Balti börsid 2. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 2. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile oli Balti börsidel suhteliselt rahulik kauplemispäev – tehinguid tehti vaid 698 tuhande euro väärtuses. Tallinna ja Vilniuse börsiindeksid langesid vastavalt 0.02% ja 0.24%, kuid Baltikumi börsiindeks OMX Baltic Benchmark GI tõusis 0.02%, peamiselt tänu 0.64% tõusule Riia börsil.

    Enim tähelepanu pälvis eile Olympic Entertainment Group, millega sooritati 24 tehingut kogumahus 145 tuhande eurot (millest 84 tuhat eurot moodustasid kaks plokktehingut). Lisaks näidati tugevat huvi Tallinki (136 tuhat eurot) ja Ekspress Grupi (88 tuhat eurot) aktsiate vastu. Suurimatest tõusjatest võib välja tuua Lasco (2.64%), Vilkyškiu Pienine (1.28%) ja Grindeksi (0.97%). Langejatest Arco Vara (-3.97%), Ekspress Grupi (-2.52%) ja Rokiškio Suris (-1.83%).
  • Kas on mingi viirastus, aga mulle tundub, et Balti analüüsi tabelis on suhtarvud puhta sassis. Võtke näiteks Apranga ning võrrelge tabelis olevat P/E numbrit (3) sellega, mis on teil PDF failis (11). Tabelis on teil kurss EURides, kuid suhtarvud arvutatakse LTL finantside baasil. Nägin eile kurja vaeva ettevõtte aruande kallal, et sama tulemus saada, hiljem avastasin, et teil on midagi kapitaaliselt sassis. Kui eksin, siis juhiseid pls.
  • partner
    Kas on mingi viirastus, aga mulle tundub, et Balti analüüsi tabelis on suhtarvud puhta sassis. Võtke näiteks Apranga ning võrrelge tabelis olevat P/E numbrit (3) sellega, mis on teil PDF failis (11). Tabelis on teil kurss EURides, kuid suhtarvud arvutatakse LTL finantside baasil. Nägin eile kurja vaeva ettevõtte aruande kallal, et sama tulemus saada, hiljem avastasin, et teil on midagi kapitaaliselt sassis. Kui eksin, siis juhiseid pls.


    Vabandan! Hetkel on käsil viimased uuendused Balti analüüside lehel ning tegemist oli tehnilise veaga süsteemi, viga on parandatud. Lähipäevadel uueneb ka Siauliu Bankase tabel.
  • Põhjamaade IT-taristu ettevõtte Atea septembris valminud uuringu järgi investeerivad Eesti ettevõtted tegevuskuludest 2-3 protsenti tehnoloogiasse, samas kui uuringufirma Gartner andmetel on maailmas vastav näitaja keskmiselt 4 protsenti. (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon