Balti börsid 31. märts - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 31. märts

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel liikusid kõik kolm Baltikumi börsiindeksit madalamale – OMX Tallinn (-0.50%), OMX Riia (-1.24%) ja OMX Vilnius (-0.55%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest aktiivsema börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 504 tehingut kogumahus 1,16 miljonit eurot, millest ligikaudu 0,57 miljonit eurot tehti Tallinna börsil ja 0,56 miljonit eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli reedel Olympic EG (0.00%), millega sooritati 63 tehingut kogumahus 325 tuhat eurot. Olympic EG järgnesid Tallinna Vesi (0.79%) ja TEO LT (-0.48%) vastavalt 242 ja 121 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid Ventspils Nafta (3.96%), Šiauliu Bankas (1.36%) ja PST (1.03%). Langejateks Grindeks (-5.00%), Olainfarm (-4.23%) ja Baltika (-3.96%).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • homme avalikustavad Baltika ja Apranga oma märtsikuu müüginumbrid;
    • reedel on oodata Apranga auditeeritud majandusaasta aruannet;
    • käesoleval nädalal tulevad Tallinki märtsikuu reisijatenumbrid.
  • OEG koosolekuteade/dividendiettepanek peaks ka sel nädalal vist tulema?
  • Rinja
    OEG koosolekuteade/dividendiettepanek peaks ka sel nädalal vist tulema?

    Loodetavasti, aga midagi kindlat teada pole.
  • Tööstusettevõtted tootsid 2014. aasta veebruaris sama palju toodangut kui eelmise aasta veebruaris, teatab Statistikaamet. Toodang suurenes töötlevas tööstuses ja mäetööstuses ning vähenes energeetikas.

    Veebruaris toodeti töötlevas tööstuses 3% rohkem toodangut kui eelmise aasta samal kuul. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang veebruaris puidu, toiduainete ja elektriseadmete tootmises. Toodang vähenes elektroonika- ja metalltoodete tootmises. (Link)
  • Jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük suurenes 2014. aasta veebruaris eelmise aasta veebruariga võrreldes püsivhindades 3%, teatab Statistikaamet. Kui jaanuaris kasvas jaemüük aastases võrdluses 7%, siis veebruaris kasv aeglustus.

    Käesoleva aasta veebruaris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 331,7 miljonit eurot, seega jäi veebruaris kauplustesse 253 eurot elaniku kohta. Eelmiste kuudega võrreldes aeglustus oluliselt tööstuskaupade kaupluste jaemüügi kasvutempo. Kui eelneval kolmel kuul (november-jaanuar) suurenes neis kauplustes jaemüük aastases võrdluses 10–14%, siis veebruaris oli suurenemine 5%. Müük suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad (nn kaubamajad) oli jaemüük 7% väiksem kui eelmise aasta veebruaris. (Link)

    Jaekaubandusettevõtete jaemüügi mahuindeks ja selle trend, jaanuar 2004 – veebruar 2014 (2010 = 100)

  • Arno Tara
    Rinja
    OEG koosolekuteade/dividendiettepanek peaks ka sel nädalal vist tulema?

    Loodetavasti, aga midagi kindlat teada pole.


    25.04 on AGM, võimalust, et teade muul ajal tuleb, väga ei ole.
  • romanr
    Arno Tara
    Rinja
    OEG koosolekuteade/dividendiettepanek peaks ka sel nädalal vist tulema?

    Loodetavasti, aga midagi kindlat teada pole.


    25.04 on AGM, võimalust, et teade muul ajal tuleb, väga ei ole.


    4. aprill on viimane päevakorra avaldamise päev.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon