Balti börsid 21. oktoober - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 21. oktoober

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel liikusid Balti börsid valdavalt madalamale – OMX Tallinn (0.07%), OMX Riia (-0.34%) ja OMX Vilnius (-0.21%). Kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 311 tehingut koguväärtuses 923 tuhat eurot.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli reedel Tallink Grupp, millega sooritati 19 tehingut kogumahus 416 tuhat eurot (millest 352 tuhat eurot moodustasid 5 plokktehingut). Järgnesid Olympic EG ja Linas Agro vastavalt 166 ja 80 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Grindeks (3.49%), SAF Tehnika (2.82%) ja Premia Foods (2.30%). Langejateks Nordecon (-4.63%), Šiauliu Bankas (-2.50%) ja Rokiškio Suris (-1.26%).

    Käesoleva nädala reedel on oodata Tallinna Vee III kvartali tulemusi.
  • Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2013. aasta septembris võrreldes augustiga 1,2% ja võrreldes eelmise aasta septembriga 4,9%, teatab Statistikaamet.

    Eelmise aasta septembriga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnatõus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning puittoodete ja toiduainete tootmises, samuti hinnalangus metalltoodete tootmises. (Link)
  • Meie ootused III kvartali tulemustele on järgmised:

  • Ehitushinnaindeksi muutus oli 2013. aasta III kvartalis võrreldes II kvartaliga 1,4% ja võrreldes 2012. aasta III kvartaliga 5,3%, teatab Statistikaamet.

    Ehitushinnaindeksit mõjutas III kvartalis võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga eelkõige tööjõu ja materjali kallinemine, mis andsid indeksi kogutõusust vastavalt üle 60% ja üle kolmandiku. (Link)
  • Arno
    Mida tähendavad tulemuste tabelis Olympicu järel olevad UR?
  • Vaatluse all/muutmisel/tegelemises ehk under revision vmt
  • 15.10 tuli välja uus analüüs, mille alusel ka õiglane vahemik muudeti.
    Ehk siis küsimus teisiti - kas tabel on täiendamata, või LHV ikka ei tea?
  • urmas13
    15.10 tuli välja uus analüüs, mille alusel ka õiglane vahemik muudeti.
    Ehk siis küsimus teisiti - kas tabel on täiendamata, või LHV ikka ei tea?


    OEG õiglase väärtuse arvutamisel prognoosime ettevõtte käivet/kulusid/puhaskasumit järgnevaks 10 aastaks, millest esimesed 3 aastat leiate meie viimasest analüüsist. Hetkel on ülevaatamisel erinevad stsenaariumid kuidas võivad III ja IV kvartali tulud jaotuda. Olympic EG III kvartali prognoosid avaldame juba ülehomme.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon