Balti börsid 21. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 21. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Reedel liikusid Baltikumi börsiindeksid valdavalt kõrgemale – OMX Tallinn (0.05%), OMX Riia (-0.12%) ja OMX Vilnius (0.24%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest pisut rahulikuma börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 332 tehingut koguväärtuses 695 tuhat eurot, millest ligikaudu 453 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 217 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Harju Elekter (0.00%), millega sooritati 7 tehingut kogumahus 167 tuhat eurot (millest 1 plokktehing moodustas 140 tuhat eurot). Harju Elektrile järgnesid Tallink Grupp (0.38%) ja Grigiškes (1.13%) vastavalt 122 ja 84 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid reedel LSC Group (5.15%), Nordecon (2.08%) ja Lietuvos Energijos (2.04%). Langejateks City Service (-2.98%), Grindeks (-2.94%) ja Baltika (-2.80%).

    Nädala olulisemad sündmused:
    • täna on Balti turgudel kauplemispühad (suletud on TLN, RIG ja VLN börsid);
    • homme teatab Siauliu Bankas oma I kvartali tulemused;
    • reedel avalikustab Tallinna Vesi oma I kvartali tulemused;
    • reedel on Olympic EG aktsionäride korraline üldkoosolek;
    • käesoleval nädalal on oodata Nordeconi auditeeritud 2013. aasta majandusaasta aruannet.
  • Tööstustoodangu tootjahinnaindeksi muutus oli 2014. aasta märtsis võrreldes veebruariga -0,9% ja võrreldes 2013. aasta märtsiga -2,6%, teatab Statistikaamet.

    Tootjahinnaindeksit mõjutas märtsis võrreldes eelmise kuuga keskmisest enam hindade langus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete ja puittoodete tootmises, samuti hindade tõus mäetööstuses. Eelmise aasta märtsiga võrreldes mõjutas indeksit keskmisest enam hinnalangus elektrienergia, gaasi, auru ja konditsioneeritud õhuga varustamises ning elektroonikaseadmete tootmises, samuti hinnatõus puittoodete tootmises. (Link)
  • Ehitushinnaindeks pöördus 2014. aasta I kvartalis võrreldes eelmise kvartaliga pärast kolmeaastast tõusu langusele, teatab Statistikaamet. Indeksi muutus oli 2014. aasta I kvartalis võrreldes 2013. aasta IV kvartaliga -0,1% ja võrreldes eelmise aasta I kvartaliga 2,3%.

    Ehitushinnaindeksit mõjutas I kvartalis võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga eelkõige materjali ja tööjõu kallinemine, mis andis indeksi kogutõusust vastavalt üle poole ja üle kolmandiku. Eelmise kvartaliga võrreldes odavnes tööjõu maksumus 1,5% ja kulutused ehitusmasinatele 1,8%. Materjali maksumus tõusis 0,7%. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2014. aasta I kvartalis võrreldes 2013. aasta IV kvartaliga -0,3% ja võrreldes eelmise aasta I kvartaliga 2,3%. (Link)
  • Tallinna Vesi teatas, et korraldab 25. aprillil 2014, kell 11.00, esimese kvartali tulemuste tutvustamiseks veebiseminari. (Börsiteade)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon