Balti börsid 10. veebruar - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 10. veebruar

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel olid investorid Balti börsidel valdavalt positiivselt meelestanud – OMX Tallinn (0.28%), OMX Riia (0.27%) ja OMX Vilnius (0.48%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest pisut vaiksema päevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 333 tehingut koguväärtuses 549 tuhat eurot, millest ligikaudu 320 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 211 tuhat Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli reedel Silvano FG (0.00%), millega sooritati 48 tehingut kogumahus 158 tuhat eurot. Silvano FG järgnesid City Service (0.54%) ja Šiauliu Bankas (1.36%) vastavalt 73 ja 59 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Arco Vara (5.15%), SAF Tehnika (1.84%) ja Skano Group (1.65%). Langejateks Baltika (-2.42%), Olainfarm (-1.00%) ja Ekspress Grupp (-0.90%).

    Käesoleval nädalal jätkub IV kvartali tulemustehooaeg:
    • kolmapäeval on oodata Tallinna Kaubamaja tulemusi;
    • neljapäeval tulevad Merko Ehitus ja Nordecon oma tulemustega.
  • Möödunud aastal vähenes kaupade eksport jooksevhindades 2012. aastaga võrreldes 2% ja import 1%, teatab Statistikaamet. Kaubavahetus kahanes mullu pärast kolmeaastast kasvuperioodi.

    Eelmisel aastal eksporditi Eestist kaupu jooksevhindades 12,3 miljardi euro väärtuses ja imporditi Eestisse 13,7 miljardi euro eest. Kaubavahetuse puudujääk oli 1,4 miljardit eurot (2012. aastal 1,3 miljardit). Suurim ülejääk tekkis Eestil kaubavahetuses Rootsi ja Venemaaga ning suurim puudujääk kaubavahetuses Saksamaa ja Leeduga. (Link)
  • Meie ootused IV kvartali tulemustele on järgmised:

  • Jaanuaris suurenes registreeritud töötute arv 5.5 protsendini tööealisest elanikkonnast, mis on 0.4% protsendipunkti rohkem kui detsembris. Kuu lõpus oli töötuna arvel 35 817 inimest ehk 5.5% 16-aastasest kuni pensioniealisest tööjõust. (Link)

    Töötukassa juhatuse esimehe Meelis Paavel sõnul oli jaanuaris registreeritud töötute arvu veidi kiirem kasv oodatav ja seda peamiselt seetõttu, et aasta lõpus saavad läbi paljud tähtajalised töölepingud ja viiakse läbi ümberkorraldusi personali koosseisus, mis toob kaasa tavapärasest rohkem koondamisi.
  • Leedu eksport ja import kasvasid eelmisel aastal 6.5% tõustes vastavalt 84.8 ja 91.5 miljardit litini. Kaubandusbilansi puudujääk kasvas 6.4% tõustes 6.7 miljardit litini, vahendab BNS.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon