Balti börsid 8. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 8. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Baltikumi börsiindeksid valdavalt kõrgemale – OMX Tallinn (0.52%), OMX Riia (0.33%) ja OMX Vilnius (-0.12%). Kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 405 tehingut koguväärtuses 657 tuhat eurot, millest ligikaudu 432 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 148 tuhat Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (-0.52%), millega sooritati 70 tehingut kogumahus 158 tuhat eurot. Olympic EG järgnesid Merko Ehitus (0.79%) ja TEO LT (0.64%) vastvalt 106 ja 66 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Grindeks (3.26%), SAF Tehnika (2.33%) ja Silvano FG (1.89%). Langejateks Latvijas Kugnieciba (-1.98%), PST (-1.69%) ja Lietuvos Dujos (-1.55%).
  • Eesti tarbijahinnaindeks tõusis 2013. aastal 2012. aasta keskmisega võrreldes 2,8%, teatab Statistikaamet. Tarbijahinnaindeksi aastamuutuse suurimaks mõjutajaks oli kodudesse jõudnud elektri 28,7%-line kallinemine, mis andis kogutõusust kaks kolmandikku. Suuremat mõju avaldasid veel toidu 4,9%-line kallinemine ja transpordi 3,5%-line odavnemine. Mootorikütus oli 3,7% odavam kui 2012. aastal. (Link)
  • Eile ilmunud Eesti Konjunktuuriinstituudi väljaandest nähtub, et Eesti majanduskliima aasta lõpul paranes, ja seda eelkõige varasemast optimistlikumate väljavaadete arvel. Majanduskliimaindeks tõusis 101,1-le ning on nüüd kõrgem ka pikaajalisest keskmisest (91,4). Eratarbimise olukorda hindasid eksperdid detsembris 6,7 ja investeeringute olukorda 3,3 punktiga (max = 9). Lisaks selgub värskest väljavaatest, et järgneva kolme kuu jooksul plaanib töötajate arvu vähendada 33 protsenti vastanud ehitusettevõtjatest.

    Uue konjunktuuri väljavaatega saate lähemalt tutvuda siin.
  • Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühing (EMSA) kaalub Tallink Grupi töötüliga seoses hoiatusstreiki, sest vastaspool venitab kolmepoolse kokkusaamisega ametiühingu, lepitaja ja tööandja vahel.

    "Kohtumisel lepitajaga saime küll üle anda omapoolse informatsiooni, kuid tuli välja, et Tallinki juhtkond on puhkusel ning ühise istumise osas me kinnitust ei saanud. Sellise suhtumise peale ei jää muud üle, kui kaaluda hoiatusstreiki," ütles EMSA juht Jüri Lember BNS-ile.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon