Börsihai 2013 - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsihai 2013

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Avasime registreerimisvõimaluse tänavusele investeerimismängule Börsihai. Mäng on kõikidele tasuta ja osaleda saab ühe portfelliga. Börsihai 2013 algab 14. oktoobril ja kestab sel aastal kaks nädalat.

    Tegemist on mänguga, kus on võimalik kahe nädala jooksul kaubelda Balti ja USA börsidel. Mängija saab alguses valida juba koostatud portfelli (neli USA aktsiat) või 10 000 eurose virtuaalportfelli vahel. Hiljem lisandub kontole iga päev 1000 eurot ja võitja on see, kes on suutnud 25. oktoobri õhtuks kasvatada portfelli väärtuse kõige suuremaks.

    Kaubelda saab Tallinna, Riia ja Vilniuse börsi põhinimekirjas olevate aktsiatega ja USA puhul aktsiatega, mis vastasid 11. oktoobri seisuga järgmistele tingimustele: aktsia hind peab olema üle viie dollari ja kolme kuu keskmine päevane kauplemismaht vähemalt 100 000 aktsiat.

    Käesoleval nädalal on veel võimalik siin samas foorumis anda teada soovist lisada nimekirja aktsiaid, mis vastavad eeltoodud tingimustele, kuid on ühel või teisel põhjusel nimekirjast välja jäänud.

    Registreeruda saab mängule lehel www.lhv.ee/hai
  • Eelmise aasta stardiportfellil on väga hästi läinud ning eurodes on portfelli maht kasvanud 38% (dollaris rohkemgi). Portfell ei olnud mõeldud soovitusena, küll aga täitis ta kenasti eesmärgi ning tegi puust ette ja punaseks, miks investor oma portfelli hajutama peab.
    Aktsia2.11.2012 hind4.10.2013 hind Liikumine
    McDonalds87.3394.78%
    Facebook22.5651.04126%
    Microsoft27.8833.8822%
    SPDR S&P 500141.43168.8919%
  • Järgmisel nädalal korraldame veebiseminaride nädala ning alustajatele soovitaks kindlasti esimest seminari LHV finantsportaal, kus vaatame üle ka Börsihai mängu.
    Seminarile saab registreeruda lehel: https://fp.lhv.ee/academy

    Veebiseminar: LHV finantsportaal 14.10 kell 15:00
    Veebiseminar: Kuidas tegutseda Balti turgudel? 15.10 kell 15:00
    Veebiseminar: Kuidas tegutseda USA turgudel? 16.10 kell 15:00
    Veebiseminar: Kauplemisplatvorm LHV Trader 17.10 kell 15:00
  • Kahju et seekord 2 nädalat kõigest :(
  • Börsihai aktsiate nimekiri on valmis. Kui mõni nimi on puudu, siis palun sellest märku anda ning lisame selle kaubeldavate aktsiate nimekirja.
  • Lisasin selle ka, viimased päevad on väga korraliku käibe tekitanud.
  • Selle aasta Börsihai stardiportfell on järgmine:
    1. Kulla indeksfond SPDR Gold (sümbol GLD)
    2. Elektriautode tootja Tesla (TSLA)
    3. Esialgu veel mobiilide tootjana tuntud Nokia (NOK)
    4. Tehnoloogiasektori indeksfond Poweshares QQQ (QQQ)
  • trent21
    kas VISN kvalifitseerub?


    Tundub, et VISN momentum kestab. Eks homme näeb kes rongile said.
  • My compliments....kes VISN sappa said.
  • Hei,
    100% noob küsib...
    Nii, olen üritanud siin mitmeid aastaid järjest "Börsihaid" mängida, kuid edutult. See aasta valisin endale stardiportfelliga mängu platvormi ja ostsin ka ise mõned tuntumad aktsiad. Küsimus oleks järgnev, hetke seisuga on mu portfell suutnud mingil määral kasumit toota, kas ma peaksin nüüd kibekiirelt kõik maha müüma ja uut päeva alustama uue portfelliga? Kauplen ainult USA turul nagu ka stardiportfell oli.
    Ehk oskab ka keegi soovitada mõnda head lugemist börsil kauplemisest?
    Tervitades
  • Uurisin edetabelit ja...Kas mängija kohta 1 portfell ei kehti kõigile?
  • Martin ei peaks, küsimus ongi selles, et mis perspektiivi sa näed, kas aktsia tõuseb veel või ei tõuse. Ning edetabeli esiotsa tegelastel on pigem küsimus, et kas tõuseb piisavalt kiirelt :D
  • Kuradi tobe ja tüütu, iga börsihai on täpselt sama kamm, mingi tudmatu hiina firma lendab lampi taevasse ning kes alguses rongipeale hüppavad on nagu võitjad. Üleelmine aasta või eelmine aasta täpselt ei mäleta oli tegemist mingi samalaadse ettevõttega kui VISN praegu,mis ilma mingi lambi põhjuseta taevasse lendas lihtsalt kuulukate pärast.
    http://seekingalpha.com/article/1744262-visionchina-media-no-fundamental-reason-for-this-rally?source=yahoo

    Üldiselt oleks mõistlik, et neid aktsiaid ei saaks kaubelda mille kohta optsioone välja ei kirjutata.
  • Kurat Alo, pidid sa VISNi lisama, mingid tsurkad on seda räigelt kokku ostnud. Jälle läheb võit Mägi-Karabahhiasse..
  • Mägi-Karabahhile võiks ikkagi eraldi kategooria teha
  • Börsihai võitmise reegel on lihtne. Kui tahab mingit aktsiat osta ja selle peale okserefleksi ei teki, siis on see vale aktsia.
  • Ja kuidas selle mitme portfelliga on asi? Kas lõpus visatakse loosi, et milline portfell läheb arvesse või eemaldatakse kõik portfellid?
  • Aktsiate mängukõlblikud hinnad võiks alata mingist 10-15 eurost,dollarist? Hetkel rohkem penniaktsiate komöödia!!
  • 10 või 15 dollarit ei puhu väga pilli. Üldiselt heaks indikaaoriks oleks see, kui antud aktsia kohta oleks välja kirjutatud optsioone ka. Sest kui keegi juba julgeb neile optsioone kirjutada siis peaks nagu asi pisut stabiilsem olema.
  • Kui ikka esimene aktsia palutakse listi visata ja aktsia teeb 150% 2 päevaga-ülimskill. Ja asi tsurkadest kaugel:)
    Elegantne igatahes
  • nõus. elegantne ja ilus. ei mäletagi nii aktiivset ja liikumisterohket kahte esimest päeva.
  • velvo
    Ja kuidas selle mitme portfelliga on asi? Kas lõpus visatakse loosi, et milline portfell läheb arvesse või eemaldatakse kõik portfellid?

    lubatud on 1 portu, kui kellegil on rohkem, siis on see firma alt tehtud lihtsalt ja see on lubatud.
  • Tere, mul on ka mõned küsimused. Kõige pealt pean ütlema, et väga võimalik, et ma ei jaga mõnda asja veel ära või saan valesti aru, sest olen Börsihai debütant ning üldse noob siin.

    Esiteks Börsihai koondväljavõtte lehel antud turuhindade kohta. Nt Börsihai annab seal VISNi turuhinnaks $13.81, samas kui teada on, et päeva sulgemishinnaks jäi $13.89 (Yahoo Finance'i andmetel). Samalaadset erinevust, kuigi vastupidisel kujul (Börsihai annab kõrgema hinna, kui Yahoo), esineb ka ühe teise aktsia puhul, mida oman. Millest see erinevus ja kes see peabki nii olema?

    Teiseks seal samas koondväljavõttes antud kasumi ja varade koguväärtuse kohta. Nt minu kasumiks on hetkeseisuga €145.39 ja vara on kokku €12130.23. Kuna mul enne tehinguid oli 12000, siis 145.39 pole järelikult tegelik kasum ning 15.16 eurot on kaduma läind. Olgu, ülekannete teenustasud olid kokku $7.68, mis peaks olema ~€5.68. Seega tundub, nagu ~€9.48 oleks veel kuhugi leebet tõmmanud. Kas see raha läheb kuidagi valuuta konverteerimisega kaduma, sest mu aktsiad on ostetud dollarite eest või kuidas täpselt? Üritan lihtsalt asjast sotti saada.

    Kolmandaks annab samal lehel tänaseks muutuseks 10.5%, aga kui päeva alustasin 11000-ga ja teenisin 1000 boonust ning 130.23 tehingutest, siis on kokku lisandunud 1130.23, mis on 10.27%, mitte 10.5. Kas ma arvutan midagi valesti või millest see erinevus tuleb?
  • Sellised arvutused on suht mõttetud. Konto on eurodes, aga kontol olevad aktsiad on dollaris, seega iga dollari kursi muutumine loeb. Näiteks peale esimese õhtu sulgemist oli teise päeva avanemiseks konto koguväärtus mul suurenenud 50 euro võrra, sest dollar tugevnes.
    Mis puutub väikesi hinnaerinevusi, siis see on ju puhas statistika. Tegu on ju mänguga ja tehingud ei toimu pealegi reaalajas. Kuna sa aktsiaid maha ei ole müünud, siis kokkuvõttes ei oma see ju mingit tähtsust.
  • Aastatagune ennustus on 100% täppi minemas!
    Vendade Talpseppade sära on kustumas ja esile on kerkinud uus vendadest staarkauplejate paar - Kasparovid.
    Varsti kirjutavad neist igas teises numbris nii ajakiri Investeeri, kui konkurentsitult Eesti parim päevaleht - Äripäev.
  • Välja antakse ka VISN'i treidimise manual ja CD.
  • Mitu kontot saab teha tõesti juhul kui üks on tehtud eraisiku ja teine firma alt. Siin ei näe erilist mõtet kontode arvu piiramiseks, sest kes tahab teha mitu kontot saab seda alati sõbra abil teha.

    Väikesed hinnaerinevused on tingitud sellest, et LHV kasutab BATS börsisüsteemi hindasid.

    Aktsiate nimekirja piiramine ainult optsioonidega aktsiatega on vast liialt kitsendav. VISN on üsna hea näide kuidas hea kaupleja suudab ka kõige veidramas aktsias selle tõusva tähe üles leida.
  • AloV

    Aktsiate nimekirja piiramine ainult optsioonidega aktsiatega on vast liialt kitsendav. VISN on üsna hea näide kuidas hea kaupleja suudab ka kõige veidramas aktsias selle tõusva tähe üles leida.


    Ei ole hea näide, ei ole.

  • Mahub reeglitesse nii hinna kui käibe poolest, lisati enne mängu algust. Jorisemine optsioonide klausli lisamisest on igavus või jonn. Ka eelnevatel aastatel on võitjad purjetanud imelikel alustel, küll mitte nii ehedalt ajuvabadust pakkuvatel, kuid suhteliselt sama teema.

    Seda mängu võib mängida ka MSFT-i ostes ja müües, kuid seda võita nii ei ole võimalik.
  • ymeramees
    Mahub reeglitesse nii hinna kui käibe poolest, lisati enne mängu algust. Jorisemine optsioonide klausli lisamisest on igavus või jonn. Ka eelnevatel aastatel on võitjad purjetanud imelikel alustel, küll mitte nii ehedalt ajuvabadust pakkuvatel, kuid suhteliselt sama teema.

    Seda mängu võib mängida ka MSFT-i ostes ja müües, kuid seda võita nii ei ole võimalik.


    See optsioonide teema oli lihtsalt ideeks järgmiseks aastaks, keset mängu loomulikult reegleid ei muudeta ju.

    REE, oli siis samasugune varasem analoog.
  • Ehh, tehke järgi, mis muud. VISN oli eelmine nädal kõikidel silme ees. Teravad pliiatsid korjasid asja üles. :)
  • ymeramees
    Mahub reeglitesse nii hinna kui käibe poolest, lisati enne mängu algust. Jorisemine optsioonide klausli lisamisest on igavus või jonn. Ka eelnevatel aastatel on võitjad purjetanud imelikel alustel, küll mitte nii ehedalt ajuvabadust pakkuvatel, kuid suhteliselt sama teema.

    Seda mängu võib mängida ka MSFT-i ostes ja müües, kuid seda võita nii ei ole võimalik.


    Siit ju idee: kui tegemist kauplemismänguga, siis võttagi vaid üks aktsia ning kes on osavam tabama tippe ja põhju ongi võitja.


  • Panin täna siis vastava särgi ka selga
  • Top 10 kõik VISN kaubelnud ja perek Kasparovid võtnud liikumisest suht maxi välja-ilus töö
  • Olgu, BATS börsisüsteemi kasutamine vastab mu 1. küsimuse, polnd kuulnudki sellest ausalt öeldes.

    Aga 2. küsimusele ootaks siiski täpsemat vastust ja 3. küsimusele polegi nagu keegi vastanud :/

    Kasparovite kohta nii palju, et ei tea, kas tegu on ehk kuidagi kuulsa Garry Kasparoviga suguluses olevate tegijatega? ;D Aga see, mis siin ülal mainiti juba, et Kasparovid staarkauplejad jne, nagu nad oleks juba võitnud, on küll väga ennatlik. Nt Kristi Lepik on ju 2. Kasparovil täiesti kannul ja ega järgnevadki kaugele jää, rääkimata sellest, et 8 päeva on veel jäänud...
  • Teisele ja kolmandale küsimusele on vastuseks valuutakursi muutus. Kuna konverteerime müügist saadud dollarid keskkursiga eurodeks (ja ostude puhul vastupidi), siis ei ole portfell kaitstud valuutariski vastu. Lisaks tuleb arvestada ka 0,1% teenustasuga, mis portfelli tehingute puhul arvestatakse.
  • driv4r
    Olgu, BATS börsisüsteemi kasutamine vastab mu 1. küsimuse, polnd kuulnudki sellest ausalt öeldes.

    Aga 2. küsimusele ootaks siiski täpsemat vastust ja 3. küsimusele polegi nagu keegi vastanud :/

    Kasparovite kohta nii palju, et ei tea, kas tegu on ehk kuidagi kuulsa Garry Kasparoviga suguluses olevate tegijatega? ;D Aga see, mis siin ülal mainiti juba, et Kasparovid staarkauplejad jne, nagu nad oleks juba võitnud, on küll väga ennatlik. Nt Kristi Lepik on ju 2. Kasparovil täiesti kannul ja ega järgnevadki kaugele jää, rääkimata sellest, et 8 päeva on veel jäänud...


    Kasparovite vastu ei saa. Üks võtab turult kogu raha ära ja teisele peab turg IOU välja kirjutama :)
  • AloV
    Teisele ja kolmandale küsimusele on vastuseks valuutakursi muutus. Kuna konverteerime müügist saadud dollarid keskkursiga eurodeks (ja ostude puhul vastupidi), siis ei ole portfell kaitstud valuutariski vastu. Lisaks tuleb arvestada ka 0,1% teenustasuga, mis portfelli tehingute puhul arvestatakse.

    Okei, teenustasuga ma arvestasin, see on seal täpselt kirjas kah, küll mitte koondväljavõttes aga 'väärtpaberitehingute' all. Ülejäänud läks kõik siis kursimuutuse kraesse.
    Aga minu soovitus oleks koondväljavõttes näidata peale 'Muutus täna' protsendi ka (1) rahalist muutust, sest päeva alguse koguvarasid samal lehel ei näita või (2) päeva alguse koguvarasid või mõlemaid -- see teeks asja lihtsalt lihtsamaks. Praegu peab päeva alguse koguvarasid vaatama kas enda isiklikest märkmetest või edetabelist (lisades 1000).
    ymeramees
    Kasparovite vastu ei saa. Üks võtab turult kogu raha ära ja teisele peab turg IOU välja kirjutama :)

    Hmm, ma ei tea täpselt kuidas see käib. Aga võib-olla nad saavad tõesti koostööd teha nt üksteisele müües ja nii...
  • Ostu- või müügitehingut ei saa tühistada. Valides "tühista" (see ristike) annab valikuteks "tagasi" ja" Eelvaade". Valides viimase ei saa muud teha kui vajutada "Kinnitan" või "tagasi". Surnud ring.
  • Tehingut jah ei saa tühistada vist sellepärast, et on küll ooteaeg 15 mintsa aga tehing on sooritatud mingi esimese minuti hinnaga vms.
  • ymeramees
    Kasparovite vastu ei saa. Üks võtab turult kogu raha ära ja teisele peab turg IOU välja kirjutama :)

    Hmm, ma ei tea täpselt kuidas see käib. Aga võib-olla nad saavad tõesti koostööd teha nt üksteisele müües ja nii...

    Ymeramees, see tegelt nii käibki, üks vend bidib ja ostab ülesse, teisel juba hais long ja 2puna kõrgemalt müüvad maha nii hais kui lives, ja sedasi uue lainega ja siis löövad po stakanu kokku
  • Selge, ma lootsin, et ootel tehingut ikka saab tühistada (äsjaloodud ja neid, mille tehingud ei kajastu veel kontol).
  • Ma eeldan, et trent21 osaleb ka ise siis Börsihais ja ostis ning nüüdseks vast müüs aktiivselt VISNi... Keegi teab, kas ta ka edetabelis heal kohal on?
  • Killhoven
    Selge, ma lootsin, et ootel tehingut ikka saab tühistada (äsjaloodud ja neid, mille tehingud ei kajastu veel kontol).

    Kle, ma ise üritasin üht tehingut enne tühistada ja kuigi siis see ei näinud toimivat, siis nüüdseks on tühistatud. Võimalik, et see võtab lihtsalt 15 minti aega ;}
  • Kas LHV töötajad on kokku leppinud et teevad võistluse, kes kõige suurema miinuse korjab?
    Panin tähele, et börsihai tabelilõpus on päris palju LHV töötajaid... :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon