Uus kasutaja Broker teenusel, ärge kohut mõistke, kui tohib :) - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Uus kasutaja Broker teenusel, ärge kohut mõistke, kui tohib :)

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Tervist!

    Tahaks paluda abi, kuna olen suht uus LHV Brokeri süsteemis ja praegu on mul demokonto. Olen majanduskõrgharidusega, samas pole veel kunagi futuuride ning CFD turgudesse investeerinud. Küsimused on siis järgmised:

    1. Kas LHV Broker annab investeerida siis ilma finantsvõimeduseta? See oleks kindlasti minu jaoks väga hea. Nagu ma isiklikult sain aru demokontos on Broker tõepoolest võimenduseta.
    2. CFD-d on tegelikuses siis futuurid, ehk kontraktid, mis vahetavad fikseeritud hinnaga ujuvaid aktivaid?
    3. Oletame ma võtsin hõbeda CFD kontrakti Detsember 2013 ning avasin positsiooni, kas see tähendab, et kontrakt lõpeb Detsembris? Nii nagu mina tean, on ju futuuride kontraktid nö. lõpmatud, ehk iga kontrakt vaheldub iga päevaga, ja börs automaatselt teostab uut kontrakti siis uuele hinnale? (õpikust lugetud :))
    4. Mina saan raha iga kell välja võtta või võib juhtuda, et börsil tulevad likviidsusprobleemid? Sees mõttes, et ma tahaks teada, et minu raha on kindlasti kaitstud ning ainus risk on siis turukõikumisrisk (ehk ma ei pea kartma, et börs, või LHV või ükskõik mis muu situatsioon või REGULATSIOON maailmas, võib mind mu rahast ilma jätta).
    5. Kui ma Brokeris ei kasuta võimedust, siis ei saa juhtuda situatsioon, kus ma võin Brokerile võlgu jääda? Igaks juhuks küsin.

    Tänan Teid, kui jõuate mulle vastata!
  • Tere, maestro1

    1) Brokeris saab võimenduseta instrumentidest kaubelda ainult aktsiaid; futuurid, CFDd ja valuutad on kõik automaatse võimendusega.
    2) CFD ei ole futuur, CFD on contract for difference (hinnavaheleping) ehk börsiväline kahe osapoolevaheline leping, kus lepingu ostja saab panustada lepingu alusvaraks oleva (aktsia, indeks, tooraine jne) hinna tõusule või langusele.
    3) Konkreetse CFD alusvaraks on hõbeda futuur ehk siis CFD järgib detsembrikuu hõbeda futuuri hinnaliikumist. Futuurilepingud ise ei ole "lõpmatud", küll aga arveldatakse iga päev futuuripositsiooni kasum/kahjum. Kui aegumiseni lähenevas futuurilepingus on avatud positsioon, siis on võimalik positsiooni "üle rullida" järgmise aegumisega futuurilepingusse.
    4) Investeeringutele on riigi poolt loodud eraldi tagatisfond, millega hüvitatakse kuni 20 000 EUR ulatuses investeeringuid. Täpsemalt saab lugeda selle kohta siit:
    5) Kui võimendust ei kasuta -- Brokeris tähendab see aktsiatega kauplemist -- siis võlgnevust tekkida ei saa. Maksimaalne kahjum on aktsiate ostmiseks investeeritud summa, kui aktsia hind langeb nulli. Küll aga võib tekkida võlgnevus võimendusega instrumentide kauplemisel (näiteks CFD).

    Kui tekib veel küsimusi, siis kirjuta julgesti, tunduvalt mõistlikum on kohe alguses endale kõik võimalikud riskid selgeks teha.
  • Tervist Risto!

    Suur Suur aitäh Teile! Ning lähimal ajal kui mul veel küsimused tulevad, siis jah kirjutan siia, ja tänud jällegi valminduse eest mind aitama! Sain praegu kõik ammendavalt selgeks!

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon