Balti börsid 25. aprill - Investeerimine - Foorum - LHV finantsportaal

LHV finantsportaal

Foorum Investeerimine

Balti börsid 25. aprill

Kommentaari jätmiseks loo konto või logi sisse

  • Eile liikusid Baltikumi börsiindeksid valdavalt madalamale – OMX Tallinn (0.08%), OMX Riia (-0.05%) ja OMX Vilnius (-0.37%). Kauplemisaktiivsuse poolest oli tegemist tavapärasest pisut vaiksema börsipäevaga, kokku sooritati Balti põhinimekirjas olevate aktsiatega 283 tehingut koguväärtuses 564 tuhat eurot, millest ligikaudu 401 tuhat eurot tehti Tallinna börsil ja 154 tuhat eurot Vilniuse börsil.

    Enim kaubeldud aktsiaks oli eile Olympic EG (-0.53%), millega sooritati 38 tehingut kogumahus 134 tuhat eurot. Olympic EG järgnesid Tallinna Vesi (1.50%) ja Tallink Grupp (-0.74%) vastavalt 121 ja 71 tuhande euroga. Suurimateks tõusjateks olid eile Arco Vara (5.22%), Baltika (3.35%) ja Lietuvos Energijos (2.86%). Langejateks Nordecon (-3.03%), Siauliu Bankas (-2.27%) ja Lietuvos Dujos (-2.19%).

    Täna on oodata Tallinna Vee I kvartali tulemusi ja kell 15.00 toimub Olympic EG aktsionäride korraline üldkoosolek.
  • OEG on sel aastal valinud väga imeliku aja üldkoosoleku jaoks - reede ja 15:00. Ei tea, kas soovitakse vastu nädalavahetust võimalikult väheste aktsionäride kohale tulemist? Tavaliselt tehakse selliseid asju, kui on mingi ebameeldiv uudis, mida tahetakse vastu nädalavahetust summutada, aga pole nagu teada midagi sellist - kõik peaks justkui positiivne olema. Aga ilmselt on 15:00 parem, kui näiteks 18:00.
  • Eesti Konjunktuuriinstituudi (EKI) tarbijabaromeetri kohaselt oli tarbijate kindlustunde indikaator aprillis –2, mis on 2 punkti parem kui veebruaris ja 8 punkti parem pikaajalisest keskmisest (–10).

    Kuuga paranesid inimeste ootused oma pere majandusolukorra suhtes, tööturu prognoos ja säästuprognoos. Ootused riigi majandusolukorrale ei muutunud. Riigi majandusarengu väljavaadete suhtes pole elanike ootused viimase kuuga muutunud. Aprillis 33% küsitletutest hindas, et riigi majandusolukord on 12 kuu pärast parem, sama olukorra püsimist ootas 37% ja halvenemist kartis 18% küsitletutest. (Link)

Teemade nimekirja

Küpsised

Et pakkuda sulle parimat kasutajakogemust, kasutame LHV veebilehel küpsiseid. Valides "Nõustun", annad nõusoleku kõikide küpsiste kasutamiseks. Tutvu küpsiste kasutamise põhimõtetega.

pirukas_icon