Börsipäev 18. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Börsipäev 18. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Lühiajaliselt ülemüüdud tingimused tõid Krimmi referendumi järel ostjad taas turule, mis aitas Venemaa Micex indeksil rallida 3,7%, Euroopa börsidel tõusta üle protsendi (Stoxx 600 +1,1%) ja USAs S&P 500 indeksil kerkida 0,96%. President Putin tunnustas koheselt pärast hääletustulemust Krimmi iseseisvust, samas avalikustasid Euroopa Liit ja USA sanktsioonid, mis esialgu puudutasid vaid väikest arvu Vene ja Ukraina riigiametnikke. Seega võis turu jaoks toetavaks osutuda seik, et sündmused Ukrainas arenesid rahumeelselt ning sanktsioonid jäid suhteliselt hambutuks.

    Makrouudistest aitas sentimenti USA veebruarikuu oodatust parem tööstustoodang, mis kerkis pärast jaanuari -0,2% langust 0,6% (konsensus prognoosis 0,2%). Oluliseks katalüsaatoriks oli autotööstus, mille toodang kasvas jaanuariga võrreldes 4,9%.

    Ühtlasi selgus USA märtsikuu esimene regionaalne töötleva tööstuse PMI, mille avaldas NY FED. Selle kohaselt paranes aktiivsus 4,48 punktilt 5,61 punktile, kuid osutus siiski nõrgemaks kui analüütikute prognoositud 6,5 punkti. Uute tellimuste indeks paranes 3,3 punkti 3,1 punktile, samas tööhõive indeks langes -5,4 punkti 5,9 punktile.

    Wall Streeti positiivsus on öösel kandunud üle ka Aasia turgudele, kus Jaapani Nikkei kauples kirjutamise hetkel protsendi jagu kõrgemal ja Hiina Shanghai Composite napis 0,1% plussis. Hiina kinnisvarasektori aktsiad on allapoole tirimas uudis, et korterite hinnatõus Hiinas ulatus veebruaris 8,6%ni võrreldes mullusega, mis märgib kasvutempo aeglustumist võrreldes jaanuari 9,6% ja detsembri 9,9%ga. Ühtlasi levis uudis sellest, kuidas pankrotiohtu on sattunud üks kohalik kinnisvaraarendaja, kes võlgneb pankadele ja investoritele ühtekokku 0,57 miljardit dollarit.

    Liikudes tänaste uudiste juurde, siis Euroopas selgub eurotsooni ja ELi veebruarikuu automüük ning Saksamaal avaldatakse investorite ja analüütikute märtsi kindlustunde indeksid. USAs jälgitakse veebruari tarbijahinnaindeksi muutust ja kinnisvarastatistikat.

    09.00 ELi uute autode registreerimine (veebruar)
    12.00 Saksamaa ZEW küsitlus (märts)
    14.30 USA tarbijahinnaindeks (veebruar)
    14.30 USA veebruaris alustatud elamuehituste ja väljastatud ehituslubade arv

    USA indeksite futuurid kauplevad hetkel ilma muutuseta.

  • BofA nendib, et investorid on valmis vaikselt Vene aktsiaturul soodsamaid pakkumisi jahtima, mis viitab põhja lähedusele.

    Foreign investors are ready for bargain-hunting in various Russian asset classes, signal mkts are near or even past trough of selloff, Bank of America analyst Vladimir Osakovskiy writes in note after U.S. visit.
    • Interest in “bottom-fishing” varies from equities at current low prices to corporate bonds
    • Likelihood of sanctions war remains low because likely reciprocal response from Russia carries potentially extreme costs
  • Uute autode registreerimise kasvutempo kiirenes ELis veebruaris 5,5% pealt 8,0% peale ja eurotsoonis 4,0% pealt 6,5% peale, kui jätkuvalt aitab madal võrdlusbaas.
    VW müük kasvas YoY 7,2% (Volkswagen -0,8%, Audi 11,8%, Skoda 21,5%)
    PSA Group 3,5%
    Ford 11,3%
    Jaguar Land Rover -0,6%
    Renault 11,5%
    GM 12,3%
    Fiat 5,8%,
    Toyota Group 14,0%
    Daimler 3,6%
    BMW Group 3,7%
    Nissan 3,2%
    Hyundai -3,0%
    Mazda 21,9%
    Honda -15,2%
    Kia 7,7%
    Volvo 11,4%.
  • Mõned tänased analüütikute soovituste ja hinnasihitide muudatused

    BAE Systems Raised to Outperform vs Sector Perform at RBC; PT 450 to 490 (Close 396,5)
    Stora Enso Reinitiated Buy at Swedbank, PT Eu9 (Close 7,62)
    Cap Gemini Raised to Overweight vs Neutral at HSBC; PT 56 to 67 (Close 54,48)
    GDF Suez Raised to Outperform vs Underperform at Exane
    Dno Cut to Neutral vs Buy at BofAML
    Fiat Rated Underperform at BofAML; Cash Flow Main Weakness Area (Close 8,04)
    • Coverage resumed with PT EU6.
    • Says new targets in May will likely be bullish; prior plan delivery was poor
    Gedeon Richter Raised to Buy vs Neutral at UBS
    Boliden Raised to Hold vs Sell at SocGen; PT 72 to 97 (Close 92,95)
    Monte Paschi Raised to Neutral at Citi on Lower Execution Risk (Close 0,24)
    • Ongoing trends suggest bank has potential to show recovery in profitability.
    • Says Monte Paschi showed surprisingly strong capital generation in 4Q
    • Upgraded from sell
    • PT raised to EU0.24 vs EU0.15
    Sampo Raised to Overweight vs Equalweight at Barclays; PT 35,3 to 41,0 (Close 35,66)
    Bankia Rated New Neutral at Goldman, PT Eu1.49 (Close 1,54)
    Tatneft Prefs Rated New Neutral at BofAML; PT Rub120 (Close 196,0)
    Bashneft Prefs Rated New Buy at BofAML; PT Rub1,700 (Close 1968,8)
    DiaSorin Shrs to Be Range-Bound in N-T, Cut to Hold at Jefferies (Close 30,7)
    • Beyond 2014, remains convinced in mid-high single-digit organic growth and margin expansion.
    • Downgraded from buy
    • PT lowered to EU33 vs EU37
    E.ON Removed From UBS’s Least Preferred List
    Fortum Added to UBS’s Least Preferred List
  • Saksamaa invetorite küsitluse kohaselt paranes küll hinnang jooksvale olukorrale (indeks kerkis 50,0 pealt 51,3 peale vs oodatud 52,0), samas geopoliitilised pinged on ilmselgelt suuremat muret valmistamas väljavaate osas, kui arvati (indeks langes 55,7 punktilt 46,6 punktile vs oodatud 52,0).
  • Saksa riigikohus luges ESMi seaduspäraseks

    CONSTITUTIONAL COURT REITERATES GERMANY’S LIABILITY TO ESM MUST BE LIMITED TO 190 BLN EUROS, ANY MORE NEEDS PARLIAMENTARY APPROVAL
    GERMAN CONSTITUTIONAL COURT ALSO CONFIRMS LEGALITY OF FISCAL PACT
  • tehtud...

    PUTIN SIGNS TREATY ON MAKING UKRAINE'S CRIMEA REGION A PART OF RUSSIA
    CRIMEA JOINS RUSSIAN FEDERATION


    USA indeksite futuurid üleval, kuna usutakse, et sellega Venemaa huvid piirduvad

    Putin speaks, with comments suggesting Russia does not want break up the Ukraine and that he wants a partnership with the West
  • Analüüsimajad on hiljuti usinalt Venemaa majanduse väljavaateid kärpinud, kuid veebruari tööstustoodangu 2,1% kasv võrreldes mullusega osutus paremaks kui oodatud 0,5%. Üks näitaja ei ütle muidugi veel midagi.
  • Erko, Venemaa viimase küsitluse järgi, mida Putin täna kõnes ka eraldi välja tõi, toetab Putini tegevust Krimmis 92% (protsent siia-sinna, ei mäleta) venemaalastest. Teada on, et kõik üle 90%-st üksmeelt näitavad uurimistulemused on võltsitud.

    Erko, on väga tõenäoline, et Venemaa on ka statistikat jõuliselt manipuleerima hakanud, infosõda ikkagi...
  • USA tuuminflatsioon püsis veebruaris 1,6% peal, alustatud elamuehitused üsna ootuspärased, ehituslubade arv aga parem

  • Elukindlustusfirma Resolution müüdi Londonis -5,92% võrra madalamale 351,0p peale aktsia kohta. Ettevõtte 2013. aasta maksueelne kasum kasvas aastataguse £66 miljoni pealt £369 miljonini ja puhaskasum enam kui kahekordistus £204 miljonini. Lisaks maksab ettevõte dividende 21,14p aktsia kohta mis on võrdväärne möödunud aasta tasemega. Müügisurvet lisas aktsiale aga uudis, et ettevõtte asutajad Clive Cowdery ja John Tiner astuvad juhatuse liikmete positsioonidelt tagasi, kuna ettevõtte restruktureerimine on lõpule jõudnud. Ettevõte plaanib teha ka nimemuutuse ja uueks nimeks saab olema Friends Life Group.
  • Naftafirma Cairn Energy odavnes -14,40% võrra 168,2p peale aktsia kohta, kuna ettevõte peatab aktsiate tagasiostu programmi seoses maksuvaidlustega Indias. Praeguse seisuga on ostetud tagasi $94,7 miljoni väärtuses aktsiaid planeeritud $300 miljonist. Lisaks teatas ettevõte esialgsed täisaasta tulemused, mille kohaselt ulatus kahjum $556 miljonini ja mis oli rohkem kui analüütikud olid oodanud.
  • "Maksuvaidlused Indias" sounds about right...tundub suht igapäevane asi börsifirmadel. India teeb oma välisinvesteeringutele sedasi karuteenet.
  • Oracle prelim $0.71 vs $0.70 Capital IQ Consensus Estimate; revs $9.3 bln vs $9.36 bln Capital IQ Consensus Estimate (38.83 +0.61)

    ORCL kauplemas 6% miinuspoolel, $36,30 juures.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon