Börsipäev 7. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 7. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kuigi Ühendriikide valitsuse töö on nüüdseks seiskunud juba ligi nädala jagu, kuna vabariiklased ja demokraadid pole suutnud 2014. fiskaalaasta eelarve osas ühele meelele jõuda, siis vaatamata kasvanud volatiilsusele, on investorid suutnud säilitada suhteliselt rahulikku meelt. S&P 500 indeks jäi viie tööpäeva lõikes muutumatuks, olles reedese sessiooni lõpetanud 0,7% tõusuga. Laiemapõhjalisem Euroopas indeks Stoxx 600 kaotas nädala peale -0,7%.

    Nädalavahetuse eelne optimism võimaliku kokkuleppe saavutamise osas ennast ei õigustanud, morjendades meeleolu täna hommikul Aasia börsidel ning viidates futuuride põhjal negatiivsele päeva algusele ka Euroopas. Esindajatekoja spiiker John Boehner ütles pühapäeval, et ei kavatse hääletusele panna seaduse eelnõusid valitsuse töö taastamiseks ja võlalimiidi tõstmiseks, kui demokraadid pole nõus defitsiiti vähendama.

    Tavaliselt tuleb nentida, et vahetult pärast USA tööjõuraportit on alanud nädal makrouudiste osas suhteliselt vaikne. Sedapuhku tööjõuraportit aga polnud ning kuna osade asutuste töö on valitsuse seiskumise tõttu endiselt häiritud, siis on jätkuvalt küsimärgi all ka mitmete muude statistiliste näitajate avaldamine. Kui sarnane olukord püsib nädala lõpuni, väärivad mainimist vaid töötu abiraha taotlused neljapäeval ja Michigani ülikooli oktoobrikuu tarbijate kindlustunde indeks reedel. Poliitiline patiseis ei mõjuta FOMC eelmise kohtumise protokolli avaldamist kolmapäeval, mis heidab valgust hiljutisele otsusele jätta QE maht samaks. Mitmete FEDi liikmete sõnavõttudest on praeguseks tegelikult juba teada, et see tuli üsna napi ülekaaluga.

    Alcoa avab mitteametlikult teisipäeval ettevõtete kolmanda kvartali tulemuste hooaja. Lisaks alumiiniumitootjale kujunevad huvipakkuvamateks nimedeks veel kaks panka JPMorgan ja Wells Fargo, mis mõlemad kannavad oma numbrid ette reedel.

    Euroopas avaldatakse alanud nädala jooksul augusti tööstustoodangu näitajaid, kui rohkem ettevaatava informatsioonina selguvad homme ka Saksamaa tehaste tellimused. Neljapäeval võtab Inglise keskpank vastu otsuse intressimäära ja võlakirjade ostuprogrammi osas, kuid konsensus muutust ei oota.

    Tänane kalender:
    22.00 USA tarbijatele väljastatud krediit (august)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel kuni -0,6% madalamal.
  • Finantskriisi ajal erinevatele firmadele visatud päästerõngad on tänaseks Buffettile tagasi toonud juba 10 miljardit dollarit kasumit (päris mitmed muidugi tingimustega, mida keskmisele investorile poleks pakutud). Via WSJ:
  • USA-s on kõige kõrgemal tasemel käimas kihlvedu - kes enne silma pilgutab ja panused on pidanud tegema kihlavedajate asemel rahvas. Kuigi mõlemad pooled väidavad, et tegutsevad oma riigi ja rahva huvides, siis tegelikult lastakse oma isiklike vendettade käigus rahvale ja tema heaolule kõrges kaares. Ilmekas näide, et kui keegi teine meile probleeme ei tekita, siis teeme seda ise. Usun, et kõikvõimalike "ebasõbralike" riikide tegelased hõõruvad praegu rõõmust käsi ja kasutavad seda olukorda kui ilmekat näidet oma retoorikale, et lääne mandunud demokraatia on hukule määratud ja riigikorrana tupiktee. Ja jube raske on vaielda...
  • Maailmapank langetas Ida-Aasia arenguriikide selle ja järgmise aasta majanduskasvu prognoosi, kuna lisaks Hiina ja India majanduskasvu aeglustumisele survestab regiooni majandust ka kartus, et USA Föderaalreservi majanduse stimuleerimise programmi vähendamise korral väheneb investorite huvi regiooni vastu. Maailmapank langetas Ida-Aasia arenevate riikide 2013. aasta majanduskasvu prognoosi 7,1% peale varasema 7,8% ning 2014. aasta prognoosi 7,2% peale varasema 7,6% pealt. Hiina majanduskasvuks oodatakse 2013. aastal 7,5% aprillikuus prognoositud 8,3% asemel. Maailmapank teatas ka, et regiooni riikidel tuleb arenenud riikide intressimäära tõstmise eel suurendada jõupingutusi finantsstabiilsuse tagamiseks.
  • Jaapani lennukompanii Japan Airlines +2.8% teatas, et otsustas oma lennukiparki uuendada Airbus A 350 lennukitega Boeingu 777 lennukite asemel. Airbus SASi jaoks on tegemist esimese tellimusega Jaapanist, kus turg on kümneid aastaid olnud monopoliseeritud Boeingu poolt. Tellimus koosneb 31 A350 lennukist ning tehingu maksumuseks on hinnakirja alusel 9,5 mld dollarit. Esimene lennuk toimetatakse kohale 2019. aastal.
  • J.P. Morgan langetas Alcoa (AA) +1.3% kolmanda kvartali kasumiprognoosi 0,05 dollari peale aktsia kohta varasema 0,12 dollari pealt tulenevalt oodatust madalamatest alumiiniumihindadest. Samas peaks analüüsimaja hinnangul alumiiniumi hinna langust aitama korvata soosiv valuutakursside liikumine. Analüüsimaja jättis muutmata ettevõtte neljanda kvartali 0,12 dollari suuruse kasumiootuse aktsia kohta. Samuti säilitati ka aktsia 9 dollariline hinnasiht.
  • Twitter avalikustas oma aktsiate avaliku esmapakkumise prospekti, kus tuleb välja, et ettevõte soovib kaasata 1 mld dollarit. Ettevõtte väärtuseks on dokumentides hinnatud 12,8 mld dollarit (20,62 dollarit aktsia kohta). 448 mln dollari suuruse viimase 12-kuu käibe juures teeb see ettevõtte P/S suhtarvuks 28,6. Võrdluseks, Facebook kaupleb 20-kordsel ning LinkedIn 21-kordsel P/S suhtarvul. Twitter ei ole avalikustanud aktsiate pakkumisvahemikku ega ka börsile tuleku kuupäeva.
  • Maailma suurima sotsiaalvõrgustiku Facebook (FB) aktsia osteti reedel +3.8% kõrgemale, kuna ettevõte hakkab käibe kasvatamise eesmärgil näitama piltide töötluse programmis, Instagram, reklaami. Reklaamid ilmuvad Instagrami järgmise paari kuu jooksul. Eelmisel aastal rohkem kui 700 mln dollari eest ostetud Instagramil on üle 150 mln kasutaja. Facebooki aktsia on selle aasta jooksul rallinud 92%.
  • 60 Minutit lahkas eile USA üht olulist valupunkti, konkreetsemalt rekordilist töövõimetuse toetuse saajaid, mis ühest küljest võib selgitada ka paljude vähest motivatsiooni tööturul osaleda ning sellega ka mitmekümne aasta madalaimale tasemele langenud tööjõus osalisemise määra. Link videole.
  • Olgugi, et üle 80% 109st USA börsidel noteeritud firmast on kolmandaks kvartaliks andnud negatiivse kasumihoiatuse, mis märgib rekordilist taset, siis Deutsche usub, et antud perioodi S&P 500 ettevõtete EPS võib YoY kasvada 7,7% ning ilma finantsideta 6,5%, mis oleks märksa tempokam kui nullkasv väljaspool finantse mitmel eelneval kvartalil. Põhjuseks paranenud makro ning nende arvates võib seetõttu siit paljastuda 2014.a korralik kasvupotentsiaal.
  • TASER announces Albuquerque, Spokane, Brookfield Police Departments orders
    TASER announced multiple new deployments of its AXON flex on-officer cameras and EVIDENCE.com service. The Albuquerque Police Department, NM is expanding their body-worn video program with an additional order for 525 AXON flex cameras and a five-year EVIDENCE.com program, making Albuquerque the largest deployment of AXON and EVIDENCE.com. Albuquerque Police Department purchased 525 AXON flex cameras with five years of EVIDENCE.com. Spokane Police Department, WA, purchased 220 AXON flex cameras with three years of EVIDENCE.com. Brookfield Police Department, WI, purchased 63 AXON flex cameras with five years of EVIDENCE.com.


    Taseri kaamerabisnis on päris kõva kasvuga ikka. Särtsuaparaadid lükatakse varsti päris nišši.
  • Jefferies, kes sisuliselt aastas algusest Apple't hoia soovitusega katnud, tõstab täna sihi 425 dollarilt 600 dollarile ja soovitab osta.

    "Despite still seeing risk to CQ4 and FY13 revs, we now believe better GMs will allow Apple to skate by until iPhone 6 launches with its 4.8" screen," Misek said. "We est ~50% of smartphone shipments have >4" screens and that iPhone 6 will catalyze a large upgrade cycle. The stock is attractive based on the attitude change, FY15 revs >+15%, and valuation."

    The firm raised Q4 EPS from $8.14 to $8.36, FY 2013 EPS from $39.66 to $39.87 and FY 2014 EPS from $37.95 to $44.22
  • ymeramees
    TASER announces Albuquerque, Spokane, Brookfield Police Departments orders
    TASER announced multiple new deployments of its AXON flex on-officer cameras and EVIDENCE.com service. The Albuquerque Police Department, NM is expanding their body-worn video program with an additional order for 525 AXON flex cameras and a five-year EVIDENCE.com program, making Albuquerque the largest deployment of AXON and EVIDENCE.com. Albuquerque Police Department purchased 525 AXON flex cameras with five years of EVIDENCE.com. Spokane Police Department, WA, purchased 220 AXON flex cameras with three years of EVIDENCE.com. Brookfield Police Department, WI, purchased 63 AXON flex cameras with five years of EVIDENCE.com.


    Taseri kaamerabisnis on päris kõva kasvuga ikka. Särtsuaparaadid lükatakse varsti päris nišši.


    DGLY -> Digital Ally Ramps Up Production of FirstVU HD Body Cameras for Law Enforcement Officers
    http://finance.yahoo.com/news/digital-ally-ramps-production-firstvu-122800812.html
  • OUTR andis kasumihoiatuse, võtaks stake selle peale (Jana Partners).
  • Bank of America Merrill Lynch langetas Rootsi veokitootja Scania -1.24% aktsiareitingu Osta pealt Neutraalsele, mille tagajärjel tegi aktsia läbi viimase kuu suurima päevasisese languse. BofA Merrill Lynchi analüütikud vähendasid veokitootja käesoleva aasta maksueelse kasumi prognoosi 15% võrra ning järgmise aasta oma 11% võrra, tingituna tugevast Rootsi kroonist.
  • Saksa päritolu tarkvaratootja SAP odavnes -1.98%. Reutersi andmete kohaselt on ettevõte pidanud ülevõtmisteemalisi läbirääkimisi Kanada telefonitootja BlackBerryga. SAPi ametlik esindaja keeldus teadet kommenteerimast.
  • Bloombergis levis samal teemal ka kuulukaid, et raisakotkaste seas, kes BBRY maksa kallal nokitsevad on veel lisaks SAPile ka CSCO ja GOOG
  • Lennu- ja kosmosetööstusettevõte EADS kallines +2.17%, kuna ettevõtte Airbus SAS äriüksus võitis Jaapani lennufirma Japan Airlines tellimuse, mille väärtus ulatub $9.75 miljardini.
  • Marks & Spenceri aktsia müüdi täna Londoni börsil -2.91% madalamale. Credit Suisse alandas ettevõtte II kvartali samade poodide müügi kasvuprognoosi 0.5% pealt -1.5% peale. Teise kvartali tulemused teeb Marks & Spencer teatavaks 5. novembril.
  • Luksuskaupade tootja Burberry aktsia kaotas avamistasemest -1.29%. Ettevõtte tegevjuht Angela Ahrendts hoiatas Prantsuse ajalehele Les Echoes antud intervjuus, et Hiina majanduskasvu aeglustumine võib olla uus reaalsus ning mitte ajutine nähtus. Käesoleva aasta märtsikuu seisuga moodustas Aasia ja Vaikse ookeani regioon Burberry müügitulust 39% suuruse osa.
  • USA tarbijatele augustis väljastatud krediit kasvas rohkem kui analüütikute oodatud 11,8 miljardit dollarit, kuid kogu kasv jätkuvalt auto- ja õppelaenude arvelt.

    U.S. consumer credit grew at 5.4%, or an annualized $13.63 billion, in August, the Federal Reserve said Monday. Revolving debt like credit cards fell 1.25%, while nonrevolving debt like auto and student loans rose 8%. There's $3.04 trillion in outstanding consumer credit

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon