Balti börsid 26. september - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 26. september

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse kauplemispäeva lõpetasid nii Tallinna kui ka Riia börsiindeksid kerges plussis, vastavalt 0.54% ja 0.46%. Vilniuse börsiindeks seevastu langes 0.09%. Tehingute poolest oli tegemist suhteliselt aktiivse päevaga, kokku vahetati 920 tuhat aktsiat koguväärtuses 992 tuhant eurot.

    Enim pälvis tähelepanu eile Tallink Grupp, millega tehti tehinguid 560 tuhande euro väärtuses (millest 235 tuhat eurot moodustasid 3 plokktehingut). Lisaks näitasid investorid tugevat huvi Olympic EG (117 tuhat eurot) ja Vilniaus Baldai (68 tuhat eurot) aktsiate vastu. Suurimateks tõusjaks olid eile Olympic EG (2.08%), Merko Ehitus (2.05%) ja SAF Tehnika (1.45%). Langejateks Lasco (-3.74%), Arco Vara (-1.61%) ja Siauliu Bankas (-1.11%).
  • Kolmapäeval Äriplaan 2014 konverentsil esinenud Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul on Eesti majandus võrreldes eelmise kümnendi kiire kasvuga hoopis teises arengujärgus, kus jõukohaseks kasvuks kujuneb 3‑4% aastas. (Link)
  • E24: Turu-uuringufirma GfK Retail and Technology analüüsi kohaselt müüdi Eesti jaeturul augustis kokku 14 000 süle- ja tahvelarvutit, mis on 22% rohkem kui juulis ja ühtlasi ka tänavune rekord, vahendab Tele2. Müüdud seadmetest 53% moodustasid tahvelarvutid ja 47% sülearvutid. (Link)
  • Siin on oluline rõhutada, et JAEturul, mitte kogu turul. Kindlasti ilmuvad varsti artiklid, kus räägitakse, et selline müük toimus Eesti arvutiturul :(

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon