Börsipäev 18. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • S&P 500 aktsiaindeks tõusis eile +0.7%, sulgudes kõigi aegade kõrgeimal tasemel ehk 1733 punktil. Dow Jones Industrial indeks aga jäi napilt miinusesse, kui indeksit tõmbasid allapoole peamiselt kaks komponenti – Goldman Sachs (GS) ja IBM (IBM), mis langesid vastavalt 2,4% ja 6,4%. Mõlemad ettevõtted suutsid küll lüüa analüütikute ootusi aktsiapõhise kasumi osas, kuid müügitulud jäid jupp maad prognoosidest väiksemaks.

    Makroandmetest avaldati USA sessioonil töötu abiraha saajate arv, mis jätkuvate arvutiprobleemide ning valitsuse tööseisaku tõttu püsis kõrgetel tasemetel. Philadelphia Fedi tootmisindeks üllatas positiivselt, kui indeks langes septembri 22,3 punktilt 19,8 punktile. Vastupidiselt New York Empire State regioonile, ei mõjutanud valitsuse tööseisak Philadelphia regiooni väljavaadet.

    Täna hommikul on Hiina statistikaamet avaldanud kolmanda kvartali sisemajanduse kogutoodangu kasvu, milleks kujunes 7,8%, vastates ootustele. Tegu on esimese kasvu kiirenemisega viimase kolme kvartali jooksul. Tööstustoodang kasvas antud perioodil 10,2% ning jaemüük 13,3%. Hiina SKP on aasta esimese üheksa kuuga kasvanud 7,7% ning analüütikute sõnul tähendab see, et riik suudab käesolevaks aastaks seatud 7,5%-lise eesmärgi täita. Lisaks selgus, et septembris kerkis majade müük 34% võrreldes eelneva kuuga, hoolimata sellest, et valitsus on seadnud kinnisvaraturule piiranguid mullide tekkimise vältimiseks. Siiski arvatakse Hiina majanduskasvu kiirenemise taga olevat nii-öelda mini stiimulpaketti, mis hõlmab kulutusi raudtee ehitusele ning maksusoodustusi. Ilmselt antud programmi enam ei laiendata, et vältida liigset krediidi kasvu ning viia Hiina majanduskasv jätkusuutlikumatele alustele.

    Makrorindel täna midagi märkimisväärset ei toimu, USA kauplemissessioonil võtavad sõna mitmed Fedi liikmed. Majandustulemused raporteerivad täna enne turgu General Electric (GE), Honeywell (HON) ja Morgan Stanley (MS).

    USA indeksite futuurid kauplevad 0,3% kõrgemal ning Euroopa futuurid 0,2% plussis.
  • Kasiinooperaatori Las Vegas Sands (+2,07%) kolmanda kvartali kasum ületas analüütikute ootusi tänu hasartmängutulu kasvule Aasias. Ettevõtte kasum kasvas 0,82 dollari peale aktsia kohta ning tulemus ületas analüütikute 0,77 dollari suurust ootust. Käive kasvas kvartalis 32% ehk 3,57 mld dollarini ning tulemus ületas samuti analüütikute 3,47 mld suurust ootust. Puhaskasum kasvas kvartalis 79% ehk 626,7 mln dollarini (0,76 dollarit aktsia kohta).

    Kasv Aasias võimaldab ettevõttel osta tagasi aktsiaid ning suurendada dividendi ning seda vaatamata kasumi vähenemisele Las Vegases. Ettevõte tõstis 2014. aasta kvartalis makstavat dividendi 43% ehk 0,50 dollari peale aktsia kohta.
  • Kiibitootja Advanced Micro Devices aktsia tegi järelkauplemise ajal -6,6% kukkumise, kuna personaalarvutite turu languse tõttu andis ettevõte pettumust valmistanud neljanda kvartali käibeprognoosi. Ettevõte prognoosib käibe 5% kasvu võrreldes eelmise kvartaliga ehk 1,49 mld dollarini. Analüütikud ootavad samal ajal käibeks 1,52 mld dollarit. AMD kolmanda kvartali käive kasvas 15% ehk 1,46 mld dollarini. Analüütikud ootasid käibeks 1,42 mld dollarit. AMD jõudis kvartalis 48 mln dollari suurusesse puhaskasumisse (0,06 dollarit aktsia kohta) aastataguse 0,21 dollari suuruse aktsiapõhise kahjumi pealt.
  • Lisaks Fairfax Financiali 9 dollari suurusele aktsiapõhisele ülevõtmispakkumisele on Kanada raskustes vaevleval nutitelefonide tootjal BlackBerry (+0,86%) väidetavalt varsti pakkumist oodata ka Hiina ettevõttelt Lenovo (-1,95%). Spekulatsioonide kohaselt on Lenovo huvitatud kogu ettevõtte ostmisest ning tegeleb hetkel ettevõttega lähemalt tutvumisega. Lenovo ja BlackBerry pressiesindajad spekulatsiooni ei kommenteerinud.
  • Hispaania halbade laenude osakaal saavutas uue rekordkõrguse, moodustades augustis 12,1% kõikidest laenudest. Augustis tõusis halbade laenude maht 2 miljardi euro võrra 180,7 miljardi euroni.
  • Labor Department to Release September Jobs Report Tuesday
    The Labor Department said it would release September's employment report on Tuesday, a delay of more than two weeks for the closely watched indicator due to the government shutdown.
    The October employment report will be pushed back one week to Nov. 8
  • Sest sinusugused võiksid seda küsida.
  • Aasias näitasid tugevust Apple’i tarnepartnerid, kuna Morgan Stanley hinnangul on nõudlus iPhone’i järele endiselt tugev. Kui kolm kuud tagasi prognoosis Morgan Stanley, et Apple müüb septembris lõppenud kvartalis 34,5 mln iPhone’i, siis täna analüüsimaja kinnitas oma ootust (kuigi prognoosib müüki pigem 37 mln kanti). Ettevõtte Aasia tarnepartnerid reageerisid uudisele järgnevalt: Lõuna-Koreas LG Display (+2,67%), SK Hynix (+2,4%), Jaapanis Sharp (+1%) ning Taiwanis Hon Hai Precision Industry (+1,8%). Apple avaldab neljanda kvartali tulemused 28. oktoobril.

    iPhone’i viimase 13 kvartali müük ühikutes:
  • Esmatarbekaupade tootja Svenska Cellulosa aktsia osteti Stockholmi börsil +6.22% võrra kõrgemale 172 SEKi peale. Ettevõtte kolmanda kvartali käive kahanes aastaga 22.20 miljardi krooni pealt 22.05 miljardi peale, kuid ületas siiski analüütikute 22.03 miljardi krooni suurust ootust. Ärikasum paranes mulluse 2.29 miljardi krooni pealt 2.52 miljardi peale ning ületas samuti analüütikute ootusi, milleks oli 2.37 miljardit krooni. III kvartali puhaskasum peaaegu et neljakordistus läinud aasta 370 miljoni krooni pealt 1.45 miljardi kroonini, ületades analüütikute 1.39 miljardi suurust ootust. Salvrätikute äriüksuses vähendati kulusid lõppenud kvartali jooksul 120 miljoni krooni võrra ja kokku suudeti kvartali jooksul hügieenitarvete äriüksuse kulusid vähendada 270 miljoni krooni võrra.
    Analüüsimaja Nomura kinnitas täna aktsiale antud ostusoovitust ja prognoosib, et ettevõtte ärikasumimarginaal ületab 2016. aastaks 14% piiri. Möödunud aasta lõpus oli vastav näitaja 10.1%.
  • Jaapani kosmeetika- ja juuksehooldustoodete tootja Shiseido teatas, et peab L'Orealiga läbirääkimisi, eesmärgiga müüa viimasele kaks Pariisis asuvat tütarettevõtet Carita International ja Laboratoires Decleor. Väidetavalt on L'Oreal pakkunud Shiseidole kahe firma ülevõtmise eest €230 miljonit.
    L'Oreali aktsia kauples täna Pariisi börsil +3.29% kõrgemal.
  • Norra väetisefirma Yara International kallines Oslo börsil +4.31%. Ettevõtte kolmanda kvartali puhaskasum vähenes mullusega võrreldes 40% võrra 1.57 miljardi Norra krooni peale ning jäi alla analüütikute poolt oodatud 1.69 miljardile. Müügitulu vähenes samal perioodil 20.79 miljardi Norra krooni pealt 20.47 miljardi peale, ületades napilt analüütikute ootusi, milleks oli 20.45 miljardit krooni. Nõrgad tulemused põhjustas madal väetise hind, kuid positiivsust süstis investoritele asjaolu, et väetise tarnete maht suurenes aastaga 17% võrra, saades enim tuge Brasiilia turult. Neljanda kvartali tulemusteks prognoosib ettevõte läinud aastale sarnaseid numbreid.
  • NEST

    müüsin päris suure koguse , viimased 100k 0.0075 kandist
    endal hinges kartus, et äkki paneb hullu.Ei tea miks oli tunne, aga oli.
    Kui viimased 15k olid müüdud, sõi aktsiahind ennast imekiiresti kõikidest tasemetest läbi 0.02ni.
    Seda oli juba valus vaadata, arvestades, et olin 300k kokku müünud olematu hinnaga, keskm 0.005 ehk.
    Selguse huvides olgu mainitud, et ostu hind kunagi ammu oli 0.0014.
    Kuna hing ei andud rahu, vaatasin igaksjuhuks yahoost üle, ega mingit uudist ei ole.
    Konkreetse sümboli kohta polnud mitt minisugust infot.
    Samas libistasin silmadega üle yahoo financial uudiste ja märkasin Al Gore seotud uudist
    http://finance.yahoo.com/blogs/daily-ticker/al-gore-makes-smart-investments-next-one-160652374.html

    viskasin pilgu uudisele naljaviluks peale ja juhuslikult jäi silma sõna NEST
    see oli mingi firma, millesse Al Gore on investeerinud.Samas ma ei uskunud elusees, et ta mingi otccb aktsiasse on investeerinud.
    Jutus mainiti ka, et tema arvates on see suurim asi peale tvitterit ja sellest mulle piisas.
    Meenub vist paljudele, mis juhtus TWTRQ-ga, mis sarnanes hirmsalt twitteri tikkeriga, mille ta saab börsile tulles.
    Nüüd siis sai selgeks, miks see NEST nullist säärase sööstu oli teinud.
    Paraku oli ask 0.2 ja sealt oli valus osta.
    Võtsin südame ridu ja napsasin 30k-se tyki.
    õnneks polnud antud uudis oma põhi laastamistööd veel tegama asuda jõudnud.
    Mingi ime läbi hakati NEST alla müüma.Täiendasin oma koguseid kuni 165000 aktsiani, lohutades ennast teadmisega, et kaotada on 2k ja võita võib olla oi kui palju kui TWTRQ keiss peaks korduma.
    Edasi läks asi päris hulluks.Andsin aktsiatega kauplevale sõbrale märku, et asi on kas käsi kullas, või 2k miinust.
    paraku, ei leidnud ta ise, endas südikust, niipalju tõusnud aktsiat osta.
    Teadagi miks, kes see ikka tipust osta tahab ja kotihoidjaks jääda.
    Igatahes see, mis lahti läks, oli täpselt see, mida ma arvasin juhtuma hakkavat.Nest tõusis mõne minutiga 0.15 ni.
    Ma ei kavatsenud müüa, sest mis on 15k väärt potensiaalse 150k või enamaga, eks, kui paanika peaks jätkuma.
    Siiski otsustasin 10k maha müüa, et jääda plussi, või nulli juhul, kui Nest peaks kukkuma tagasi 0.001ni.
    Raske juhus, ahnus on ahnus ja ei suutnud müüa, lootuses, et shortijad selle veel edasi upitavad.
    Aga reaalselt võib arvata, et nädalavahetusel vesi selgineb ja pilt saab selgeks ja saadakse aru, et oli valehäire ja Al Gore ei oma seda "NEST"-i.
    Lihtsalt üks pingeline vahejuhtum, mida mõned kauplejad omaviisi tõlgendasid.

    Juuresolevalt lingilt on võimalik ka tehinguid näha, kui huvi peaks olema
    https://www.dropbox.com/s/ylggb6h1aqyd0uv/Fullscreen%20capture%2010192013%2032701%20AM.bmp
  • Väga huvitav, kuigi õigekeel jätab soovida! Aga mis üldse on NEST? Neste, Nestle või midagi muud?
    Ja muide Twitter, mitte tvitter ;)
  • enamus jaburaid tõuse toidab shortsquiiiiz
    huvitav, kas peale jääb squiiiiz, või kasumiahnus läbi ratsionaalsuse
    esimesel juhul hävitatakse short, viies hinna näiteks 5 usd-ni(minu märg unenägu ja kellegi kahjum $10mlj, ei soovi seda kellelegi, läbielatud, suht õnneks läinud, reversespliti läbi)
    või antakse nädalavahetusel shortatakki surevale tegelinskile armu ja aktsia avaneb sealt, kust startima hakkas
  • Rams, mis sind pani NEST -i aktsiat üleüldse ostma? Kirjutad, et olid ostnud kunagi ammu ja kui suure koguse?
  • kui keegi tahab teada, miks ja mida ja kuidas, siis selleks tuleb aeg kinni panna
  • Nonii, nüüd on kõigi kauplejate ema rams ka jälle välja ilmunud... Totaalne krahh ei saa enam kaugel olla
  • Just, White Nigga. Teine võimalus on muidugi ka: uue aktsiamiljonäri teke on nurga taga ;)
  • nalja teed, rams oli juba aastaid tagasi siin kohaliku tähtsusega aktsiamiljardär
  • Najaa, mida mina ka tean... Aga ehk miljardeid tuleb siis veel juurde :D

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon