Börsipäev 30. detsember - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 30. detsember

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • USA aktsiaturud lõpetasid reedese päeva väikeste negatiivsete muutustega, mis ei suutnud siiski varjutada S&P 500 indeks terve nädala 1,3% või Dow Jonesi 1,6% võitu. Euroopas sulgus Stoxx 600 indeks 0,3% kõrgemal, millega pandi punkt jõulunädala muljetavaldavale 2% tõusule.

    Kuigi paljud turuosalised jäävad ka käesoleval nädalalgi eemale, siis peaks likviidsus mõnevõrra paranema tänu maksude optimeerimisele ja positsioonide ümbermängimisele kvartali / aasta lõpu tõttu. Teisalt jagub sellesse nädalasse märksa rohkem USA makrot, mis võiks arvestatavat huvi pakkuda. Täna avaldatakse pooleliolevate kinnisvaratehingute muutus, homme Chicago PMI ja tarbijate detsembri kindlustunde indeks. Pärast kolmapäevast püha jõuavad meieni möödunud nädala töötu abiraha taotlused, töötleva tööstuse ISM ja detsembri automüük.

    Euroopas on kalender hõredam, kui fookus langeb pärast aastavahetust neljapäeval avaldatavatele eurotsooni töötleva tööstuse aktiivsusindeksitele.

    Aasias selguvad uue aasta esimestel päevadel Hiina ametlik ja mitteametlik töötleva tööstuse detsembri PMI.

    Tänane makrokalender:
    10.00 Hispaania jaemüük (november)
    11.00 Itaalia ettevõtete kindlustunde indeks (detsember)
    17.00 USA pooleliolev majade müük (november)
    17.30 USA Dallas Fedi töötleva tööstuse küsitlus (detsember)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma suurema muutuseta.
  • Šveitsi valitsuse võlakirjade vastu huvi jätkuvalt nõnda suur, et investorid on nõus 2a paberi puhul peale maksma. Varasemalt võis selle kirjutada eurotsooni võlakriisi arvele, täna aga ilmselt rohkem mõjutab otsust deflatsiooniline keskkond.

  • Twitteri aktsia tegi -13% kukkumise, kuna Macquarie Securities langetas sotsiaalmeedia ettevõtte aktsia soovituse „underperform“ peale varasema „neutral“ pealt, säilitades 46 dollari suuruse hinnasihi. Analüüsimaja hinnangul ei õigusta ettevõtte fundamentaalnäitajad viimase paari nädala järsku tõusu (Twitteri aktsia on rallinud 40% alates 11. detsembrist, kui analüüsimaja alustas aktsia katmist). Samas aga usub analüüsimaja, et ettevõtte tulevik on endiselt helge. Twitteri aktsia reageeris soovituse langetamisele suurima päevasisese langusega alates aktsia noteerimisest NYSEl.
  • Viimase kuu jooksul on analüütikud globaalselt jätkuvalt usinalt kärpimas ettevõtete kasumiootusi, seda eriti Euroopa puhul aga teisalt tuleb Deutsche graafiku alusel tõdeda, et kasvuootused on tuleval aastal sellele vaatamata üsna arvestatavad.
  • Hispaania jaemüük kasvas novembris YoY 1,9%, mis oli parem kui oktoobris registreeritud -0,5%
  • Itaalia ettevõtete kindlustunne paranes detsembris 0,2 punkti 98,2 punkti peale, mis oli viletsam kui analüütikute oodatud 99,0 punkti.
  • Blackstone ostab Crocsis 13% osaluse eelisaktsiate näol, mis kannavad 6% dividendimäära ja on kolme aasta pärast konverteeritavad 14,5 USD pealt lihtaktsiaks kui teatud tingimused täidetakse.

    CROCS REAFFIRMS LOW END OF PRIOR 4Q GUIDANCE
    CROCS EXPECTS REVENUE OF ABOUT $220M, LOSS OF 23C-SHR
    CROCS JOHN MCCARVEL REPORTS RETIREMENT
    CROCS SHARE BUYBACK AUTHORIZATION INCREASED TO $350M
    CROCS REPORTS FINANCIAL PARTNERSHIP WITH BLACKSTONE
    BLACKSTONE TO BUY $200M OF CONV PFD STOCK
  • Kristiina Kirtsi
    Twitteri aktsia tegi -13% kukkumise, kuna Macquarie Securities langetas sotsiaalmeedia ettevõtte aktsia soovituse „underperform“ peale varasema „neutral“ pealt, säilitades 46 dollari suuruse hinnasihi.


    khmm, see Macquire ei suuda küll TWTR liigutada, võib-olla eelturul ainult natuke. Seal oli ikka suuremaid põhjusi, miks ta langes.

  • Hispaania keskvalitsuse tänavuse eelarve puudujääk ulatus novembri lõpu seisuga -40,61 miljardi euroni (mullu -36,83 miljardit) ja moodustas SKPst 3,96%. Kogu aasta eesmärkidele ollakse seega suhteliselt lähedal: keskvalitsuse oma 3,8% ja 6,5% koos omavalitsuste ja sotsiaalkindlustussüsteemiga.

  • Eelmisel nädalal Poola Konkurentsiametilt trahvi saanud ning seejärel järsu languse läbi teinud väikelaenude väljastaja International Personal Finance osteti täna +10,06% võrra kõrgemale 501,0p peale aktsia kohta, kuna analüüsimaja Numis tõstis ettevõtte aktsiareitingu Osta peale.
  • Kaevandusfirma Vedanta Resources kallines Londoni börsil +3,99% võrra 937,50p peale aktsia kohta. Ettevõtte India filiaal Sesa Sterlite sai loa jätkata kaevandamist Karnataka nimelises rauakaevanduses, kus töö enam kui 2 aastat tagasi valitsuse käsul peatati.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon