Balti börsid 3. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 3. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse kauplemispäeva lõpetasid Tallinna ja Riia börsiindeksid madalamal, vastavalt 0.64% ja 1.53%. Vilnius seevastu lõpetas 0.03% kõrgemal. Kauplemisaktiivsus jäi eile tagasihoidlikuks ja tehinguid tehti vaid 607 tuhande euro eest, millest enamuse moodustasid tehinguid OEG (105 tuhat eurot), Silvano (96 tuhat eurot), Tallinna Vee (58 tuhat eurot) ja Tallink (40 tuhat eurot) aktsiatega. Suurimatest tõusjatest võib välja tuua Lietuvos Energijos (2.49%) ja City Service (2.17%). Eile keskpäeval avalikustas Baltika oma augusti müüginumbrid, tulemused jäid alla meie ootustele ning ka turg polnud tulemustest just vaimustatud, kokkuvõttes langes aktsia hind 5.66%. Lisaks langesid veel Lasco (5.68%), Skano (4.20%), Merko (1.89%) ja Premia (1.88%).
  • Euroopa Komisjoni poolt 30. augustil avaldatud andmetel on Eesti majandususaldusindeks* augustis pikaajalise keskmise (=100) suhtes 102 punkti ja see on 0.9 punkti parem kui juulis. Kindlustunne (sesoonselt silutud andmetel) paranes viimase kuuga tööstuses, kaubanduses ja tarbijatel ning halvenes natuke teeninduses ja ehituses. Samas on teenindusettevõtete juhtide kindlustunne üle pikaajalise keskmise ja ehitusettevõtjatel pikaajalisest keskmisest halvem.




    Allikas: http://www.ki.ee/wordpress/?p=1578
  • Ettevõtlussektori kogukasum oli 2013. aasta II kvartalis 801 miljonit eurot, mis oli 5% väiksem kui aasta varem samal ajal, teatab Statistikaamet.

    Ettevõtlussektori kogukasumi vähenemise põhjus oli eelkõige kasumi vähenemine töötleva tööstuse ning veonduse ja laonduse tegevusalal. Töötleva tööstuse kasum vähenes eelmise aasta II kvartaliga võrreldes 19%, seda eelkõige kütteõli-, toiduaine- ja keemiatööstuse kasumi vähenemise tõttu. Veonduse ja laonduse tegevusala kasum vähenes neljandiku võrra, mõjutatuna põhiliselt veetranspordist. Suurima positiivse panuse sektori kogukasumisse andsid peamiselt siseturule panustavad kinnisvara-, kaubandus- ja energeetikaettevõtted.

    Ettevõtlussektori kogukasum, I kvartal 2009 – II kvartal 2013

    Allikas: http://www.stat.ee/65103
  • Hmm, see Arno viimane postitus pakub päris palju mõtteainet. Mis siis kasumite vähenemist tegelikult põhjustas?

    Kui saaks küsitluse teha, siis teeks:

    - Vähenenud müük
    - Väiksem marginaal (kõrgem sisseostuhind)
    - Tõusnud OPEX (palgakulu, side, kütus jms)
    - Tõusnud CAPEX (varem edasi lükatud investeeringud, uued investeeringud)
    - Varade ümberhindlus (kinnisvara, varud)
    - Kõrgemad intressikulud (EURIBOR, marginali tõus)
    - Muu (nimeta)
  • Lisasime Balti analüüside alla Baltika II kvartali tulemuste ülevaate, millega saate lähemalt tutvuda siin.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon