Balti börsid 10. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse kauplemispäeva lõpetasid Riia ja Vilniuse börsid kerges plussi, vastavalt 0.06% ja 0.18%. Tallinn seevastu lõpetas 1.49% madalamal. Kogu Baltikumi peale kaubeldi aktsiaid ligikaudu 895 tuhande euro väärtuses, millest lõviosa tehti Tallinna börsil (726 tuhat eurot).

    Enim kaubeldi eile Tallinki aktsiaga, millega tehti tehinguid 325 tuhande euro väärtuses. Silvano Fashion Group aktsiaga kaubeldi 173 tuhade euro väärtuses, millest 63 tuhat eurot moodustasid plokktehingud. Järgnesid Tallinna Kaubamaja 63 tuhade euroga ja OEG 59 tuhande euroga. Suurimatest tõusjatest võib välja tuua Arco Vara (4.17%) ja City Service (1.63%). Langejatest Nordecon (-4.42%), Grindeks (-3.03%), Harju Elekter (-2.59%) ja OEG (-2.09%).

    Täna kell 16:00 toimub Olainfarmi webinar (link).
  • Töötukassa andmetel kahanes töötus augustis 5.1 protsendini. Töötus langes augustis 0.2 protsendipunkti ning kuu lõpus oli töötuna arvel 33 294 inimest. Augustis registreeris end töötukassas 4 850 uut töötut, töötukassa abiga sai tööle või alustas ettevõtlusega 2 971 inimest, vahendab BNS.
  • Tallinna börsi suure languse juures peaks ju nimetama YHI maakleri (ilmselt BARCLAYS CAPITAL SECURITIES kontolt) lõpuoksjonil toimunud nähtamatute orderitega sissemüüki kõikides aktsiates.
  • Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2013. aasta juulis 417 000 välis- ja siseturist, mis oli 11 000 turisti enam kui eelmise aasta samal ajal, teatab Statistikaamet. Enim suurenes siseturistide arv.

    Juulis kasutas majutusettevõtete teenuseid 281 000 välisturisti ning mulluse juuliga võrreldes suurenes välisturistide arv 1%. 65% välisturistidest saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt. Soomest ja Venemaalt saabus turiste vastavalt 8% ja 6% enam kui eelmise aasta juulis. Lätist nagu ka mitmetest teistest Euroopa riikidest saabunud turiste peatus majutusettevõtetes vähem kui aasta tagasi. Allikas: http://www.stat.ee/65215
  • 2013. aasta juulis võrreldes eelmise aasta juuliga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 10% ja import 1%, teatab Statistikaamet. Eksport vähenes teist kuud järjest, langedes 2011. aasta juuli tasemele.

    Ekspordi sihtriikide seas oli esikohal Rootsi (17% Eesti koguekspordist), järgnesid Soome (15%) ja Venemaa (14%). Koguekspordi kümneprotsendilist vähenemist võrreldes 2012. aasta juuliga mõjutas peamiselt väljaveo vähenemine Venemaale (langus 16% ehk 24 miljonit eurot) ning Suurbritanniasse (langus 45% ehk 17 miljonit eurot). Ekspordi vähenemine Venemaale oli peamiselt mõjutatud mehaaniliste seadmete väljaveo vähenemise tõttu, samas suurenes sinna oluliselt piima- ja piimatoodete väljavedu. Suurbritanniasse vähenes eksport peamiselt mineraalsete kütuste väljaveo vähenemise tõttu. Eksport Lätti ja Rootsi suurenes (vastavalt 21% ja 5%).

    Kaupade eksport Eestist, 2010–2013

    Allikas: http://www.stat.ee/65195
  • Rinja
    Tallinna börsi suure languse juures peaks ju nimetama YHI maakleri (ilmselt BARCLAYS CAPITAL SECURITIES kontolt) lõpuoksjonil toimunud nähtamatute orderitega sissemüüki kõikides aktsiates.


    Mis siis sellise tegevuse mõte võiks olla?
  • Selle üle on siin pikalt arutletud, aga eks täpselt teavad ikka nemad ise. Kas panustavad kuidagi indeksile või mingi ostu-müügiroboti (ebaõnnestunud) katsetamine või mis. Summad, mis nad niimoodi kaotavad, on täitsa suured, enamus aktsiaid oleks saanud vabalt kõrgemalt müüa või vastupidistel juhtudel madalamalt osta.
    Eile müüdi üsna täpselt 100 000€ eest, võibolla boss tahtis lihtsalt peale tööd poest läbi minna:)
  • Rinja
    Selle üle on siin pikalt arutletud, aga eks täpselt teavad ikka nemad ise. Kas panustavad kuidagi indeksile või mingi ostu-müügiroboti (ebaõnnestunud) katsetamine või mis. Summad, mis nad niimoodi kaotavad, on täitsa suured, enamus aktsiaid oleks saanud vabalt kõrgemalt müüa või vastupidistel juhtudel madalamalt osta.
    Eile müüdi üsna täpselt 100 000€ eest, võibolla boss tahtis lihtsalt peale tööd poest läbi minna:)


    Jah, ja see soov tuli talle alles 15:55 ja siis polnud enam midagi muud teha, kui lajatada... Kuidas sa lähed ilma keefirita koju.
  • Rinja
    Võib ka vastupidi olla.Summad, mis nad niimoodi võidavad, on täitsa suured, enamus aktsiaid võib okt lõpus olla 12-15% madalamal?
  • Arno Tara
    2013. aasta juulis võrreldes eelmise aasta juuliga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 10% ja import 1%, teatab Statistikaamet. Eksport vähenes teist kuud järjest, langedes 2011. aasta juuli tasemele.

    Ekspordi sihtriikide seas oli esikohal Rootsi (17% Eesti koguekspordist), järgnesid Soome (15%) ja Venemaa (14%).


    Kui vaadata ekspordi struktuuri Rootsi suunal, siis selgub, et ca 60% moodustab sellest elektroonika. Kui Eesti majandus pidavat seisma savijalgadel, siis üks neist on kindlasti Ericsson.

  • aivo1
    Rinja
    Võib ka vastupidi olla.Summad, mis nad niimoodi võidavad, on täitsa suured, enamus aktsiaid võib okt lõpus olla 12-15% madalamal?


    Siiamaani, niipalju, kui ma jälginud olen, on nad sirgelt kaotanud, seda nii turuhinnaga nähtamatult sisse lajatades, kui ka pärast aktsiahindade liikumist vaadates. Iga kord niimoodi ostes või müües nad kaotavad kohe 1000+€, edasi on pigem spordiloto.
  • Läti täieliku või osalise riigiosalusega firmad peavad järgmisel aastal maksma 90% puhaskasumist riigile dividendideks, otsustas Läti valitsus täna. 2015. aastal vähendatakse see kohustus 80%. Praeguse korra kohaselt olid need kohustused vastavalt 80 ja 70 protsenti, vahendab BNS.
  • Kas osalusel on ka mingimaalne piir siiski olemas?
  • wise
    Kas osalusel on ka mingimaalne piir siiski olemas?


    Täpsemat infot selle kohta veel avalikustatud pole.
  • Tallinna ja Tartu Kaubamajas on sellest nädalast avatud Uuskasutuskeskuse kogumispunkt, kuhu edaspidi saab kasutatud rõivaid ja jalatseid ära anda aastaringselt – valdav osa kogutud esemetest annetatakse erinevate organisatsioonide kaudu abivajajaile. http://www.tarbija24.ee/1826886/kaubamaja-hakkab-koguma-kasutatud-riideid

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon