Balti börsid 10. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eilse kauplemispäeva lõpetasid Tallinna ja Riia börsiindeksid kerges miinuses, vastavalt 0.29% ja 0.47%. Tallinn börs seevastu tõusis 0.03% kõrgemale. Põhinimekirja käive jäi 728 tuhande euro piirimaile ning lisanimekirjas olevate aktsiatega tehti 85 tehingut kogumahus 57 tuhat eurot.

    Enim kaubeldud aktsiaks olid eile Olympic EG, millega sooritati 45 tehingut kogumahus 285 tuhat eurot (millest 188 tuhat eurot moodustasid 3 plokktehingut). Teisteks enim kaubeldud aktsiateks olid veel Tallinna Vesi (87 tuhande euroga) ja Tallink Grupp (57 tuhande euroga). Suurimatest tõusjatest võib välja tuua Olainfarmi (1.68%), Pieno Žvaigždes (1.53%) ja Lietuvos Dujos (1.27%). Langejatest Arco Vara (-4.13%), SAF Tehnika (-2.08%) ja Grindeksi (-1.77%).
  • Majutusettevõtete teenuseid kasutas 2013. aasta augustis 385 600 välis- ja siseturist, mis oli 12% enam kui eelmise aasta samal ajal, teatab Statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

    Augustis kasutas majutusettevõtete teenuseid 249 100 välisturisti ning mulluse augustiga võrreldes suurenes nende arv 11%. Rohkem turiste saabus naaberriikidest Lätist, Soomest ja Venemaalt (vastavalt 32%, 19% ja 12%). Enam turiste kui mullu augustis saabus ka Leedust, Poolast, Rootsist, Suurbritanniast ja Ukrainast. (Link)
  • Käesoleva aasta augustis vähenes nii kaupade eksport kui ka import jooksevhindades 11% võrreldes eelmise aasta augustiga, teatab Statistikaamet. Eelmise aasta sama kuuga võrreldes vähenes eksport kolmandat kuud järjest, eelneva kuuga võrreldes aga kasvas eksport 7%.

    Võrreldes juuliga suurenes augustis eksport 7%, import aga vähenes 3%. Ekspordi kuist kasvu mõjutas enim metalli ja metalltoodete ning mitmesuguste tööstustoodete (sh mööbel ja puitmajad) väljaveo suurenemine. Impordi mõningast vähenemist mõjutas peamiselt transpordivahendite sisseveo vähenemine. (Link)
  • E24: Rootsit ohustab kinnisvaramull
    Madalad laenuintressid ning uute eluhoonete nappus on suurendanud Rootsis nõudlust kinnisvara järele juba selliselt, et see tekitab juba riske sealsele majandusele, kirjutab Bloomberg.

    Bloomberg: Swedish Bubble Concern Grows With Soaring Home Prices
  • Eesti Kinnisvarafirmade Liidu (EKFLi) poolt tellitud uuringust järeldub, et üha rohkem inimesi peavad kinnisvara soetamist ebasoodsaks tegevuseks.

    Värske uuringu kohaselt on lähema 2-3 aasta jooksul kinnisvara osta plaanivate inimeste hulk langenud 8 protsendile (märtsis 11%). Kinnisvara ostmist peab soodsaks tegevuseks 28 protsenti küsitletutest, juunis oli see 29 ja märtsis 33 protsenti, mullu detsembris aga suisa 37 protsenti. http://www.ekfl.ee/web/uudised/2013/0
  • Septembrikuus jätkus registreeritud töötute arvu vähenemine. Kuu lõpus oli töötuna arvel 32 272 inimest ehk 5.0% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust.

    Septembris registreeris end töötukassas 6 170 uut töötut. Septembrikuus sai töötukassa abiga tööle või alustas ettevõtlusega 4 394 inimest. Toetudes eelnevatel kuudel tehtud võrdlustele töötukassa andmetega töötuskindlustusmakse laekumise kohta võib väita, et tegelik hõivesse liikujate arv on veelgi kõrgem, sest kõik inimesed ei teata töötukassale, et nad on leidnud uue töökoha. http://www.tootukassa.ee/index.php?id=15807
  • Läti eksportis käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga 4.5 miljardi lati (6.4 miljardi euro) eest kaupu ja teenuseid, mis on 4.0% rohkem kui aasta tagasi. Import kasvas samal perioodil 0.2 protsenti 5.7 miljardi latini, teatas Läti statistikaamet, vahendab BNS.
  • Leedu eksportis jaanuarist augustini 55.2 miljardi liti (16 miljardi euro) väärtuses kaupu ja teenuseid, mis on 11.5 protsenti enam kui aasta tagasi. Import kasvas samal perioodil 9.8 protsenti 59.7 miljardi litini, teatas Leedu statistikaamet, vahendab BNS.
  • Ekspress Grupp esitas täna AS-ile Eesti Meedia teate, mille kohaselt soovib kasutada nendevahelistest lepingutest tulenevat õigust omandada Eesti Meediale kuuluvad aktsiad SL Õhtulehes, Ajakirjade Kirjastuses ja Express Postis. Selline õigus on lepingupooltele ette nähtud juhuks, kui teise lepingupoole enamusaktsionär muutub. 12. septembril 2013 teatas Eesti Meedia oma ainuaktsionäri osaluse üleminekust uuele omanikule. (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon