika elu kindlasti lihtsamaks ei tee.
  • Olainfarmi müügitulud kasvas II kvartalis 10.3% tõustes 11.7 miljoni latini. Ettevõtte peamised marginaalid paranesid oodatust rohkem - brutomarginaal tõusis 78.1 protsendini ja netomarginaal kasvas 14.3 protsendini. Teise kvartali 2.7 miljoni latti suurune EBITDA jäi meie oodatud 3.1 miljonile latile alla, kuid 2.3 miljoni lati suurune ärikasum vastas täpselt meie ootustele. Kokkuvõttes kasvas ettevõtte II kvartali puhaskasum 29.7% ulatudes 1.7 miljoni latini (LHV: LVL 1.6m). (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon