Balti börsid 13. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 13. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile oli investorid Balti turgudel valdavalt negatiivselt meelestatud – 34 Balti põhinimekirjas olevast aktsiast lõpetas kauplemise kõrgemal vaid 3 ettevõtet (Invalda LT, Ventspils Nafta ja Grindeks). Kellest enim tõusis Invalda LT (24.07%), tänu ettevõtte eile hommikusele börsiteatele, millest ettevõtte teatas, et plaanib tagasi osta kuni 1% ettevõtte aktsiatest hinnaga EUR 3.50 (aktsia sulgus hinnaga EUR 3.35). Kuid vaatamata selle, et valdav enamus aktsiatest lõpetas kauplemise madalamal suutsid need kolm tõusjat viia nii Riia (0.04%) kui ka Vilniuse (0.16%) börsiindeksid rohelisse. Tallinn börs langes (-1.46%).

    Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist kindlasti keskmisest aktiivsema päevaga, kokku sooritati 845 tehingut koguväärtuses 1.98 miljonit eurot, millest ligikaudu 1.38 miljonit eurot tehti Tallinn börsil ning 585 tuhat Vilniuses.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olyimpic EG (-0.54%), millega sooritati 193 tehingut kogumahus 959 tuhat eurot (millest ligikaudu 227 tuhat eurot moodustasid 2 plokktehingut). Olympic EG järgnesid Tallink Grupp (-2.59%) ja City Service (-3.28%) vastavalt 222 ja 121 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Invalda LT (24.07%), Ventspils Nafta (1.83%) ja Grindeks (1.63%). Langejateks City Service (-3.28%), Nordecon (-2.83%) ja Pieno Žvaigždes (-2.63%).
  • Skano Group teatas börsile, et eilsel nõukogu koosolekul esitas juhatuse esimees Andres Kivistik lahkumispalve, mille nõukogu ka rahuldas. Nõukogu otsustas määrata uueks juhatuse esimeheks ettevõtte senise juhatuse liikme ja finantsjuhi Martin Kalle. (Link)
  • Saan aru, et laeva saavad liinile tagasi aga kas nüüd peale hooldust/remonti on ka mingeid takistusi "normaalseks" laeva kasutamiseks. a´la õnnetusega seotud rambi kasutamine on kuni juurdluse lõpuni keelatud vms?
  • Ekspress Grupp teatas, et kuna nende hinnangul on Eesti Meedia rikkunud pooltevahelisi aktsionäride lepinguid ning takistanud seetõttu neil omandada poolte ühisettevõtjate aktsiad, pöörduvad nad oma õiguste kaitseks vahekohtusse ning nõuavad lepingute rikkumiste eest leppetrahvide tasumist vähemalt 3,5 miljoni euro ulatuses. (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon