Börsipäev 14. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 14. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Mure Hiina majanduskasvu ja Euroopa geopoliitiliste pingete pärast hoiab üleval närvilisust, tingides eile globaalsetel börsidel suurema müügilaine. USA on siiani suhteliselt hästi suutnud vastu pidada võrreldes teiste suuremate Euroopa ja Aasia riikide aktsiaturgudega. Küsimus on selles, kas eilne langus oli lõpuks karude kauaoodatud sissejuhatus sügavamaks korrektsiooniks või mitte. Senine praktika näitab, et pullid väga kaugele ei tagane, samas pole me ammu näinud sellist volatiilsust nagu hiljaaegu ja see võib panna riski nende jaoks täiesti uude perspektiivi. S&P 500 langes -1,2%, Stoxx 600 -1,1%.

    Aasiat turud on öösel saanud taas pihta eesotsas Jaapaniga, kus Nikkei langes -3,3%. Hongkongi Hang Seng indeks kauples -1,1% ja Hiina Shanghai Composite -1,2% madalamal. Lisaks sellele, et Hiina osas on üldisemad makronäitajad viidanud esimeses kvartalis majanduskasvu aeglustumisele, saabub üha tihedamini uudiseid erinevate sektorite ettevõtete võimetusest võlakohustusi täita. FT kirjutab, kuidas Põhja-Hiinas ei suutnud Haixin nimeline terasetootja eelmisel nädalal maksta tagasi pangalaenu, mis aitab osaliselt põhjendada ka rauamaagi hinna viimase aja nõrkust. Haixin ei mahu Hiina 30 suurema terasetootja sekka, mistõttu ei tunne praegune administratsioon ilmselt muret antud firma pankroti pärast ning on otse välja öelnud, et nad pole valmis enam igale firmale appi tõttama. See on hoitavaks märgiks laenuandjatele, kes peaksid tulevikus riskijuhtimist kriitilisema pilguga vaatama.

    USA makro osutus oodatust paremaks, kui veebruari jaemüük kasvas koos autodega jaanuariga võrreldes 0,3% ja ilma autodeta 0,3% (prognoositi 0,2% ja 0,1%) aga mõlemal juhul revideeriti võrdlusbaasi negatiivsemaks (jaanuari tegelik jaemüük langes -0,4% asemel -0,6% ja ilma autodeta 0,0% asemel -0,3%). Julgustavaid märke tööturu kohta pakkus aga möödunud nädala töötu abiraha taotluste number, mis langes 324 tuhande pealt 315 tuhandele (madalaim alates novembrist), samas kui analüütikud ootasid tõusu 330 tuhandele.

    Liikudes tänase päeva juurde, siis midagi väga olulist makrouudistest laual pole, kui tähelepanu köidab ilmselt kõige rohkem pühapäeval toimuv referendum Krimmis. Ukraina ja lääneriigid loevad seda ebaseaduslikuks, Venemaa on andnud aga oma toetava hääle. Mitmed analüüsimajad on kärpinud geopoliitiliste riskide tõttu Venemaa tänavust majanduskasvu sisuliselt olematuks, uskudes et kapitali väljavoolu kiirenemine ja rubla nõrgenemine põhjustavad inflatsioonilist survet, mis võib tuua kaasa intressimäära tõstmist keskpanga poolt.

    09.00 Saksamaa veebruari lõplik inflatsioon
    09.00 Soome SKP indikaator (jaanuar)
    10.00 Hispaania kinnisvaratehingute muutus (jaanuar)
    11.30 Itaalia valitsuse võlakoorem (jaanuar)
    15.55 USA Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks (märts)

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma muutuseta, Euroopa on avanemas -0,3% madalamal.
  • Micex avanes -3,4% madalamal, allpool seda taset, kui esimesed uudised Venemaa sekkumisest Ukrainast tulid
  • Veidi positiivsemaid uudiseid Soomest, kus SKP indikaator viitas jaanuaris 0,2% majanduskasvule ning detsembri muutus revideeriti -1,9% pealt -1,5% peale
  • Deutsche vahendab Hiina kohalikku meediaväljaannet, mille kohaselt ei ole investorid maksevõimetuks muutunud Hiina ettevõtete puhul siiski päris tühjade kätega jäänud.

    On the topic of potential defaults, Chinese equipment-maker Boading Tianwei, who generated headlines earlier this week as a potential second default in China’s domestic bond sector, released a statement saying that it will be meeting its coupon payment obligations on July 11th this year. The bonds are guaranteed by the company’s central government-linked shareholder. The bonds remain suspended from trading though. There was also news that trust products linked to Shanghai Chaori (the first domestic corporate bond issuer to default last week) have been “paid off” by Zhongrong International Trust Co, suggesting that maybe the trust product’s investors may have been able to recover a substantial amount of their investment (Shanghai Securities News).
  • Mitmed analüüsimajad on kärpinud jaanuari ja veebruari oodatust nõrgema makro tõttu Hiina SKP kasvu prognoose:

    JP Morgan slashes China Q1 GDP forecast to 6.2% from 7.2%, and Barclays cuts its Q1 forecast to 7.3%.
    BoA-ML cuts Q1 forecast to 7.3% v 8.0%, and 2014 annual forecast to 7.2% v 7.6%.
  • DAX YTD pea -6%. Tehniliselt lähenetakse 200 päeva libiseva keskmisele, mis võib ehk toetust pakkuda. RSI viitab lühiajaliselt ülemüüdud sentimentile.
  • Maailma suurim interneti jaemüüja, Amazon.com (+0,2% @ $371,51), plaanib alates järgmisest nädalast tõsta oma populaarse Prime teenuse hinda 25% ehk 99 dollarini aastas. Kuus nädalat varem teatas Amazon, et plaanib tõsta Prime teenuse hinda kuni $40 võrra, et katta kütuse- ning tarnekulude kasvu. Alates 2005. aastast kasutusel olnud teenus maksis varem $79 aastas. Toidu- ja muude igapäevaste kaupade samal päeval kohale toimetamise teenuse, Prime Fresh, hind jääb $299 peale. Väidetavalt on Prime’il USAs umbes 23 mln kasutajat ning teenuse hinna tõstmine $20 võrra suurendaks tulusid $460 mln võrra.


  • Mõned tänased analüütikute kommentaarid:

    Perform Group Cut to Neutral vs Outperform at Credit Suisse
    Tod’s PT Cut to Eu99.9 vs Eu106 at Goldman; Kept at Neutral (Close 92,0)
    Italcementi PT Cut to Eu7.8 vs Eu8 at Goldman; Kept at Neutral (Close 8,5)
    Millennium Cut to Neutral vs Buy at BofAML
    Bank Pekao Raised to Neutral vs Underperform at BofAML
    ING Slaski Raised to Buy vs Neutral at BofAML
    Monte Paschi Raised to Neutral vs Underperform at Credit Suisse
    Van Lanschot Raised to Buy vs Hold at ING; PT 18 to 24,5 (Close 19,10)
    Pop. Milano Raised to Neutral vs Underperform at BofAML
    Swedbank Removed From UBS’s Key Calls List
    Handelsbanken, SEB Cut to Sell at UBS on Tighter Regulation
    UBS expects positive earnings momentum to become less relevant share price driver as regulatory risks come back to fore ahead of Swedish general election, in note.
    • While regulatory agenda to date has been targeted, transparent, easy to re-price, UBS says it fears 2014 regulatory agenda will be less-targeted, untransparent, hard to re-price
    • SEB most disrupted by new target capital levels relative to UBS capital estimates, management’s targets
    • Handelsbanken valuation at 1.9x 2014E NAV looks “lofty”
    • Removes Swedbank from key call list; stock remains top pick in Nordics as stock represents “extremely attractive” risk/reward
    • Keeps Nordea at buy, raises PT to SEK101 fron SEK95
    Hornbach Holding Rated New Buy at Berenberg; PT Eu79 (Close 60,14)
    Hutchison China Meditech Cut to Neutral vs Buy at UBS
    Hornbach Baumarkt Rated New Buy at Berenberg; PT Eu40.5 (Close 29,67)
    Yandex Cut From UBS’s Emerging EMEA Key Call List
    Maire Tecnimont PT Raised 7% to EU2.15 at Barclays (Close 1,82)
    Atlantia PT Raised to EU21 vs EU20 at JPMorgan, kept at overweight (Close 17,94)
    Lufthansa PT Raised to EU21.5 vs EU13 at Raymond James, kept at outperform (Close 18,35)
    Campari PT Cut 6% to Eu5.25 at Barclays; Kept at Underweight (Close 5,87)
    Gas Natural Cut to Hold vs Buy at Deutsche Bank; PT 19,2 to 19,7 (Close 19,33)
    Iberdrola Raised to Buy vs Hold at Deutsche Bank; PT 4,7 to 5,7 (Close 4,79)
    BofAML Cuts China, Brazil, Korea Ratings as Pessimistic on EM
    • BofAML reiterates pessimism on emerging, Asia markets in report today, citing potential reversal of carry trade, slowdown in China with heightened probabilities of liquidation and defaults and geo-political contraints.
    • Says EM equities “not out of the woods” on financial vulnerability
    • Downgrades China to marketweight from overweight, citing growth downgrades, debt defaults and yuan issues
    • Cuts Korea to marketweight from overweight
    • Cuts Brazil to marketweight from mild overweight
    • Also cuts Hong Kong to mild underweight vs mild overweight
    • Raises Poland Stks to Overweight vs Marketweight
  • Calvin Kleini ja muude kaubamärkide rõivaste jaemüüja PVH Corp aktsia müüdi -5,7% madalamale (@ $115,04), kuna Morgan Stanley langetas ettevõtte aktsia soovituse „equal-weight“ peale varasema „overweight“ pealt. Morgan Stanley hinnangul jääb ettevõtte EPSi kasv madalamaks kui nad varasemalt prognoosisid, kuna ettevõtte tegevust survestab jaemüügituru nõrkus.

    Wells Fargo langetas PVH aktsia soovituse samal ajal „outperform“ peale varasema „market perform“ pealt ning hinnasihi $128-132 peale varasema $150-155 pealt. Kuigi analüüsimaja on optimistlik pikaajaliselt Warnaco omandamisega seotud sünergia loomise osas, on tulenevalt jaemüügituru nõrkusest (nõrk pühademüük, suurem vajadus allahindluste tegemiseks ning teksade müügi nõrkus) konsensuse ootused nende hinnangul liiga kõrged.
  • Hispaania kinnisvaraturul langest tehingute arv jaanuaris aastatagusega võrreldes -23,2%, rohkem kui detsembris registreeritud -3,6%
  • PLUG - Roth downgrade. From Buy ja $0.80 to Neutral ja $8.0 targetiks. Mõnus on lihtsalt peetada ja siis peale tulemusi ja turu poolt hinna paikapanemist mingi based on valuation asi treida. "Ah, jaa, ma siin katsin vist mingit jama ka, hea aeg update teha"
  • Hetkel ei näe Vene keskpank veel vajadust intressimäära täiendavalt tõsta

    RUSSIAN CENTRAL BANK LEAVES KEY RATE UNCHANGED AT 7%
    Russian CB: no further hike, but 'no plans' to reverse 'temporary' 1.5% rise .from last week
  • Itaalia vaitsuse võlakoorem kerkis jaanuaris 20,5 miljardi euro võrra 2,0895 triljoni euroni.
  • ymeramees
    PLUG - Roth downgrade. From Buy ja $0.80 to Neutral ja $8.0 targetiks. Mõnus on lihtsalt peetada ja siis peale tulemusi ja turu poolt hinna paikapanemist mingi based on valuation asi treida. "Ah, jaa, ma siin katsin vist mingit jama ka, hea aeg update teha"


    Coweni dg ka.
    “Targeted 2014 bookings of $150MM include a recent auto OEM win and likely 2-3 more multi-site deals, supporting 2014/15E sales growth of 163%/100%. Volume, sourcing, and design improvements should lift product margins; service GM should follow with scale and a newer fleet. We raise our PT to $7.50 (vs. $5.50), but lower our rating to Market Perform (2) from Outperform (1) as valuation looks full.”

    Ma täitsa ootasin, et see tuleb, FCEL puhul tegi ka sama. Kogu see bookingute ramp on toimunud kuude jooksul. Ma pakun, et päris suure tõenäosusega see jätkub.

    Natuke TSLA situatsiooni meenutab endale isiklikult, täpsemalt Goldmani dg-d, kui TSLA jaoks eventually hakkasid rattad liikuma, astus pulline analüütik kõrvale. Hetkel on aga patiseis kuni uute lepinguteni.
  • EURRUB uus tipp (täna +0,8%) aga õnneks ei maksa Venemaa majandusministri sõnul rohkem mingeid suuremaid liikumisi oodata....Russia’s Economy Minister Ulyukayev: Ukraine Crisis Won’t Have Substantial Impact on Ruble
  • BREAKINGVIEWS-Rouble hard to defend against Putin’s attacks - RTRS päris tabav pealkiri Reutersilt
  • Muide kas keegi teab head allikat kust saaks regulaarselt infot Vene keskpanga reservide kohta. Ma arvan keskpanga reservide maht on ehk üks väheseid asju mis aitab kriisi pikkust ennustada.
  • Siit äkki
    http://www.cbr.ru/Eng/statistics/print.aspx?file=cbr_balance/balance_14_e.htm&pid=dkfs&sid=BBR
    ja
    http://www.tradingeconomics.com/russia/foreign-exchange-reserves
  • International Reserves of the Russian Federation
    Weekly values as of the end of accounting date
    http://www.cbr.ru/Eng/hd_base/?PrtId=mrrf_7d

    Monthly values as of the beginning of accounting date
    http://www.cbr.ru/Eng/hd_base/?PrtId=mrrf_m

    Data on the Bank of Russia FX operations
    Daily data
    http://www.cbr.ru/Eng/hd_base/Default.aspx?PrtId=valint_day
  • Eesti kaitseministril ka võimalus turgusid mõjutada

    PUTIN IS PREPARING TO INVADE EASTERN UKRAINE: ESTONIAN DEF MIN
  • Michigani ülikooli tarbijate kindlustunde indeks nõrgem kui oodati

    March Michigan Sentiment- prelim 79.9 vs 82.0 Briefing.com consensus; February 81.6
  • Prantsuse konglomeraat Bouygues odavnes Pariisi börsil -5,07% võrra €29,83 peale aktsia kohta. Prantsuse tööstusminister Arnaud Montebourg võttis täna sõna Vivendi telekomiüksuse SFRi ülevõtmise teemal ning sõnas, et Vivendi juhatus eelistab kaablifirma Numericable pakkumist, kuid Prantsuse valitsuse silmis oleks parem kui pakkumise võidaks Bouygues. Numericable'i aktsia tõusis uudise peale +11,74% võrra €29,5 peale aktsia kohta ning ettevõtte enamusomaniku Altice aktsia tõusis +7,41% võrra €30,0 peale.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon