Börsipäev 24. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 24. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • S&P 500 rallis augusti põhjadest kuni FOMC otsuseni ca 6%, tänu millele jõudis indeks uue ajaloolise tipuni ja ühtlasi muutus sentiment kergelt üleostetuks, mistõttu ei saa väga imestada, et turgudel jätkus eile õhu väljalaskmine. S&P 500 indeks sulgus -0,5% madalamal, Apple aga toetas oodatust parema nädalavahetuse iPhone'i müügistatistikaga Nasdaqi liikumist, mille kaotus piirdus -0,25%ga. Euroopas sulgus Stoxx 600 indeks päeva põhjade lähedal ehk -0,5% punases.

    Makro poolel üllatas Hiina töötleva tööstuse PMI oodatust parema numbriga, kerkides 1,1 punkti 51,2 punkti peale ja ka Euroopas jätkus nii töötleva tööstuse kui ka teenindussektori ühise PMI indeksi tõus (septembris +0,6 punkti 52,1 punkti peale). Aga tõusu vedas just teenindussektor, sest töötleva tööstuse PMI langes 0,3 punkti 51,1 punkti peale, valmistades sellega kerge pettumuse. USA töötleva tööstuse PMI jäi septembris nõrgemaks, kahanedes -0,3 punkti 52,8 punkti peale, samas kui analüütikud prognoosisid tõusu 54,0 punkti peale.

    Sõna võtsid eile mitmed FEDi regionaalsed presidendid, kes kokkuvõttes väga palju selgemaks pilti investorite jaoks ei muutnud. NY Fedi William Dudley sõnul tuleks keskpangal jõuliselt jätkata oma eesmärkide poole püüdlemist ning hetkel vähemalt ei pea ta nõrga makro ja terendavate fiskaalküsimuste tõttu õigeks QEd vähendada. Atlanta Fedi Dennis Lockharti arvates ei mahu tänase päeva ja oktoobri istungi vahele tõenäoliselt piisavalt statistikat, et FOMC seisukoht järgmisel kuul drastiliselt muutuks.

    Samas Dallas Fedi Richard Fisher oleks tahtnud QEd vähendada 10 miljardi dollari võrra juba septembris, kuna programmi samaks jätmine olukorras, kus seda lubati eelnevalt juba vähendama hakata, loob turgude jaoks edasise tegevusplaani ja kommunikatsiooni osas ebakindlust. Ühtlasi ei jätnud ta kasutamata võimalust kritiseerida ka FEDi potentsiaalse juhi Janet Yelleni vaateid. "Yellen is a seriously wonderful woman, but she's dead wrong on policy," Mr. Fisher said.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis Euroopas on fookuses Saksamaa septembrikuu IFO indeksid, USAs aga selgub järjekordne regionaalne töötleva tööstuse küsitlus ja tarbijate kindlustunde indeks.

    09.00 Soome tööpuudus (august)
    11.00 Saksamaa ettevõtete kindlustunde indeksid (september)
    16.00 USA S&P/Case-Shilleri majade hinnaindeks (juuli)
    16.30 Fedi Pianalto kõneleb
    17.00 USA Richmond Fedi töötleva tööstuse küsitlus (september)
    17.00 USA tarbijate kindlustunde indeks (september)
    20.00 Fedi George kõneleb

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel -0,1% madalamal, Euroopa on avanemas samuti -0,1% kaotusega.
  • Soome tööpuudus kerkis augustis 6,6%lt 7,1%, osutudes oodatud 7,4%st siiski madalamaks.
  • Kinnituseks Richard Fisheri arvamusele on Citi oma klientide seas viinud läbi küsitluse, hindamaks, millal FED võiks QEd vähendama hakata ning nagu näha, siis selget veendumust sealt ei paista.

    'By end '13': 36.5%.
    '1H14': 29.9%.
    'Clearly nobody knows': 33.6%.
  • Päris palju on varasemalt kirjutatud sellest, kuidas USA kinnisvaraturgu on toetanud tõenäoliselt ka institutsionaalsed investorid, kes soovivad hinnatõusust osa saada. Eilne lugu Reutersis aga võib ilmestada tõsiasja, et see suhtumine on ehk muutumas ja kui paika peab ja laiaulatuslikumaks osutub, siis sellest tekiks täiendav negatiivne surve kinnisvaraturule lisaks tõusnud hüpoteeklaenuintressidele.

    Oaktree Capital Group is leading an effort to put up for sale roughly 500 fully-leased homes, an indication some early investors are looking to cash-out on the recovery in U.S. housing prices, according to sources familiar with the market.
  • Saksamaa ettevõtete hinnang jooksvale majanduslikule olukorrale halvenes septembris 112,0 punktilt 111,4 punktile (oodati 112,5 punkit) aga järgmise kuue kuu ootusi kajastav indeks paranes 0,9 punkti 104,2 punktile, ületades konsensuse 104,0 punktist prognoosi. Seega vahest viimase aja pettumuse valmistanud makro tõi ettevõtete praegust hinnangut veidi alla, aga see pole mõjutanud tuleviku ootust, mille osas ollakse varasemast optimistlikumad.

  • Erko Rebane
    Päris palju on varasemalt kirjutatud sellest, kuidas USA kinnisvaraturgu on toetanud tõenäoliselt ka institutsionaalsed investorid, kes soovivad hinnatõusust osa saada. Eilne lugu aga võib ilmestada tõsiasja, et see suhtumine on ehk muutumas ja kui paika peab ja laiaulatuslikumaks osutub, siis sellest tekiks täiendav negatiivne surve kinnisvaraturule lisaks tõusnud hüpoteeklaenuintressidele.

    Nagu loos kirjas, on need üldjuhul varased ja väiksemad ostjad, kes ostsid vähehaaval kokku ja nüüd suurematele hulgi edasi müües väljuda soovivad. Teiseks teevad suuremad tükid turu likviidsemaks, vrd pakendatud hüpoteeklaenude turg.
  • Lennar tulemustega väljas ning ootusi lüüakse nii müügitulu kui ka aktsiakasumi osas: Reports Q3 (Aug) earnings of $0.54 per share, $0.08 better than the Capital IQ Consensus Estimate of $0.46; revenues rose 45.7% year/year to $1.6 bln vs the $1.54 bln consensu

    Ühtlasi näib taevas nende arvates tulevikus suht pilvitu olevat: "...We continue to see long-term fundamental demand in the market driven by the significant shortfall of new single-family and multi-family homes built over the last five years. While there may be bumps along the road that may impact the short-term pace of the recovery, the long-term outlook for our business remains extremely bright..."
  • MCP -> China is likely to purchase billions of yuan of rare-earth minerals starting next month to bolster its strategic reserves, industry sources said. http://english.sina.com/business/2013/0923/631164.html
  • MCP on vana spekulatsioon, mis muidugi ei tähenda, et täna ei peaks mõjuma.
  • July Case-Shiller 20-city Index +12.4% vs +12.0% Briefing.com consensus; Prior 12.1%
    July FHFA Housing Price Index +1.0%, Prior +0.7%
  • Kas keegi siit ka omab MCP'd? Olen seda tihedalt jälginud alates mai kuust. Peale 22 Juuli 200 SMA läbimurret hakkasin positsiooni avamist tõsiselt kaaluma. Paraku jäi lend seekord väga lühikeseks. Nüüd uuesti on hind üle 200 SMA visanud, ning lähiajal oleks nagu oodata 50-200 crossoverit. 19-20 August toimusid kaks väiksemat sorti insider purchase'i ka. Samas Q2 kokkuvõte tundus ikka üpris nukker.

    Muidu fundamentaale vaadata, siis tundub veidi kahtlane teema seal olevat. Nagu mingi bump and dump.

    Sooviks väga Rare Earth'i natukene investeerida, kas kellegil mingeid huvitavaid tickereid liigub peas?

    (Market Vectors REMX soovitan veel vaadata huvilistel)
  • Morgan Stanley: Mike Mayo says sees MS doubling 'over the next three eyars'; reiterating positive stance

    Mike Mayo MS suhtes positiivne ning näeb aktsiahinda järgmise kolme aasta jooksul kahekordistumas.
  • SSild
    Kas keegi siit ka omab MCP'd? Olen seda tihedalt jälginud alates mai kuust. Peale 22 Juuli 200 SMA läbimurret hakkasin positsiooni avamist tõsiselt kaaluma. Paraku jäi lend seekord väga lühikeseks. Nüüd uuesti on hind üle 200 SMA visanud, ning lähiajal oleks nagu oodata 50-200 crossoverit. 19-20 August toimusid kaks väiksemat sorti insider purchase'i ka. Samas Q2 kokkuvõte tundus ikka üpris nukker.

    Muidu fundamentaale vaadata, siis tundub veidi kahtlane teema seal olevat. Nagu mingi bump and dump.

    Sooviks väga Rare Earth'i natukene investeerida, kas kellegil mingeid huvitavaid tickereid liigub peas?

    (Market Vectors REMX soovitan veel vaadata huvilistel)


    http://www.mad-mongolia.com/news/mongolia-news/in-china-rare-earths-resurface-15495/
    Kui hiinlased töötlema ka hakkavad, siis on MCP-l veel raskem.

    Ja kui sa juba MCP-sse tahad investeerida TA baasil, siis pead sa olema uskumatult ....andekas.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon