Balti börsid 14. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 14. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Sarnaselt kõigile suurematele Euroopa ja USA börsiindeksitele lõpetasid ka Balti börsid (v.a. Riia) reedel kauplemise kõrgemal. Tallinna ja Vilniuse börsiindeksid tõusid vastavalt 0.06% ja 0.48%, kuid Riia börsiindeks sulgus 0.39% madalamal.

    Tehingute arvu ja mahu poolest oli tegemist suhteliselt rahuliku päevaga, kokku tehti 324 tehingut kogumahus 551 tuhat eurot. Enim tähelepanu pälvis Olympic EG, millega sooritati 48 tehingut koguväärtuses 198 tuhant eurot (millest 48 tuhat eurot moodustasid 2 plokktehingut). Järgnesid Tallink ja City Service vastavalt 54 ja 50 tuhande euroga. Suurimatest tõusjatest võib välja tuua Vilkyškiu Pienine (1.99%), Tallinna Vesi (1.89%), LESTO (1.38%). Langejatest Lasco (-5.10%), Baltika (-1.45%) ja Premia Foods (-0.69%).

    Käesoleva nädalaga algab III kv. tulemustehooaeg ning esimesteks tulijateks on Tallinna Kaubamaja ja Šiauliu Bankas. Nädala olulisemad sündmused:
    homme avalikustab OEG oma III kv. hasartmängutulud;
    kolmapäeval on oodata Tallinna Kaubamaja III kv. tulemusi;
    reedel tulevad Siauliu Bankase esialgsed III kv. tulemusted.
  • Nagu hommikul sai juba mainitud avalikustavad Tallinna Kaubamaja ja Šiualiu Bankas oma III kv. tulemused juba käesoleval nädalal. Meie ootused ettevõttete tulemustele on järgmised:

  • Hotelli Palace omanikud EfTEN Kinnisvarafond ja AS Esraven investeerivad hotelli ümberehitusse viis miljonit eurot. Ehitus algab oktoobris ja täielikult uuenenud hotell avab uksed mais. (Link)
  • Päris huvitav - praegu vist Palace 4-tärniga, aga pressivad äkki siis 5-peale? Igal juhul on premium klassi majutusturg vist päris korraliku supply surve all. OEG Hilton peaks tulema täpselt sinna segmenti ja korraliku mahuga, lisaks siis upgrade Palace's, mis äkki siis tähendab ka mingil määral hinnasurvet. Kui Swissotel ei suuda juba praegu kasumit näidata, siis ilma suurte murranguteta lennuühendustes lähiaastatel (mille võib ilmselt välistada), pole seal turul midagi kuigi head oodata.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon