Balti börsid 15. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 15. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Kolmest Baltikumi börsiindeksist tõusis eile kõrgemale vaid OMX Tallinn (0.31%). OMX Riia ja OMX Vilnius oli mõlemad tugeva müügisuve all ning sulgusid vastavalt 0.41% ja 0.37% madalamal. Tehinguid tehti eile 1.1 miljoni euro väärtuses, millest lõviosa sooritati Tallinna börsil (801 tuhat eurot).

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Tallink Grupp, millega sooritati 56 tehingut kogumahus 412 tuhat eurot (plokktehinguid ei tehtud). Olympic EG aktsiaga kaubeldi eile 227 tuhande euro väärtuses, millest 164 tuhat eurot moodustasid 5 plokktehingut. Järgnesid Apranga ja Silvano FG vastavalt 105 ja 90 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid eile Arco Vara (2.59%), Tallinna Vesi (1.85%) ja Šiauliu Bankas (0.72%). Langejateks Grindeks (-2.15%), LESTO (-1.36%), Vilkyškiu Pienine (-1.30%).

    Käesoleva nädalaga algas III kv. tulemustehooaeg ning esimesteks tulijateks on Tallinna Kaubamaja ja Šiauliu Bankas. Nädala olulisemad sündmused:
    täna avalikustab OEG oma III kv. hasartmängutulud;
    homme on oodata Tallinna Kaubamaja III kv. tulemusi;
    reedel tulevad Siauliu Bankase esialgsed III kv. tulemusted.
  • Olympic EG III kvartali hasartmängutulud kasvasid kõigis kolmes Balti riigis. Kui Eestis suurenesid III kv. müügitulud 3.7%, suutis ettevõtte oma müügitulusid Leedus kasvatada 8.4% (mõlema riigi tulemused vastasid meie ootustele). Lätis seevastu kasvasid III kvartali müügitulud 25.7%, peamiselt tänu Altea SIA omandamisest lisandunud kasiinodele. (Link)
  • Leedu piimatööstus on sunnitud pärast Venemaa kehtestatud impordikeeldu müüma oma toodangut suure allahindlusega, kuid ettevõtete kinnitusel ei mõjuta see siseturgu ning meiereide pankrotiohtu ei ole, kirjutas Leedu ärileht Verslo Zinios. Rokiskio Surise tegevjuht Dalius Trumpa ütles lehele, et ettevõte ei vähenda sisseostetava toorpiima mahtu, vaid kasutab seda juustutootmiseks Euroopa turgudele, mis samas ei ole nii kasumlik kui Venemaa turg, vahendab BNS.
  • Ekspress Grupp esitas koos osaühinguga Suits Meedia täna Konkurentsiametile koondumise teate ühise valitseva mõju omandamise kohta aktsiaseltside SL Õhtuleht, Ajakirjade Kirjastus ja Express Post üle.

    Koondumise läbiviimise peamiseks eeltingimuseks on Konkurentsiametilt vastava loa saamine. Koondumise käigus ostab OÜ Suits Meedia AS-ilt Ekspress Grupp aktsiaseltside SL Õhtuleht, Ajakirjade Kirjastus ja Express Post aktsiad pärast seda, kui AS Ekspress Grupp on need omandanud AS-ilt Eesti Meedia vastavalt pooltevahelistele aktsionäride lepingutele. (Link)
  • TEO LT avaldas oma III kvartali tulemused, millega saate lähemalt tutvuda siin.
  • Olainfarmi käive kasvas septembris 22% aastatagusega võrreldes, tõustes 5.5 miljoni latini (7.9 miljoni euroni). Ettevõtte müügitulud kasvasid turgude lõikes järgnevalt: Venemaal (18%), Lätis (46%), Ukrainas (34%) ja Valgevenes (71%). Võrreldes ettevõtte tulemusi meie ootustega võib öelda, et Venemaa ja Läti vastasid meie ootustele, kuid Ukrainast ja muudelt turgudelt ootasime märksa tugevamat tulemust. Kõrvutades ettevõtte tulemusi eelmise aasta tulemustega on kindlasti tegemist tugevate tulemustega kuid võrdluses ettevõtte enda poolt seatud käesoleva aasta eesmärgiga (LVL 59.0m), polnud tulemused Ukraina ja muude turgude tulemused piisavalt head, et säilitada vajalikku tempot eesmärkide saavutamiseks. (Link)
  • Norra finantsjärelvalveasutus (Finanstilsynet) kiitis 14. oktoobril heaks Tallink Grupp 900 miljonit Norra krooni suuruse mahuga võlakirjaemissiooni noteerimisprospekti. (Link)
  • ETK Grupi käesoleva aasta üheksa kuu netokäive oli 326.2 miljonit eurot, mis on 4.2 protsenti enam kui mullu samal perioodil. "Sealhulgas näitas parimat kasvunumbrit Maksimarketite kett 7,2 protsendiga, Konsumid kasvasid mulluse sama perioodiga võrreldes 4,2 protsenti ning A ja O kett 3,4 protsenti," ütles ETK turundusdirektor Andres Lember, vahendab BNS.
  • Lisasime Balti analüüside alla uue Olympic EG analüüsi, milles tõstsime ettevõtte õiglase väärtuse hinnavahemiku EUR 1.85 - 2.05 pealt EUR 1.90 - 2.10. Analüüsiga saate lähemalt tutvuda siin.
  • OEG uues analüüsis on "Sales growth" ajalooliselt ja prognoosides perioodile 2007-2015E iga aasta 50.9%.
    hea ja täpne tulemus.
  • MeModi
    OEG uues analüüsis on "Sales growth" ajalooliselt ja prognoosides perioodile 2007-2015E iga aasta 50.9%.
    hea ja täpne tulemus.


    Tänan teatamast. Viga on parandatud!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon