Balti börsid 10. jaanuar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. jaanuar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Baltikumi börsiindeksid valdavalt kõrgemale – OMX Tallinn (0.12%), OMX Riia (0.90%) ja OMX Vilnius (-0.19%). Kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 371 tehingut koguväärtuses 831 tuhat eurot, millest ligikaudu 378 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 330 tuhat Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Linas Agro (0.00%), millega sooritati 15 tehingut kogumahus 211 tuhat eurot (millest ligikaudu 168 tuhat eurot moodustasid kaks plokktehingut). Linas Agrole järgnesid Silvano FG (1.51%) ja Olainfarm (3.78%) vastavalt 115 ja 94 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Olainfarm (3.78%), Premia Foods (2.56%) ja Grindeks (2.36%). Langejateks Vilniaus Baldai (-2.72%), Ekspress Grupp (-2.65%) ja Grigiškes (-1.24%).
  • Eelmise aasta novembris võrreldes 2012. aasta novembriga vähenes kaupade eksport jooksevhindades 9% ja kaupade import jäi samale tasemele, teatab Statistikaamet. Eksport langes ka 2013. aasta oktoobriga võrreldes 4%.

    Ekspordi vähenemine 2013. aasta novembris 2012. aasta novembriga võrreldes oli peamiselt tingitud elektriseadmete ning keemiatoodete (sh orgaaniliste kemikaalide) väljaveo kahanemisest (langus vastavalt 23% ja 30%). Samal ajal suurenes puidu ja puittoodete ning transpordivahendite väljavedu (kasv vastavalt 14% ja 18%). (Link)
  • Eile õhtul avalikustas Tallinna Kaubamaja oma IV kvartali müügitulemused. Käive kasvas aastaga 8.3% tõustes 137.8 miljoni euroni ning tuli oodatust 3.2% kõrgem (LHV: EUR 133.5m). Üldiselt võib öelda, et tulemused olid tugevad ning seda peamiselt tänu ilusatele numbritele supermarketite ja autokaubanduse segmentides, kus müügitulud kasvasid vastavalt 5.7% ja 44.4%. Kaubamajade ja kinnisvara müügitulud kasvasid vastavalt 3.6% ja 29.3%, kuid jalatsikaubanduse käive langes 1.1% eelmise aasta IV kvartaliga võrreldes. Kokkuvõttes kasvas ettevõtte 2013. aasta käive 6.5% tõustes 498.4 miljoni euro (LHV: EUR 494.0m). (Link)
  • Nordecon omandas 228 AS Eston Ehitus aktsiat nimiväärtusega 1436.4 eurot (2.3% aktsiakapitalist). Tehingu tulemusel omandas Nordecon AS 100% AS-i Eston Ehitus aktsiatest. Tehing tehti AS Eston Ehitus enamusosaluse soetamise lepingus (2007. a) Nordecon AS-i poolt võetud ülejäänud aktsiate väljaostukohustuse realiseerumisel. (Link)
  • Arno Tara
    Eile õhtul avalikustas Tallinna Kaubamaja oma IV kvartali müügitulemused. Käive kasvas aastaga 8.3% tõustes 137.8 miljoni euroni ning tuli oodatust 3.2% kõrgem (LHV: EUR 133.5m). Üldiselt võib öelda, et tulemused olid tugevad ning seda peamiselt tänu ilusatele numbritele supermarketite ja autokaubanduse segmentides, kus müügitulud kasvasid vastavalt 5.7% ja 44.4%. Kaubamajade ja kinnisvara müügitulud kasvasid vastavalt 3.6% ja 29.3%, kuid jalatsikaubanduse käive langes 1.1% eelmise aasta IV kvartaliga võrreldes. Kokkuvõttes kasvas ettevõtte 2013. aasta käive 6.5% tõustes 498.4 miljoni euro (LHV: EUR 494.0m). (Link)


    Aktsiahinna liikumist vaadates olid tulemused avalikud juba varem.
  • E24: Meremehed teevad esmaspäeval Tallinki vastu tunniajase hoiatusstreigi

    Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) Tallinki usaldusisikud otsustasid neljapäeval, et esmaspäeval korraldatakse tunniajane hoiatusstreik AS Tallink Grupi poolt opereeritavatel laevadel. EMSA põhjendas hoiatusstreigi läbiviimist Tallinki poolse läbirääkimiste venitamisega, mis pidid toimuma töötüli lahendamiseks ametiühingu, lepitaja ja tööandja vahel.
  • Ärileht: Viking Line'i Stockholmi-Helsingi laevad hakkavad suvel ka Tallinna põikama

    Helsingi ja Stockholmi vahel ristlevad Viking Line'i parvlaevad Gabriella ja Mariella on Soome saabudes seni jäänud umbes seitsmeks tunniks Helsingi Katajanokka sadamasse seisma, et Stockholmist saabunud inimesed võiksid veeta päeva Helsingis, vahendab Ilta-Sanomat.

    Sel suvel see enam nii ei ole, sest laevad suunduvad Helsingist kohe Tallinna ja tagasi. Laev väljub Helsingist kell 11.00. Saabumine Tallinna on kell 13.40 ning tagasiteele Tallinnast Helsingisse asutakse kell 14.25, teatab Viking Line. Nii tahab laevafirma pakkuda rohkem reise Helsingi ja Tallinna vahel.
  • Ekspress Grupp väidab, et nemad ei ole Eesti Meedia hagi kätte saanud. (Börsiteade)
  • Töötukassa andmetel kahanes möödunud aastal registreeritud töötus 5,7 protsendile, 2012. aastal oli see 6,6 protsenti. "Kuigi registreeritud töötus on ligi neli aastat olnud langeva trendiga, on see langus onud aasta-aastalt veidi aeglasem. Seejuures jäi registreeritud töötute arv 2013. aastal veidi kõrgemaks kriisieelsete aastate tasemest," ütles Töötukassa juhatuse esimees Meelis Paavel. (Link)
  • Tallinki hinnangul on Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu (EMSA) esmaspäevaks plaanitud tunniajane hoiatusstreik vastuolus kehtivate seadustega, teatas ettevõte EMSA neljapäevasele streigiteatele saadetud vastuskirjas. (Link)
  • See oleks siis üle mitme-mitme aasta esimene streik, kus suure eraettevõtte töötajad streigivad tööandja vastu.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon