Balti börsid 15. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 15. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Baltikumi börsiindeksid valdavalt madalamale – OMX Tallinn (-0.06%), OMX Riia (0.51%) ja OMX Vilnius (-1.03%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest pisut aktiivsema börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 522 tehingut koguväärtuses 1,04 miljonit eurot, millest ligikaudu 507 tuhat eurot tehti Vilniuse börsil ja 505 tuhat eurot Tallinna börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (0.00%), millega sooritati 54 tehingut kogumahus 244 tuhat eurot. Olympic EG järgnesid Siauliu Bankas (-2.69%) ja Tallink Grupp (0.13%) vastavalt 223 ja 136 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid eile Ventspils Nafta (3.70%), SAF Tehnika (1.68%) ja Tallinna Kaubamaja (1.34%). Langejateks City Service (-3.93%), Vilkyškiu Pienine (-3.33%) ja PST (-3.00%).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • täna tulevad Olympic EG I kvartali Baltikumi hasartmängutulud;
    • homme on oodata Tallinna Kaubamaja I kvartali tulemusi;
    • neljapäeval avalikustab Arco Vara oma auditeeritud 2013. aasta majandusaasta aruande;
    • reedel on Balti turgudel kauplemispühad (TLN, RIG ja VLN on suletud).
  • Äripäev: Vaata, kus teenib hoiustaja hästi

    Euroopa Keskpanga (EKP) läinud nädalal avaldatud statistika järgi oli Eesti kodumajapidamiste kuni aastase tähtajaga hoiuste keskmine intressimäär 0,38%, jäädes nõnda alla üksnes Luksemburgile (0,27%).
  • Leedu kinnisvarahooldusfirma City Service tegevjuht Jonas Janukenas kinnitas, et firmale on tehtud Peterburis ähvardusi ja soovitatud riigist lahkuda. "Nende ähvarduste taga on isikud, kes on seotud Vene poliitikutega. Neid hoiatusi ei saa ignoreerida," kinnitas ta. City Service'i juhatus otsustab lähiajal, mida teha oma äriga Venemaal, kirjutab BNS.

    City Service'i käive Venemaal oli eelmisel aastal 191,8 miljonit litti, mis moodustas 35% grupi käibest. Grupil on Peterburis kuus firmat ja Stavropolis 12 firmat.

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon